Lokalizácia
Formulár sa odosiela
iba po ang. (s titulkami)
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
Zobraziť komentár 29.03.2022 - 13:23:48
00
je to nezmysel... celkovo už dávno hovorím, že 90% šoférov nie je pripravených, a ani mentálne schopných jazdiť na obyčajnom 1,6 turbovom benzíne s 200 k a nieto ešte na elektro-kravinách, ktoré zrýchľujú ako najrýchlejšie superšporty...

ostatne dennodenne vidíme nejaké idiotské videjko s natešeným majiteľom Tesly a pod. ako si myslí, že ofajčí zákony fyziky...

naposledy ma pobavila prezentácie novej Audi S3 etron to tuším bolo... autíčko nižšej strednej triedy... maličká limuzínka že 2700 kg !!! s baterkami... keď prirátam posádku máme niečo čo váži cez 3 tony... a to nehovorím, ako to dopadne pri čelnej zrážke s 1000 kg napr. Fabiou a podobne...
Zobraziť komentár 29.03.2022 - 17:56:30
00
madbugie
Audi S3 etron neexistuje. Pre nejakým časom bola vo výrobe Audi A3 etron, už sa ale nevyrába. Jej hmotnosť bola ale úplne iná, ako spomínaš Ty, pohotovostná 1615 kg, maximálna 2050 kg. Viď napr. https://www.autohled.cz/a/audi/a3-sportback-e-tron/hmotnost

To, čo si mal na mysli Ty, je Audi etron S sportback, tam prebehla nedávno prezentácia. Lenže to zasa nie je limuzínka nižšej strednej triedy, ale 4,9 metra dlhé kupé SUV, s pohotovostnou hmotnosťou 2,555 kg a výkonom 503 koní. Viď https://www.audi.sk/e-tron/e-tron-s-sportback/fascinacia.

Ty aj trocha rozmýšľaš resp. zamyslíš sa, kým niečo napíšeš ? Fakt Ti neprišlo divné, že by mal elektromobil nižšej strednej triedy 2,700 kg ?? To bola len rečnícka otázka, videl som pár Tvojich príspevkov v iných témach, takže odpoveď poznám.

Na elektromobilitu môžme mať každý svoj názor, len preboha nepíšme nezmysly s očami zahmlenými od predsudkov a pokrútených pseudoinformácií.
Zobraziť komentár 29.03.2022 - 18:32:45
33
škoda neviem ten článoček nájsť ;-) ale myslím, že sportback to nebol, skôr asi e-tron GT, ako pozerám novinky audi, bol to nízky "sedan" tých obrázkov typov áut tam bolo viac, proste čistý elektromobil... nejaké audi promo na budúcnosť... 2700 kg mi prišlo na také auto strašne veľa, aj keby to bola 5 m limuzína/kupé/suv, naložené je to cez 3 tony... ale tak váha baterky sa ošáliť zatiaľ nedá, aspoň to má nižšie ťažisko...

a aký to má súvis s tým videom hore, na ktoré som písal, že také autá (s takým výkonom a aj váhou) nepatria 90% bežných ľudí do rúk... hocijaké elektroauto strednej triedy váži prázdne okolo 2 ton napr. EV6, a zrýchľujú za 5 a menej sekúnd na 100ku, čo donedávna bolo bežné zrýchlenie superšportov... napr. tú by som namiesto svojej Ceedky bral hneď (behá tu po Trnave v matnej sivej farbe... celkom mňamka na pohľad)

čo sa elektromobility týka, určite nie som proti a neboj nemám zahmlené predsudky... momentálne do mesta nie je nad čím váhať, ak má človek na to peniaze...

v súčasnosti by som sa skôr prikláňal k ceste pluginhybridov, s menšími baterkami, aby sme sa elektriku naučili používať v meste, v jednom aute by bol aj klasický spaľovák na dlhšie trasy, ak treba... nebude to klásť také nároky na suroviny, na rozvodnú sieť a nebude treba hneď toľko nabíjačiek... chýba infraštruktúra, rozvodná sieť na to nie je pripravená a tú elektriku ani nemáme odkiaľ vziať, už teraz je spotreba energie v EU "kritická" a fúzia či čo to skúšajú s tým umelým slnkom, je zatiaľ v plienkach...

