Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Tak to vela vysvetluje ked vies ako sa spravat. :) Ale bezny clovek, co o tom fungovani netusi, odstavi auto po dlhej jazde kludne s polovybitou bateriou. Chvilu som sa to snazil ludom v okoli vysvetlit, ale skonstatoval som, ze to nema vyznam...
Zobraziť komentár 01.03.2022 - 09:35:05
00
tak bezny clovek ktory nema rodinny dom a pri nom nabijacku ktorou si po jazde hned meria uroven nabitia baterie to asi tazko moze vediet. Vacsina aut to neukazuje resp ja osobne som ziadne nevidel. Mozno nejake uplne nove alebo elektricke to uz vedia. Ja brzdim motorom skoro stale ked sa da ale tak co si vsimam robi to malo ludi. Niektori este pridavaju ked idu na semafor a potom dupu na brzdu lebo je cervena ktoru vidi uz z dialky. S vysvetlovanim som uz skoncil lebo ma to nebavi tym ludom pomahat ked nechcu. Hovorim, nestoj na tej spojke ked stojis na semafore. Ze preco? No ved uvidis potom kolko stoji spojkove lozisko :D Ale ne, zastavi, zaradi 1 a caka na spojke. Podtoceny motor uplne normalne lebo ved robim to co mi pise na palubaku.
Zobraziť komentár 01.03.2022 - 09:40:40
00
arrow_leftcorsair napísal:
Také akokeby rapkanie? Káble sú dobre napojené na baterku? Ak áno tak to vyzerá na baterku.

je to take rapkanie/iskrenie. Kable su ok ale skodofka to ma asi tak. Neznasam to tlacitko a celkovo StartStop. Mal som to napojene na svoje auto a dost dlho som to nabijal cez neho ale okrem svetielok a centralu nechcelo nic. Tlacitko otocilo raz a konec. Normalny starter by som klucom donutil to par krat otocit a asi by to mozno aj chytilo. ale toto je na ...
Zobraziť komentár 01.03.2022 - 09:43:41
00
neotočil,baterka je odpísaná,nedokáže dodať vysoký štartovací prúd po dobu aspoň 3 - 4 sekúnd-vymeniť,alebo naštartovať auto štartovacími káblami cez iné,naštartované auto
Zobraziť komentár 01.03.2022 - 09:49:55
01
scarinko, Ty naozaj pracujes s pocitacmi? Lebo toto nemoze napisat ani stredoskolak, ze na zmeranie napätia autobaterie je potrebne zapojit nabijacku baterii do siete...
Zobraziť komentár 01.03.2022 - 09:50:09
00
Ja to mam jednoduché, lebo vidím v mobile :D ale stačí nato obyčajný multimeter
Zobraziť komentár 01.03.2022 - 09:59:06
00
zrejme to vychazda z toho, ze mu nabijacka ukazuje aj napatie - pouziva namiesto multimetra. Inak na drvivej vacsine aut po roku 2000 to naklikas aj v palubaku
Zobraziť komentár 01.03.2022 - 10:04:51
00
multimeter mam ale jednoduchsie je pouzit tu nabijacku
nabijacku zvladne aj BFU, nic tam netreba nastavovat len cvaknut na konektory a ukaze napatie.

Dano5 v tom case bola ta baterka naozaj KO, ved mala 4,6V tak to logicky neslo, ale ani keby mala viac tak to tlacitko podla mna nefunguje rovnako ako ked drzis otoceny kluc
Zobraziť komentár 01.03.2022 - 10:10:42
00
nemýl si napätie z prúdom,darmo je na póloch baterky napr.12,6 V, keď po zapnutí štartéra nevie dodať potrebných 300 - 400 A prúdu
Zobraziť komentár 01.03.2022 - 10:48:19
00
jasne chapem, uvidime co to urobi ked ju vratim naspat

vascia sranda je ze mi tam pod drziak baterky padol maly kluc a neviem ho odtial dostat, zospodu je taky ten bakelit co chrani motor a niekde na nom to je len ho nevidim :)
Zobraziť komentár 01.03.2022 - 11:01:25
00
Daj tomu plny kotol a potom plne brzy. Vylezie z jednej alebo druhej strany. Na orientacne meranie uplne postacuje cinsky "ony" do autozapalovaca so vstavanym voltmetrom. Bude to o par desatin vedla, ale dost presne na to, aby si vedel, ci je baterka ko alebo nie
Zobraziť komentár 01.03.2022 - 11:07:51
01
nedam, bez baterky :D
Zobraziť komentár 01.03.2022 - 11:09:42
00
arrow_leftbobris napísal:
Ano tak sa to vola. Vecsina MZ je "noznicoveho typu, je mozne ze tie klby su porusene a aby MZ nedostaval od kolies priamo narazy ta sa to prekryje plechom.

misoR
mame dve druhy zaverov - podpovrchovy a povrchovy. cize asfaltovy alebo tzv noznicovy. asfaltove zavery sa pouzivaju na konstrukcne jednoduchsich mostov s mensou medzou strihu.
to ze nechaju mostny zaver pol roka stat je asi blbost, skor sa jedna o technologicku prestavku pri betonazach.

najvacsi problem je ked ti pred, alebo za mostom sadne prechodova oblast, nedajboze stredna podpera ( pilier ) bez vplyvu na nosnost.
záver sa zmenou vysky nosnikov rozbije a aj ked zaver osadis novy, na uplne novom zavere nieje vytvorena rovina, comu samozrejme soferi nechapavo krutia hlavou, comu z casti rozumiem.

castokrat chcu spravcovia ciest iba rychle a lacne riesenie ktore je absolutne nevyhovujuce,
Zobraziť komentár 01.03.2022 - 11:16:26
04
Vyberam teraz letne pneu na Mitsu Outlander 225/50/R18. Jazda primarne okresky, dialnica, parkrat do roka aj nejaka nespevnena polnacka.
Ma niekto skusenosti s Vredestein Ultrac Satin alebo Falken Azenis FK510 SUV? Tieto dve ma zatial zaujali najviac.
Zobraziť komentár 02.03.2022 - 11:52:39
00
Vredestein je spicka👍 velmi ticha.
Ale zrejme Ultrac Satin je uz len vypredaj, nova je Ultrac Vorti.
Zobraziť komentár 02.03.2022 - 12:18:54
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up