Nedavno som zazil ohromnu vec. Boli sme na vyjazde na Havrane pri Piestanoch (smer 3 Obrazky), mierny zjazdik po lesnej cesticke a zrazu len zozadu pocujem praskot listia tiahnuci sa dopredu asi 15 m od cesty. Myslel som, ze spolubiker iduci za mnou zvolil novu skratku... Zastal som, cakam, pozeram a asi 10 m pred nami si to sekli cez chodnik 2 jeleniska a 1 srna. Kua ale dupali, az strach (uz sa aj stmievalo). Kebyze nezastanem, tak som sa mohol vozit v jelenich parohoch : D
Paráda!
Musíš mať trpezlivosť. Ja som pár krát skúšal z úkrytu ale mňa tam skoro mrle zožrali radšej som v pohybe kedy mám viac príležitostí na fotku ale tá kvalita je potom mizerná. Dnes pri Dunaji.
Pekne, ja u nás na svinky narazím skutočne výnimočne, a aj to keď sa už predo mnou dajú na útek.
No a to čakanie na dravce je skutočne náročné, prvý deň som bol už hodinu pred východom slnka na mieste pri -10 °C a nič nedošlo. Deň na to bolo o nejaké 3 stupne teplejšie, ráno došla vrana, potom dlho nič, a až okolo obeda tie myšiaky. V ten deň som tam strávil v kuse skoro 8 hodín, ale stálo to za to. Najväčší problém je udržať nohy v "teple", resp. nezamrznuté Tiež rád fotím počas prechádzky, ale napr. dravce sa tak fotiť nedajú, aspoň si to neviem predstaviť.
Dnes som skúšal experimentovať. Našiel som posed pred ktorý poľovníci vyviezli vývrh z diviaka. Zamaskoval som tam foťák s wifi routerom a powerbanku. Vzdialil som sa cca 60 m do krytu na kraj lesíka. Síce 3x okoloidúci ľudia (nedeľa) všetko poplašili, ale predsa len sa niečo podarilo. Len pre info, fotené Canonom 7D mark II a 50 mm objektívom.
Attachment:
mysiak_lesny_00020533.jpg
A ešte dokumentačné video (kvalita strašná ale so 7D sa viac dostať nedá) Otvoriť v novom oknethumb_up1thumb_down
No a to čakanie na dravce je skutočne náročné, prvý deň som bol už hodinu pred východom slnka na mieste pri -10 °C a nič nedošlo. Deň na to bolo o nejaké 3 stupne teplejšie, ráno došla vrana, potom dlho nič, a až okolo obeda tie myšiaky. V ten deň som tam strávil v kuse skoro 8 hodín...
matvej11 parada, krasa
tiez som vcera fotil jednu svinku, na ktoru som natrafil v hustej hmle na Korenci za Pajstunom, ale nestoji to za rec, kvoli tej hmle nic nevidno, len sedu machulu v strede
Teraz sa dá v našich lesoch počuť najmä po západe slnka intenzívne húkanie sovy obyčajnej. Mne sa po 2 neúspešných rokoch konečne podarila odfotiť za denného svetla
Veľmi pekný obrázok. Trochu ma prekvapilo že myšiarka ušatá je v porovnaní so sovou obyčajnou taká malá. Zatiaľ som videl len každú zvlášť, ale myšiarka sa mi javila väčšia
Tento víkend som sa znova pokúšal o sovu obyčajnú. Na novom mieste som objavil nespárovaného samčeka, ktorý tak túži po samičke, že nemá problém ozývať sa aj za bieleho dňa Dostať ho ale pred objektív do nejakého čistého záberu sa mi nepodarilo. Bud zavadzali halúzky, alebo bol oproti bielej oblohe...
Pridam aj jednu "fotku", aj ked uz ma par mesiacov. Ale jazvec je tu zriedka. Mlady jedinec, odfoteny par metrov pod televiznou vezou na Kamziku. Je to tretikrat, co som mal v BA stastie na jazveca. Tie Bratislavske Karpaty sa hemzia velkym mnozstvom zveri, najma v noci. Najvacsie stastie mam ked idem behom a este vacsie, ked na bajku, lebo v rychlosti nestihnu zvierata rychlo zareagovat. Akurat cloveku sa nechce hned tasit mobil, ktory navyse v noci foti dost na H. Ale mam zacinam mat pocit, ze ludia su uz liskam, sviniach, muflonov, danielom ci kunam cim dalej viac ukradnuti
veru, jazvec je tu dost zriedkavy, za tie roky si vybavujem len dve stretnutia, obe uz potme - prve pod elektrickym vedeni na cyklotrase Jurava, este ked fungovala stara cesta pred stavbou estakad na D4.
a druhe na Zeleznej studnicke, na tej peknej cesticke hned popri rybniku I.
Co sa tyka lisok - tie vidam posledny rok nejak castejsie nez kedykolvek predtym, asi sa nam tu pekne premnozili
Tiez mam pocit, ze lisok je viac. Aj svin a vsetkeho ostatneho. Ale zatial neprekazaju, nech sa im dari , drzim im palce . Konfliktne situacie som zatial v lese zazil iba s nevychovanymi čoklami a ich este nevychovanejsimi majitelmi.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Musíš mať trpezlivosť. Ja som pár krát skúšal z úkrytu ale mňa tam skoro mrle zožrali
No a to čakanie na dravce je skutočne náročné, prvý deň som bol už hodinu pred východom slnka na mieste pri -10 °C a nič nedošlo. Deň na to bolo o nejaké 3 stupne teplejšie, ráno došla vrana, potom dlho nič, a až okolo obeda tie myšiaky. V ten deň som tam strávil v kuse skoro 8 hodín, ale stálo to za to. Najväčší problém je udržať nohy v "teple", resp. nezamrznuté
Dnes som skúšal experimentovať. Našiel som posed pred ktorý poľovníci vyviezli vývrh z diviaka. Zamaskoval som tam foťák s wifi routerom a powerbanku. Vzdialil som sa cca 60 m do krytu na kraj lesíka. Síce 3x okoloidúci ľudia (nedeľa) všetko poplašili, ale predsa len sa niečo podarilo. Len pre info, fotené Canonom 7D mark II a 50 mm objektívom.
A ešte dokumentačné video (kvalita strašná ale so 7D sa viac dostať nedá)
Otvoriť v novom okne thumb_up1thumb_down
To musi cloveka fakt bavit
Super fotky aj video
tiez som vcera fotil jednu svinku, na ktoru som natrafil v hustej hmle na Korenci za Pajstunom, ale nestoji to za rec, kvoli tej hmle nic nevidno, len sedu machulu v strede
Tento víkend som sa znova pokúšal o sovu obyčajnú. Na novom mieste som objavil nespárovaného samčeka, ktorý tak túži po samičke, že nemá problém ozývať sa aj za bieleho dňa
a druhe na Zeleznej studnicke, na tej peknej cesticke hned popri rybniku I.
Co sa tyka lisok - tie vidam posledny rok nejak castejsie nez kedykolvek predtym, asi sa nam tu pekne premnozili