Mal som už toľko mercedesov (mimo iných áut), že to neviem ani zrátať. Nikdy som na snehu s RWD nemal problém. Problém majú ľudia, ktorí vedia drístať, ale nevedia jazdiť (a že tých drístačov medzi motoristami je). S trochou rozumu sa zadolkolka v horách a snehu dostane tam, kde predohrab nemá šancu. Predpoklad je slušné obutie. No v SR majú ľudia bohužiaľ problém aj s tým...a chalani z diaľničnej patroly by vám vedeli rozprávať, na akých pneumatikách jazdí nadpolovičná väčšina. Vždy od nich len počujem "pánko, Ty by si na takých gumách ani nevychádzal z dvora".
Ja by som asi každému motoristovi povinne nadelil na rok takú taxíkovú W124 s dvoma megami km na hrbe, s manuálom a vôľami 170° na diferáku na každú stranu a 50° vôľou na volante. Aby sa ľudia naučili zaobchádzať s autom s citom. Vedeli rovnať otáčky, kedy ako pridať, ako ubrať a potom by prestali rozprávať a vypisovať p....y, čo sa dá a nedá. Zrazu by sa dalo všetko. Jazda na snehu s BMW v normálnom stave by nebol problém a v zasnežených kopcoch by mu závidel aj vodič subaru.