V lese sa stále chováme ticho a s úctou. Ja píšem, že v neprehľadných miestach treba byť opatrný a počuteľný. Nie chodiť s rádiom na pleci. 🤦♀️ Kto to chce tak pochopiť, tak to tak pochopí, všakže.
Prečítal si si vôbec štatistiky, koľko medveďov tu bolo za iné roky a koľko smrteľných úrazov sa stalo? Napríklad 30 rokov dozadu, keď nebol FB a podobné siete, ktoré šíria kopec bludov a strašia ľudí. Strety s medveďmi v lese boli vždy, môj otec by vedel rozprávať, zomrel mu tak kamarát, keď som bola malá. Starú mamu ponaháňal pod Kubínskou hoľou pri zbieraní malín. Len vtedy sa o tom toľko nepísalo ako teraz a vtedy nebolo toľko "odborníkov" na všetko. Pozri, ja Ťa do lesa nenútim chodiť, ani mladého chalana nesúdim, ani nič podobné. Kľudne seď doma alebo na začiatku dediny a hulákaj na medvede. To, že chodia tak blízko, za to si môžeme my ľudia sami. To, že sa my rozťahujeme čoraz viac do lesov a uberáme zvieratám prirodzené prostredie, lebo sme s prepáčením nenažraní, rozmaznaní, pohodlní a chceme stále viac (poniektorí), to je v poriadku? Keby sme nechali zver v pokoji žiť a nerobili z lesa Václavské námestie s rýchloobčerstvením pre nich, tak by tu taká situácia nebola.
https://youtu.be/9zqFaV-cLqw