Lokalizácia
Formulár sa odosiela
arrow_leftJano1987 napísal:
Cyklisti a chodci nenesú žiadnu zodpovednosť a tak nám to cyklistom a chodcov vyhovuje a nič sa meniť nebude.

Pletieš si pojmy s dojmami. Cyklisti a chodci samozrejme nesú zodpovednosť. To, že sila a vymožitelnosť práva je u nás minimálna, nie je problem cyklistov a chodcov, ale politikov, resp. poslancov.

Mimochodom, otec šetril tie svoje 3 tisícky na to auto 3 roky. Odkážem mu, že tie 3 tisícky sú nič. Tie moje 2000€ čo šlo do toho auta je nič. Mať za to nový záchod a kúpeľňu, to by bolo príliš. A sme radi, že som mal len vyvrtnutý členok, a že si moj 1,5 ročný synovec pri tom nezlomil väz v autosedačke. To určite aj sestra ocení.

Áno, presne tak to je. Vitaj na Slovensku. A to buď rád, že nie si slobodná matka samoživiteľka s chorým dieťaťom, to by si ešte zistil, aká je u nás realita života.
Zobraziť komentár 03.03.2023 - 12:27:16
02
arrow_leftclxno1 napísal:
[tag]Inak taka otazka do plena, v pripade poistenia domacnosti je casto aj krytie skody zavinenej clenmi domacnosti (napr. dieta hodi kamen a rozbije sklo na aute). Da sa uplatnit aj v pripade, ze chodec/cyklista (cize clen domacnosti) sposobi nehodu?

Ja to tak mám a už som tak platil škodu cca 2000€ keď som na biku zrámoval autu kufor. Všetko do posledného centu uhradila poisťovňa bez mojej spoluúčasti.
Zobraziť komentár 03.03.2023 - 12:30:26
01
@Jano1987 bohuzial nemas inu moznost len vyhladat pravnu pomoc.

Na tomto fore by som relevantnu radu urcite nehladal.
Zobraziť komentár 03.03.2023 - 12:30:37
00
bude treba vyhladat iny sposob ako pomoct,
chlapci su niekedy vyssi, ale vzdy sirsi, ich pohlad je neprijemny, päste stale zatnute... Ich revirom su kasina, ich serie benčpressu su zbesile...
slovenske zrychlene "sudne" konania :-)
Zobraziť komentár 03.03.2023 - 13:06:21
01
tak predsalen jednu relevantnu radu tu najde :D takto ako to spomina Izzy68 by som to urcite neriesil. z toho bude vela zbytocnych problemov.
Zobraziť komentár 03.03.2023 - 13:12:30
10
Zubesuch právna pomoc odporučila to neriešiť, ak sa nechceme 2-10 rokov ťahať po súde kvôli 5000€.

Jaroh je zaujímavé, že cykloloby si dokáže tlačiť nové zákony, odstupy, nové pravidlá atď, aby boli viac bezpečný, aby mali viac práv ako ostatný, pridávať povinnosti šoférom motorových vozidiel, ale pretlačiť maličký zákon, že cyklista je povinný mať uzatvorené poistenie v prípade, ak sa chystá na cesty, tak to už nie, ani náhodou. Pritom kto už má auto, tak by to mohlo byť súčasťou poistky za auto. Niečo ako PZP. To je mega problém. A odporúčanie od takých ľudí je, že zvykaj si, si na Slovensku a mám byť rád, že žijem, že nie som ten a ten. Obhajovanie vyslovene neférového zákona. Ale keď tu niekto napísal, na to, že cyklista idúci na červenú zrazil tehotnú ženu v 8. mesiaci na prechode, že môže byť rada, že to nebolo auto... Rozmýšľam, kde je tá tolerancia, po ktorej toľko ty aj ostatný cyklobolisti voláte.

bladerunner prosím, zodpovednosťou daného človeka je vyplatiť nám škodu. Nejak sa k tomu nemá... Takže prečo ja ho mám naháňať po súdoch roky, keď v opačnom prípade by to poisťovňa vyriešila za pár týždňov? Zákon je jedna vec, realita je druhá.
Zobraziť komentár 03.03.2023 - 13:14:04
00
Byvaly sused-vzpierac, chlap ako hora, strasna korba, mal univerzalne riesenie medziludskych vztahov: u*ebat :D
Zobraziť komentár 03.03.2023 - 13:16:08
00
tak aj to je moznost, ktoru mozes ale nemusis akceptovat.

mna osobne, kedze sa uz poznam nejaky ten piatok :D, by viac ako financna strata jedovalo to, ako sa dotycny sprava a urcite by som mu to zratal. Nech to stoji co to stoji.
Takych, co im ich skodoradostny uskrn trval do momentu pozvanky na pojednavanie uz bolo.
Zobraziť komentár 03.03.2023 - 13:19:11
04
Jano1987 nemyslím si, že je cesta mať PZP pre cyklistu, ja mám lebo ma to dokopy nič nestojí a mám to ako súčasť poistenia bytu (ale že nemám životnú alebo úrazovú poistku je trochu paradox :lol: ). V tomto by som zo Slovenska nerobil exotický štát pre cyklistov. Pochybujem (ale môžem sa mýliť) že to tak v cyklisticky rozvinutých krajinách takto funguje, tam by som si bral príklad.
Zobraziť komentár 03.03.2023 - 13:27:06
00
Zubesuch právna pomoc odporučila to neriešiť, ak sa nechceme 2-10 rokov ťahať po súde kvôli 5000€.

