škoda neviem ten článoček nájsť

ale myslím, že sportback to nebol, skôr asi e-tron GT, ako pozerám novinky audi, bol to nízky "sedan" tých obrázkov typov áut tam bolo viac, proste čistý elektromobil... nejaké audi promo na budúcnosť... 2700 kg mi prišlo na také auto strašne veľa, aj keby to bola 5 m limuzína/kupé/suv, naložené je to cez 3 tony... ale tak váha
baterky sa ošáliť zatiaľ nedá, aspoň to má nižšie ťažisko...
a aký to má súvis s tým videom hore, na ktoré som písal, že také autá (s takým výkonom a aj váhou) nepatria 90% bežných ľudí do rúk... hocijaké elektroauto strednej triedy váži prázdne okolo 2 ton napr. EV6, a zrýchľujú za 5 a menej sekúnd na 100ku, čo donedávna bolo bežné zrýchlenie superšportov... napr. tú by som namiesto svojej Ceedky bral hneď (behá tu po Trnave v matnej sivej farbe... celkom mňamka na pohľad)
čo sa elektromobility týka, určite nie som proti a neboj nemám zahmlené predsudky... momentálne do mesta nie je nad čím váhať, ak má človek na to peniaze...
v súčasnosti by som sa skôr prikláňal k ceste pluginhybridov, s menšími baterkami, aby sme sa elektriku naučili používať v meste, v jednom aute by bol aj klasický spaľovák na dlhšie trasy, ak treba... nebude to klásť také nároky na suroviny, na rozvodnú sieť a nebude treba hneď toľko nabíjačiek... chýba infraštruktúra, rozvodná sieť na to nie je pripravená a tú elektriku ani nemáme odkiaľ vziať, už teraz je spotreba energie v EU "kritická" a fúzia či čo to skúšajú s tým umelým slnkom, je zatiaľ v plienkach...
akurát som čítal, že v rozvinutejších elektro-krajinách, sa okrem klasického "strachu z dojazdu" začína objavovať nová fóbia "strach z nenabitia"... u nás to samozrejme ešte nehrozí, nakoľko e-autičíka s cenovkami 50 litrov a viac si asi väčšina populácie tak skoro nekúpi...
https://auto.pravda.sk/magazin/clanok/621369-v-britanii-strieda-uzkost-z-dojazdu-nova-uzkost-z-nabijania/