zase a furt len obcas nie, neviem ako to funguje.
vacsinou fotim cez klavesovu skratku kedze mam rukavice a odomykat telefon je zlozite za jazdy, predpokladam ze vtedy nie je zamerane GPSko presne a len to niekde v okoli zachyti. ale to len tak hadam.
mam iphone a ak aktivujem fotak zo zamknuteho telefonu, tak sa pri foteni neaktivuje aktualizacia polohy z gps, ale pouzije poslednu polohu z odomknuteho stavu alebo skratka z poslednej zaznamenaej polohy. Mozno po kratkej chvili sa aktualizuje, to nie som si isty, ale ak potrebujem rychlu reakciu tak sa to tak sprava. Predpokladam, ze podobne to je aj na androide. Skratka treba odomknut telefon a pustit fotak, vtedy sa aktualizuje poloha. Da sa to lahko overit a otestovat.
Scarinko, skusil by som zapnut, ak to mas vypnute Poloha/Sluzby urcenia polohy/Presnost urcovania polohy/Zlepsit presnost urcovania polohy
S tymto nastavenim sa na vyhladanie polohy pouzije s GPS navyse aj siet operatora a vyhladanie je bleskurychle. Bez toho ti polohu vyhlada rovnako presne, ale samotna GPS je pomala.
Je teda mozne, ze ak to rychlo cvaknes a telefon hned uspis, nestaci to zamerat.
Občas tu ľudia zháňajú lacné dáta v zahraničí a táto eSIM ponúka cca. 2GB dát zadarmo v 186 krajinách sveta. Stačí mať telefón s podporou eSIM (napr. akýkoľvek súčasný iPhone alebo Pixel), stiahnuť aplikáciu, vytvoriť si účet a použiť kód. Viac v tom odkaze...
Mne sa na tom najviac páči to, že platíš len za dáta, ktoré spotrebuješ. A je len na Tebe, kedy (a kde) ich spotrebuješ. Žiadne "platí 30 dní" a pod. Z môjho pohľadu konečne rozumné predplatené dáta, lebo osobne nepotrebujem veľa dát (napr. z poslednej akcie Telekomu 1TB mi po roku ostalo nevyužitých 960GB), ale rád mám internet dostupný vždy, keď chcem/potrebujem.
Ale uvidíme, ako im to vydrží, je to startup zo San Francisca a predpokladám, že zatiaľ sú financovaní hlavne venture kapitálom, takže nejakú ziskovosť riešiť nemusia. To sa ale časom zmení...
V 4ke mi plati kredit 18 mesiacov. Ked cestujem, kupim si 1GB v EU za 2,05€ na mesiac. Ked sa minie, automaticky sa to doplni o 1GB. Pri mojej spotrebe pri cestovani to mam cca 2GB za mesiac. Ked docestujem, zrusim v apke. (V SR mobilne data nepouzivam, ale ak by som, siel by som radsej cestou pausalu, bo kreditne riesenie je doma drahe)
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
zase a furt len obcas nie, neviem ako to funguje.
vacsinou fotim cez klavesovu skratku kedze mam rukavice a odomykat telefon je zlozite za jazdy, predpokladam ze vtedy nie je zamerane GPSko presne a len to niekde v okoli zachyti. ale to len tak hadam.
S tymto nastavenim sa na vyhladanie polohy pouzije s GPS navyse aj siet operatora a vyhladanie je bleskurychle. Bez toho ti polohu vyhlada rovnako presne, ale samotna GPS je pomala.
Je teda mozne, ze ak to rychlo cvaknes a telefon hned uspis, nestaci to zamerat.
Nemas nahodou zapnutu nejaku aplikaciu na simulaciu polohy? A obcas sa trafi
Netusim co myslis. Ked odomknem telefon normalne a zapnem apku fotaku cez plochu a odfotim tak byvaju na 99% tie gps dobre.
https://www.hotukdeals.com/deals/roamless-esim-up-to-2-gb-free-data-worldwide-with-no-expiration-date-new-existing-customers-using-codes-4520461
Občas tu ľudia zháňajú lacné dáta v zahraničí a táto eSIM ponúka cca. 2GB dát zadarmo v 186 krajinách sveta. Stačí mať telefón s podporou eSIM (napr. akýkoľvek súčasný iPhone alebo Pixel), stiahnuť aplikáciu, vytvoriť si účet a použiť kód. Viac v tom odkaze...
Ale uvidíme, ako im to vydrží, je to startup zo San Francisca a predpokladám, že zatiaľ sú financovaní hlavne venture kapitálom, takže nejakú ziskovosť riešiť nemusia. To sa ale časom zmení...