Jaroh je zaujímavé, že cykloloby si dokáže tlačiť nové zákony, odstupy, nové pravidlá atď, aby boli viac bezpečný, aby mali viac práv ako ostatný, pridávať povinnosti šoférom motorových vozidiel, ale pretlačiť maličký zákon, že cyklista je povinný mať uzatvorené poistenie v prípade, ak sa chystá na cesty, tak to už nie, ani náhodou. Pritom kto už má auto, tak by to mohlo byť súčasťou poistky za auto. Niečo ako PZP. To je mega problém. A odporúčanie od takých ľudí je, že zvykaj si, si na Slovensku a mám byť rád, že žijem, že nie som ten a ten. Obhajovanie vyslovene neférového zákona. Ale keď tu niekto napísal, na to, že cyklista idúci na červenú zrazil tehotnú ženu v 8. mesiaci na prechode, že môže byť rada, že to nebolo auto... Rozmýšľam, kde je tá tolerancia, po ktorej toľko ty aj ostatný cyklobolisti voláte.

bladerunner prosím, zodpovednosťou daného človeka je vyplatiť nám škodu. Nejak sa k tomu nemá... Takže prečo ja ho mám naháňať po súdoch roky, keď v opačnom prípade by to poisťovňa vyriešila za pár týždňov? Zákon je jedna vec, realita je druhá.

Ak dotyčný vinník je majetný resp. je zamestnaný a má príjem , je šanca že sa k peniazom možno dostaneš. Je tam viac možností . už aj vyššie spomínaných- súd, exekúcia, ostrí chlapci 8) ....nechcel som hneď prvý túto možnosť uviesť
Ak však vinník je nemajetný, nemá príjem....tak máš proste smolu.... ale aj tu je riešenie, tiež už vyššie spomínané, ako neutrpieť veľkú finančnú stratu - poistiť sa....
Aj u takého nemajetného môžeš "použiť ostrých chlapcov", nech mu ublížia, zlámu nohy,....možno budeš mať lepší pocit, ale peniaze tak či tak zrejme neuvidíš...

Ak si myslíš, že keby sa zaviedlo povinné poistenie cyklistov, tak by si sa do takej situácie nedostal, tak to si neuveriteľne veľký otimista. To si akože presvedčený, že nejaký nezamestnaný, nemajetný človek si bude platiť poistku??? Srandista ....

Nemyslím, žeby podanie na súd stálo 5000 €....tak aspoiň toto treba urobiť...

Áno, toto je realita....
Zobraziť komentár 03.03.2023 - 14:40:11
00
Podanie na súd nestojí 5000, ale 6% z 5000
Zobraziť komentár 03.03.2023 - 14:43:19
00
arrow_leftmilos21 napísal:
Jano1987 nemyslím si, že je cesta mať PZP pre cyklistu, ja mám lebo ma to dokopy nič nestojí a mám to ako súčasť poistenia bytu (ale že nemám životnú alebo úrazovú poistku je trochu paradox :lol: ). V tomto by som zo Slovenska nerobil exotický štát pre cyklistov. Pochybujem (ale môžem sa mýliť) že to tak v cyklisticky rozvinutých krajinách takto funguje, tam by som si bral príklad.

Presne tak, ty si sa radšej poistil na prípad , že niekomu urobíš škodu, lebo keby si nebol poistený, tak od teba ako zamestnaného /predpokladám/ s pravidelným príjmom by tie peniaze exekútor veľmi ľahko dostal....

Ale nejaký /papierovo/ nemajetný, nezamestnaný....má toto absolútne na háku....
Zobraziť komentár 03.03.2023 - 14:46:05
00
Môj otec podobným spôsobom spôsobil nehodu. Krizoval nacengany za tmy 4 pruhovu cestu ( BB hlavný ťah mestom popri Hrone), jedno auto dobrzdilo, druhý nabural do prvého.
Pán táto zahral chudáka, zaplatil nejakú pokutu. V skutočnosti bral invalidný + pracoval, vlastnil dom. Akurát to mal totálne na.... Vodič sa vraj snažil niečo riešiť, volal, písal, dočkal sa ignorovania. Ak by to riešil nejako viac oficiálne, tak by uspel.
S bratom sme sa to dozvedeli až po rokoch, keď nám suseda povedala.
Zobraziť komentár 03.03.2023 - 15:06:32
11
Podanie na súd stojí 6% plus musím platiť právnika, súdne trovy, treba svedkov, určite bude treba nejakého znalca atď, či znalecký posudok, keďže dôkazné bremeno by ležalo na nás. Takže k tomu ďalšie náklady.

bladerunner jediná legálna cesta je súd a to vieme, ako sa vlečú súdy. Optimistický odhad 2 roky, realistický 10 rokov a aj po právoplatnom rozhodnutí nemusím mať vyhraté. Otec auto potrebuje teraz, nie o 10 rokov. Blbec môže byť poistený, ale zákon jasne hovorí, že škodu si musím vymáhať od cyklistu či chodca na súde, ak sa teda nedohodneme. Ak odmietne, ostáva len súd. Chodec či cyklista nemá žiadnu povinnosť nahradiť automaticky škodu. Všetko musí ísť cez súd.
Zobraziť komentár 03.03.2023 - 18:20:31
00
A oslovil si ho vlastne či je ochotný znášať náklady?
Zobraziť komentár 03.03.2023 - 19:03:51
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up