Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Pri znížení mpr sa určite zníži spotreba. Logicky. Skúste si jazdu rýchlisťou 70kmh vs 90kmh alebo aj 30/50... Liter na 100km to bude. Ja to vyskúšané mám...
Zobraziť komentár 02.03.2023 - 16:31:48
00
arrow_leftwill napísal:
Motor ma vnutorne trenie na ktore spotrebuva cast energie. A cim vyssie otacky, tym viac energie spotrebovanej. V praxi je to tak, ze motor ma urcitu oblast otacok a zataze, kde pracuje najefektivnejsie = najviac energie premeni na pohyb. V jednoduchosti je ta oblast je tam, kde ma motor najvyssi krutiaci moment.
k tomuto by som bez Internetoveho rychlokurzu odbornosti na spalovacie motory len tak pocitovo tvrdil ze max krutiaci moment, max vykon a najvyssiu efektivitu bude motor pre kazdu hodnotu dosahovat pri inych otackach ... change my mind ...
Zobraziť komentár 02.03.2023 - 16:37:47
00
Znižovanie rýchlosti znižuje spotrebu,ale hlavne co Kefalíne?
Znižovanie rýchlosti hlavne predlžuje dojazd elektrovehiklov,a to zachrani planétu😉
Zobraziť komentár 02.03.2023 - 16:43:20
01
Vysvetlit ti to neviem, tolko motorom nerozumiem. Beriem to ako fakt, ktory ziskal, zo zdrojov co sa mi zdali rozumne a relevantne a zdalo sa mi aj vysvetlenie rozumne.
Mozno niekde na engineering explained kanali to moze byt. Skus nejake video z tychto: https://www.youtube.com/results?search_query=engineering+explained+efficiency+

Na efektivitu vplyva aj zatazenie motora (to je vidiet aj v tom grafe vo videu od hondy co som postoval), nielen otacky. Ale nechcel som zozlozitovat odpoved.
Zobraziť komentár 02.03.2023 - 16:53:43
01
arrow_leftJano1987 napísal:
Ja som mal Saxo VTS 1.6 72kW... Auto malo dlhodobú spotrebu 6,6l a to som človek z ťažkou nohou, jazdené prevažne v BA a okolí, aj nejaké diaľnici po Európe a vždy som bol jeden z najrýchlejšie akcelerujúcich. Teraz sa hovorí o úspechu, že auto žere 6l.

Dnešné auto so šesťlitrovou spotrebou je o tri triedy väčšie, násobne výkonnejšie, o galaxiu bezpečnejšie, prípadne rovno aj SUV. Dajmetomu, že dnešná obdoba Saxa je Yaris, a ten jazdí s hybridným motorom tak za tri litre. Mne to príde ako slušný pokrok.
Zobraziť komentár 02.03.2023 - 17:42:39
01
Dnes mal spotrebu Megane GT 1.6T 205koni pri 100km/h na 7cke 5,3l/100km. Tolko mi kedysi zralo Clio 1,2 16v 75 koni a o 600kg lahsie auto. Podla mna obrovsky podiel na tom ma adaptivny tempomat + automat. Skratka elektronika si to riadi sama ako je jej najlepsie.

Este dodam, ze ten motor ovela lepsie jazdi na 100 oktane z OMV, ako na obycajnej 95tke s tou bio srackou.
Zobraziť komentár 02.03.2023 - 18:42:09
00
stovecka chuti kazdemu motoru lepsie, aj spotreba je menšia, ja tankujem uz len tu, pri mojom nájazde ma ta vyssia cena nezrujnuje .. aj doma do kanistrov len tu berem a nemam problém so žiadnou záhradou technikou zeby po zime nenabehla.... na zapade mali este aj vlani aj 95 v E5 norme, len my sme to museli prijat najskorsie ako sa dalo a mat vsade E10
Zobraziť komentár 02.03.2023 - 19:05:18
02
arrow_leftpol napísal:
Preco max 4000ot? ved ten 1.6 benzin pri 4000ot, len zacina tahat...ja 1.6 pri obiehani, kludne vytocim aj do 6000ot, nech to je rychly a bezpecny manever....

