Zubesuch právna pomoc odporučila to neriešiť, ak sa nechceme 2-10 rokov ťahať po súde kvôli 5000€.
Jaroh je zaujímavé, že cykloloby si dokáže tlačiť nové zákony, odstupy, nové pravidlá atď, aby boli viac bezpečný, aby mali viac práv ako ostatný, pridávať povinnosti šoférom motorových vozidiel, ale pretlačiť maličký zákon, že cyklista je povinný mať uzatvorené poistenie v prípade, ak sa chystá na cesty, tak to už nie, ani náhodou. Pritom kto už má auto, tak by to mohlo byť súčasťou poistky za auto. Niečo ako PZP. To je mega problém. A odporúčanie od takých ľudí je, že zvykaj si, si na Slovensku a mám byť rád, že žijem, že nie som ten a ten. Obhajovanie vyslovene neférového zákona. Ale keď tu niekto napísal, na to, že cyklista idúci na červenú zrazil tehotnú ženu v 8. mesiaci na prechode, že môže byť rada, že to nebolo auto... Rozmýšľam, kde je tá tolerancia, po ktorej toľko ty aj ostatný cyklobolisti voláte.
bladerunner prosím, zodpovednosťou daného človeka je vyplatiť nám škodu. Nejak sa k tomu nemá... Takže prečo ja ho mám naháňať po súdoch roky, keď v opačnom prípade by to poisťovňa vyriešila za pár týždňov? Zákon je jedna vec, realita je druhá.
Ak dotyčný vinník je majetný resp. je zamestnaný a má príjem , je šanca že sa k peniazom možno dostaneš. Je tam viac možností . už aj vyššie spomínaných- súd, exekúcia, ostrí chlapci

....nechcel som hneď prvý túto možnosť uviesť
Ak však vinník je nemajetný, nemá príjem....tak máš proste smolu.... ale aj tu je riešenie, tiež už vyššie spomínané, ako neutrpieť veľkú finančnú stratu - poistiť sa....
Aj u takého nemajetného môžeš "použiť ostrých chlapcov", nech mu ublížia, zlámu nohy,....možno budeš mať lepší pocit, ale peniaze tak či tak zrejme neuvidíš...
Ak si myslíš, že keby sa zaviedlo povinné poistenie cyklistov, tak by si sa do takej situácie nedostal, tak to si neuveriteľne veľký otimista. To si akože presvedčený, že nejaký nezamestnaný, nemajetný človek si bude platiť poistku??? Srandista ....
Nemyslím, žeby podanie na súd stálo 5000 €....tak aspoiň toto treba urobiť...
Áno, toto je realita....