Kategórie
Bike-techposledný komentár: 25. 10. 2022 o 14:17
Akcia GHOST Lanao EQ 27.5 dámsky bicykel, pearl red gloss/pearl purple matt
od 699 €
MOC 869 €
Výpredaj -40% Superior XC889 29 dámsky bicykel, gloss white metallic/copper
719 €
-40%
MOC 1 199 €
Akcia -13% Rock Machine Blizz TRL 50-29 bicykel, matte black/grey
od 1 049 €
-13%
MOC 1 539 €
Výpredaj -13% Rock Machine Torrent 90-29 bicykel, čierna/sivá/strieborná
1 279 €
-13%
MOC 1 469 €
savings Cyclision Corph 2 MK-II 29 bicykel, midnight lime
849,90 €
savings
MOC 1 229 €
savings SKS X-Blade zadný blatník, 27,5"-29", čierna/sivá
17,69 €
savings
MOC 29,13 €
Jeden napíšem, deti sa parádne na ňom bavili
Išiel Jano po hore na obhliadku a zmohla ho únava, tak si ľahol do "krytu" s malým otvorom, niečo ako okno, kde dole boli stromčeky, hore na nich seno pre zver a na tom sene hore sa Jano uložil a zaspal.
Neďaleko si vykračovala svinka s malými. Na tie dostal chuť medveď, ktorý si tam vykračoval tiež. Počkal, kým sa jedno prasiatko vzdiali a vzal ho do papule. Kvičanie upozornilo mamu svinku a tá na medveďa vyštartovala. Medveď utekal, čo mu nohy stačili a schoval sa v kryte na sene, kde spal Jano
Janovi sa zdalo, že čosi nie je dobre, čosi pri ňom fuňí a hýbe sa... Pozrie a pred očami má medvedí chlpatý zadok, ktorý sa vrtí a v otvore robí hlavou grimasy na mamu svinku. Medveď si ho v tom strese z divej svine vôbec nevšimol. Jano musel zobrať rozum do hrsti, inak by sa odtiaľ veru živý nedostal. Takže sa zaprel rukami dozadu a nohami vykopol milého medveďa cez otvor rovno divej svini pod nohy. Chlpy lietali z neho, tá mu dala
To už ale milý Jano nečakal ako to dopadne a bežal si pekne domov
Túto malú vypchatú svinku našli aj s ostatnými v jame v lese, do ktorej spadli. Snažili sa ich zachrániť tak, že ich dali k prasnici s malými, aby ich kŕmila tiež, bohužiaľ im už nepomohli, boli tam zrejme dlho.
A pán Kuchárik v článku, že je veľa stôp. Veľa stôp nie je veľa medveďov. Medveďov je toľko, čo napočítali pracovníci z Karlovej Univerzity s ochranármi. Tisíc.
A pán Kuchárik v článku, že je veľa stôp. Veľa stôp nie je veľa medveďov. Medveďov je toľko, čo napočítali pracovníci z Karlovej Univerzity s ochranármi. Tisíc.
Nebudem tu šíriť paniku. Proste treba byť stále opatrný v lese a dúfať, že sa nič nestane a urobiť maximum, aby sa nestalo, tak ako dúfam, keď sadám do auta. To je všetko.
Ked tom veris, tak ver. Ja uz im neverim.
Prečo by ťa mal poľovník v posede zastreliť?
Sú poľovníci a poľovníci. Niektorí zastrelia v prvej sekunde zbadania aj psa, iní najskôr trochu popremýšľajú. To máš ako s vodičmi, bikermi...Netreba veriť všetkému, čo píšu v Novom čase a na FB
Poznám pár poľovníkov, lesníkov, ani jeden z nich nie je kretén a naozaj sa snažia chrániť v prvom rade zver. Každý z nich by ti pri pive porozprával také príhody so zverou, že aj pivo by si si zabudol vypiť
Fakt neverte všetkým a všetkému, čo čítate v článkoch od ľudí, ktorí v živote neboli v lese a vedia veľké prd, ale majú úžasnú schopnosť vystrašiť ľudí.
Aby som nebola za hrdinku, tiež mám strach z medveďov, ale to mám aj z áut a ľudí a oveľa väčší. Ja les a hory milujem, takže tam aj tak poleziem, ale s rešpektom, úctou a vedomím, že som tam na návšteve a musím byť opatrná.
Tak, tak
Nehovoriac o tom, že na výkon práva poľovníctva musí absolvent najprv zložiť skúšky z poľovníctva. Za mojich čias boli 4 predmety, teória a prax, ukončené záverečnou skúškou z poľovníctva. Čo sú napríklad jarné kmeňové stavy a plán chovu a lovu pseudoochranári nevedia ale že koľko je medveďov, vlkov, rysov, to vedia na kus presne.
Starý článok, ale v podstate stále platí to isté. Poľovné revíry sú (často) v rukách tých čo berú poľovníctvo ako zábavu.