Nie max 4000, ale od 4000 az po maximum,tak pisal milos21, aspon myslim. Len si zle precital/pochopil "4tis - max"
Zobraziť komentár 02.03.2023 - 22:39:13
10
Jano1987 aku rýchlosť/ nárazovu rychlost cca bolo treba na odtrhnutie napravy? Poniceny predok a znacne škody si vuem predstavit, ale odtrhnut nápravu? Bol to kolmy naraz? Kazdopadne, skoda auta, za blbca.
Zobraziť komentár 02.03.2023 - 22:48:44
00
Kenaj? Si to Ty?
Zobraziť komentár 02.03.2023 - 22:52:47
00
Myslis mna? Nie, ani nahodou - mozes kukat v historii.
Zobraziť komentár 02.03.2023 - 23:47:59
00
Marli išiel som cca 50km/h, utrhlo to pravé predné rameno vpredu a vzadu ohlo. 18cm vysoký obrubník, pod uhlom cca 45°, vtedy utrhlo pravé predné koleso a auto stočilo kolmo na obrubník a na ľavom prednom kolese, predné časti niektoré utrhnuté, zadné ohnuté. Keby som nebrzdil, možno budú menšie škody... Ale v tej rýchlosti ako mi tam vyletel, len reflex. Inak cca 1m chodník a 3m pás trávy a potom panelák. Chlapík len predbežná obhliadka na mieste, že 2x kolesá 17 hliníkové a pneu KO, prakticky celé ramená so všetkým KO, zrejme aj poloosy na odpis, poškodený spodok motora, deravá vaňa, keďže vytiekol olej, chladič KO, strelili airbagy, je ich tam, 9 takže aj novú prístrojovku a pár kusov plastu interiéru, nové pásy. Predný nárazník na odpis, boli tam aj hmlovky. Tým, že bol vysoký obrubník, spodok auta oškretý cez hranu obrubníka, prahy KO. Auto ešte čaká na kompletnú prehliadku, ale už teraz škody odhadol na viac ako 4500€, podľa ich tabuliek je hodnota auta niekde na úrovni 3500€, takže sa majú vyjadriť, či sa bude dávať auto na zdvihák, keďže je možné, že sú poškodené aj úchyty ramien, a kto vie, čo ďalej, keď to odstroja.
Zobraziť komentár 03.03.2023 - 00:22:09
11
To je totálka-ak odtrhlo/ohlo ramená,je na 100% posunutá aj nápravnica,prípadne úchytné body na karosérii,také auto je ekonomický nezmysel opravovať.
Mal som na zdviháku nedávno Mercedes "B" majitel len trochu trafil v zákrute obrubník,len ohlo disk,ani pneumatika nevyfučala,prišiel lebo volant mal pri jazde rovno vytočený na stranu-výsledok? sila nárazu prešla cez rameno do nápravnice,tá posunula spodný nosník karosérie,auto na odpis-odstrojenie,stolica,nové diely by stáli viac ako zvyšková hodnota auta,konečná :(
Zobraziť komentár 03.03.2023 - 07:14:02
00
To už vieme. Niečo cez 5000€ v ťahu. A súd je nadlho, keďže sa na to otec bol pýtať. Správny či aký poplatok je 6% žalovanej zmluvy (niečo cez 300€) + treba zaplatiť budúce trovy konania, keďže súd môže a nemusí rozhodnúť, že ak vyhráme, že ich dostaneme od žalovanej strany. Ďalšie stovky €. Právnik, že ak by šlo všetko po masle, do 2 rokov by malo byť rozhodnuté. Ak bude robiť protistrana obštrukcie, kľudne aj 10 rokov sa to môže tiahnuť. Stále je možnosť že prehráme, resp. nebude nám uznaná plná suma, keďže zažil už aj taký prípad, že zrážka na prechode chodec a auto s tým, že chodec bežal na červenú aby stihol autobus a na aute vznikla škoda za viac ako 8000€, lebo si to odniesla elektronika (adaptívny tempomat, senzory, LED matrix svetlá, tiež záležitosť za 2000€, zákazkový lak, nejaké špeciálne predné sklo s termo a neviem akým funkciami) a sú rozhodol, že chodec musí zaplatiť len polovicu, lebo šofér mal predvídať, lebo keď videl autobus, mal čakať, že nejaký chodec bude chcieť na červenú prebehnúť. Že kľudne aj také sa môže stať. Alebo to zamietu, lebo sa nájde iná šialená argumentácia. A aj keby sme vyhrali, tak chlapík môže žiadať na súde ochranné opatrenie, že toľko peňazí nemám a môže mu byť určený splátkový kalendár, alebo naňho môže byť vedená exekúcia, ale stačí, aby prepísal majetky predtým na iného, napríklad manželku, či deti, mal nejaký minimálny plat a exekúcia možná nebude, lebo nebude mať dostatočný príjem. To sa môže tiež vliecť roky.
Zobraziť komentár 03.03.2023 - 08:02:20
01
Proste smola, skúšať to vymáhať súdnou cestou na SK je len strata času a peňazí, bohužiaľ ...
Zobraziť komentár 03.03.2023 - 09:26:43
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up