Jaroh áno, jazdia 50km/h. Nie je dôvod jazdiť 30km/h len preto, že množstvo chodcov či cyklistov sú totálny ignoranti a nezáleží im na vlastnom živote. Odmietam byť zodpovedný za kadejakého debila, len preto, lebo všetci od polície po politikov kašlú na nejaké dodržiavanie predpisov zo strany "slabších" účastníkov dopravy. Cez víkend som zase musel 3 ročnému synovcovi vysvetľovať, že keď svieti červený panáčik, že nemôže ísť a tých ďalších cca 30 ľudí robia zle. Do roboty chodím okolo 2, alebo 3 škôl, podľa toho ako si zvolím cestu. Polovica rodičov sa ani nenamáha pozrieť sa, či môže ísť cez prechod, rovno sa tam hodia aj s deťmi, najlepšie pozerajúci do mobilu ešte. Lebo však šofér má predvídať. Kvôli debilovi cyklistovi, čo šiel na červenú a hral sa na chodca mám rozbitý predok auta, keďže som mal 3 možnosti: 1) dupnúť na
brzdu a zraziť ho, 2) stočiť to do protismeru pod kamión z Lidla, 3) stočiť to na chodník, kde nikto nebol a je tak 18cm nad cestou. Výsledok, rozbitý predok, urvané predné nápravy nápravy, auto na totalku, keďže oprava presahuje hodnotu vozidla. Cyklistu zadržal jeden SBS vracajúci sa z roboty. Privolaná policajná hliadka dala cyklostovi 25€ pokutu a ak chcem náhradu škody, prosím, občiansko-právne konanie. Za 10 rokov možno uvidím peniaze. Otcov kolega rozbil firemné auto, lebo v zime za tmy vykračoval chodec po strede cesty medzi medzi Dubovou a Častou. Má to na kamere, chodec pre istotu zdrhol. Pri TPD v Petržalke smere od zjazdu z mosta si to frajer na fulle rozbehol dole a preletel na červenú cez križovatku. Keby to autoškole neskapalo, frajer to narve do boku autoškoly. Dnes ráno si stojím na križovatke Tomášikova - Gagarinova, stáli tam 3 policajné autá a napriek tomu si tam chodci chodili na červenú. Polícia ani prstom nepohla. Ale áno, šofér musí byť ten, kto predvída, ten čo má zodpovednosť, chodec a cyklista môže všetko, aj to čo nemôže a nemá žiadnu zodpovednosť.