Lokalizácia
Formulár sa odosiela
To akože 3ka je väčšia vnútri ?
Zobraziť komentár 24.02.2023 - 20:21:02
00
Nie. Vnutri su podobne. 3ka sedan ma vacsi kufor. Civic je este trochu nizsi a ma aj nizsiu svetlu vysku a nizsiu nosnost voci mazde. A este par drobnosti + 5k rozdiel v cene, ktore prevazili na stranu mazdy.
Efektivnostou ale vyzera byt ten hybrid od hondy este kusok lepsi ako Skyactiv X.
Zobraziť komentár 24.02.2023 - 22:27:47
00
Toto je offroad. :)
https://www.youtube.com/shorts/VeL1StG_DLU

A este nieco o palivach: https://e.dennikn.sk/3259261/salianske-duslo-zakonkuruje-slovnaftu-zacne-vyrabat-naftu-i-benzin-z-odpadovych-plastov/?ref=top
Zobraziť komentár 28.02.2023 - 23:23:12
00
A dostane/poziada to Duslo majitela A.B. aj o (euro)dotaciu ;) ?

Na zaciatku clanku sa to nespomina,dalej nevidim, len fabulujem...
Zobraziť komentár 28.02.2023 - 23:28:46
01
Podla mna to moze byt dobry napad. Vela ludi si mysli, ze recyklovat zamastene plasty aj s ich prevezenim cez pol sveta je fasa a to najlepsie pre planetu. Takto sa z ropy najprv vyrobia plasty a potom nafta. A na tu vyrobenu z plastov nie je potrebne tazit ropu. Bude to prd, ale aj ten sa pocita.
Zobraziť komentár 01.03.2023 - 23:13:32
00
Itálie a Německo hrozí, že zablokují plán zakázat v roce 2035 spalovací auta
Zdroj: https://www.idnes.cz/auto/zpravodajstvi/emise-co2-spalovaci-auta-zakaz-elektromobil-2035-evropska-komise.A230301_154801_automoto_fdv

Najviac sa mi tam paci veta :
"Obavy z tlaku EU se objevily i jinde - komisař pro vnitřní trh Thierry Breton v listopadu vyzval výrobce, aby pokračovali ve výrobě aut se spalovacím motorem, která pomáhají vytvářet kvalitní pracovní místa a podporují vývoz." :)
Zobraziť komentár 02.03.2023 - 10:20:28
01
kedze v tejto teme ani stvorkolesovom milaciku som to nezachytil, tak sa spytam, aby som si vytvoril obraz najma z ekonomickej stranky:
pouziva niekto dlhodoby prenajom vozidla? Ma to vyhody/nevyhody povedzme v 1-2 rocnom horizonte ?
Z titulu podstaty sa na tom zrejme preraba, zaujima ma to ale z titulu porovnania nakladov/servisu na jazdene auto, leasing ap.
Diky
Zobraziť komentár 02.03.2023 - 11:00:50
00
Ja osobne nie, kamoš ale má už 6 rokov autá na operatívny leasing ako súkromná osoba. Neviem teda, či to je presne to, čo hľadáš.
Zobraziť komentár 02.03.2023 - 11:32:52
00
V zasade plati, ze okrem ceny penazi platis aj za sluzbu "starania sa" o auto. Ak na to nemas cas/cloveka resp. pri firemnej flotile je to financne vyhodne a zaroven udrziavas novy vozovy park bez potreby nakupu a predaja. Dalsie vyhody su danovo-odpisove + predikovatelne cash flow.
Ak ale mas napr. moznost lacnejsich poistiek + vymena gum ti nerobi problem a vodu do ostrekovaca si dolejes sam, tak...
Zobraziť komentár 02.03.2023 - 11:38:25
03
arrow_leftJoNesbo napísal:
mne sa ten koncept "elektrocentrály" celkom páči, samozrejme som v tom osobne nesedel, vychádzal som len z video recenzií, kde sa na ten zvukový prejav zameriavali... úprimne sa mi ani moc nikde nepáčil zvukový prejav motorov spriahnutých z CVT prevodovkami, keď tomu stupíš a pochopí to, že chceš prudko akcelerovať a točí to do max otáčok na dlhšiu dobu