akurát som čítal, že v rozvinutejších elektro-krajinách, sa okrem klasického "strachu z dojazdu" začína objavovať nová fóbia "strach z nenabitia"... u nás to samozrejme ešte nehrozí, nakoľko e-autičíka s cenovkami 50 litrov a viac si asi väčšina populácie tak skoro nekúpi...

https://auto.pravda.sk/magazin/clanok/621369-v-britanii-strieda-uzkost-z-dojazdu-nova-uzkost-z-nabijania/
Zobraziť komentár 29.03.2022 - 19:45:00
00
madbugie dovolim si povedat, ze dost trollujes, akurat si to zabalil do rozsiahlejsieho prispevku, ktory ani s tym videom nema zhola nic, okrem toho, ze jeden pick up je elektricky.
PS. neviem, ci som spravne vyuzil pojem trollovat :-D
Zobraziť komentár 29.03.2022 - 20:04:41
00
Keď idete tankovať, je jedno kam? Viacerí mi tvrdili, že Shell im vychádza najlacnejšie... Bude na tom niečo?
Zobraziť komentár 20.04.2022 - 15:48:32
00
ked je to Shellka v Madarsku, urcite to plati :)
mne ale tiez vychadza najlacnejsie zo "znackovych" ked mam ich karticku + nejaku zlavu z O2, plus je na beznej trase
Zobraziť komentár 20.04.2022 - 16:02:47
00
CR/PL/SK je uz jedno. Poliaci prisli na to, ze za hranice chodi vela cechov a slovakov a na prihranicnych pumpach drzia hore ceny.
Zobraziť komentár 20.04.2022 - 16:13:36
00
CR nie je jedno, benzin tam je o 10c drahsi ako na Slovensku (~43.5kc). Aspon ze je E5.
Zobraziť komentár 20.04.2022 - 19:35:09
01
Ja tankujem naftu a ta stoji rovnako vsade
Zobraziť komentár 20.04.2022 - 20:39:09
00
Myslel som, že na spotrebu eur/100km údajne to menej žerie potom... Škoda len, že ja nemám cestou nijakú pumpu, všetko "odruky" a to mám do roboty 40km autom 😁
Zobraziť komentár 20.04.2022 - 20:49:47
00
No ja som naposledy tankoval nejako za 1,9€/l na Slovnafte, ale beriem iba 100 oktán lebo je E5, nechcem aby mi v nádrží mesiace kysla E10. Inú spotrebu isto nepostrehneš.
Zobraziť komentár 21.04.2022 - 12:03:23
00
Na spotrebe na palubaku sa to velmi postrehnut neda, ale na dojazde na plnu nadrz ano. Ale je to maly rozdiel. Rozhodne nie taky, aby sa oplatilo kvoli tomu cielene cestovat inam len kvoli tankovaniu. Jedine ak je to cestou. Napr. ja som tankoval naposledy v Madarsku na OMV za 1,318 € a aj ked som dotankoval len dve tretiny nadrze a napriek tomu, ze je este chladno a v zime to zerie viac, tak budem mat podla zostavajuceho dojazdu na tuto "madarsku" nadrz jednu z najlepsich spotrieb vobec. Takze rozdiely v palive su. Mozno je to aj cerstvostou paliva, kedze v madarskom pohranici so SR nema sancu pri tych cenach zostarnut.
Zobraziť komentár 21.04.2022 - 12:52:58
01
Nebude to tym, ze si pri tej nizkej cene po docvaknuti dotlacil este dve litre? :)
Ak tam tiez capuju E5, niektory den sa tam tiez vyberiem na menucko, nez to odstropuju...
Zobraziť komentár 21.04.2022 - 13:04:38
11
Tankujem vzdy rovnako - po druhe cvaknutie. Takze nie, nebude to tym. :) Premiove paliva nie su zastropovane a neviem ci ich zakladna 95 je E5.
Zobraziť komentár 21.04.2022 - 13:09:39
02

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up