A čo je na tom zlé? Ja tiež keď chcem akcerelovať, tak podradím o 2 stupne a točím max vysoké otáčky (samozrejme tým myslím 4tis - max)

V médiách často rezonovalo zníženie MPR v mestách na 30km/h a mimo na 80km/h, a že to budú aj nižšie emisie (teda ak predpokladáme spaľováky). Schválne som si to vyskúšal v meste, ale dá sa tak ísť len 2. prevodovom stupni (aby som mal aspoň 2tis otáčok) a spotreba bude rovnaká alebo vyššia (nižšia určite nie). Moderné autá majú lepšie sprevodovanie? Lebo ak by som chcel ísť tých 30km/h a menej na 3. prevodovom stupni, tak auto je hlboko podotáčkové, dusí sa a ledva reaguje na plyn...
Zobraziť komentár 02.03.2023 - 11:48:45
00
Záleží aké auto. Auto do mesta má iné prevody ako auto určené na diaľnice. Záleží od výkonu motora, typu motora (diesel, benzín, benzín s turbom, je to malý objem, veľký objem). Moderné autá majú pomerne ťažké a dlhé prevody aby sa znížila spotreba.
Zobraziť komentár 02.03.2023 - 11:53:18
01
Mne išlo hlavne o argument nižších emisií. Fyzikálne chápem, že ak auto má ísť stabilne tých 30km/h a byť primerane živé, tak či to dosiahne na 2. 3. alebo 4. prevodovom stupni (dotiahnuté ad absurdum pre príklad) je úplne jedno. Keďže mám staré auto, skoro 20 ročné (benzín 1,6l 77kW) že či novšie autá to majú inak. Ako ísť celé mesto na 2. prevodovom stupni (bežne chodím na 4. pri dodržiavaní MPR - tachometrovo do +5km/h), tak za rovnaký čas spálim viac benzínu nie, a ešte tam kde dnes nechceme aby sa pálili fosílne palivá.
Zobraziť komentár 02.03.2023 - 12:03:27
00
To sú nejaké teoretické prepočty všetko. Ja som mal Saxo VTS 1.6 72kW. Pri 135-140 na diaľnici (podľa GPS nejak 128-133km/h) som točil nejak 3800rpm, niečo, z čoho by súčasný moto novinári plakali a vo veľkom kritizovali. Ale pri ustálenej rýchlosti spotreba 6-6,5l. Auto malo dlhodobú spotrebu 6,6l a to som človek z ťažkou nohou, jazdené prevažne v BA a okolí, aj nejaké diaľnici po Európe a vždy som bol jeden z najrýchlejšie akcelerujúcich. Teraz sa hovorí o úspechu, že auto žere 6l.
Zobraziť komentár 02.03.2023 - 12:11:34
00
arrow_leftmilos21 napísal:
A čo je na tom zlé? Ja tiež keď chcem akcerelovať, tak podradím o 2 stupne a točím max vysoké otáčky (samozrejme tým myslím 4tis - max)

V médiách často rezonovalo zníženie MPR v mestách na 30km/h a mimo na 80km/h, a že to budú aj nižšie emisie (teda ak predpokladáme spaľováky). Schválne som si to vyskúšal v meste, ale dá sa tak ísť len 2. prevodovom stupni (aby som mal aspoň 2tis otáčok) a spotreba bude rovnaká alebo vyššia (nižšia určite nie). Moderné autá majú lepšie sprevodovanie? Lebo ak by som chcel ísť tých 30km/h a menej na 3. prevodovom stupni, tak auto je hlboko podotáčkové, dusí sa a ledva reaguje na plyn...

Preco max 4000ot? ved ten 1.6 benzin pri 4000ot, len zacina tahat...ja 1.6 pri obiehani, kludne vytocim aj do 6000ot, nech to je rychly a bezpecny manever....
Zobraziť komentár 02.03.2023 - 12:23:39
00
lebo pri 4tis ma max. krutiaci moment :-D
Zobraziť komentár 02.03.2023 - 12:26:47
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up