Lokalizácia
Formulár sa odosiela
V pokynoch na udzbu nie je nic o utierani, co by viedlo k domnienke, ze sa jedna o uhlikovu ocel?
Zobraziť komentár 23.01.2015 - 20:27:57
00
nemam k nemu nic...len krabicku a v nej nic nebolo :-(
Zobraziť komentár 24.01.2015 - 15:08:37
00
pani, mozno hlupa otazka ale nechce sa mi prezerat specializovane fora, kedze by to dopadlo odporucenim na 500 Eurove noze. znaham noze do kuchyne, poradte sadu do 100E, bud plastova alebo drevenna matna rukovat. idealne maly lupaci a cca 18cm "sefkucharsky" + oslicka.
Zobraziť komentár 05.02.2015 - 07:19:31
00
http://eshop.tescoma.sk/priprava-a-spracovanie-potravin/noze-noznice-bloky-na-noze/azza/
Používam ich už roky a spokojnosť. Ešte ti zostane aj na drevený blok - stojan. Akurát ocieľku mám henkels, takže k tej sa nemôžem vyjadriť.
Btw. oslička je niečo iné: http://www.naradie1.sk/oslicka-ovalna-230mm-brusek-na-kosu-extol-p-1531.html
Zobraziť komentár 05.02.2015 - 07:50:35
00
Ja by som doporučil Wusthof nože, najlacnejšiu sériu Classic. Nerezové alebo s drevenou rukoväťou sú drahšie ako plastové. Tiež platí, že set je výhodnejší ako jednotlivo nakúpené nože.
Cenovo môžeš počítať 30 - 40 EUR na lupací, okolo 70 EUR na šéfkuchársky. S čepeľou 16 cm okolo 65 EUR, 20 cm takých 85 EUR. 18 cm bude cenovo pochopiteľne niekde medzi.
Najlacneší set by ťa vyšiel na 250 EUR, čo je veľa, ale si zober, že do rozpočtu 100 EUR by si sa ledva alebo vôbec nevošiel ani bez ocielky...
Prikladám obrázok najlacnejšieho setu a katalóg.

Prílohy:

44026.jpg
44026.jpg 17.11 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

44026a.jpg
44026a.jpg 13.67 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 05.02.2015 - 07:59:53
00
dakujem. narychlo som pozeral katalogy a nikde neuvadzaju tvrdost v HRC, nevies nahodou?
Zobraziť komentár 05.02.2015 - 08:27:50
00
To netuším, neuvádzajú nikde tvrdosť. Všetko o oceli je na tejto linke. Katalóg sa sem nedá nahodiť, lebo má 20 MB a limit je 10. Nachádza sa tu...

Edit. Katalog nalinkovany.


Naposledy upravil Loser dňa 05.02.2015 - 09:19:21, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 05.02.2015 - 08:44:43
00
tak na ten katalog hod aspon link :)
aspon ho nebude treba hladat ak niekto bude mat zaujem ...
Zobraziť komentár 05.02.2015 - 09:11:53
00
dakujem. narychlo som pozeral katalogy a nikde neuvadzaju tvrdost v HRC, nevies nahodou?

Nasiel som nejaku diskusiu o X50 Cr MoV 15 (http://www.bladeforums.com/forums/showthread.php/846007-X50CrMoV15-knowledge-about-it), tvrdost 56 - 58 HRc, podla obsahu C na urovni 420HC, teda dost horsia ocel ako VG-10, a horsia aj ako 440C. Skus pozriet tu uz spominany Hiromoto Saku Hocho, neolutujes (http://www.noze-nuz.com/akce/santoku.php) a k nemu si kup nejaky lupaci a vacsi na chlieb, na tych az tak nezalezi. Myslim, ze Ti z rozpoctu este aj zvysi.
Zobraziť komentár 05.02.2015 - 09:49:34
00
Na tej stránke od Peterg bol aj velký test kuchyňských nožov. Ten Kusakichi by som bral aj ja, len stojí 5000 CZK, čo je 180 EUR.
Čo sa týka krájača na chlieb, podľa mojich skúseností, tam veľa záleží na kvalite. Nekvalitné nože tvrdá a suchá kôra chleba vytupí veľmi rýchlo. Zelenina a mäso majú vysoký obsah vody, tam sa kvalita prejavuje ľahkosťou krájania a čistotou rezu, nie však rýchlosťou opotrebovania.
Zobraziť komentár 05.02.2015 - 10:29:19
00
Ad chlieb/ Neviem posúdiť, mám len kvalitné nože na úrovni toho, čo spomínaš :). Bežne ale ľudia používajú na chlieb zúbkované, lebo iné by im vraj čerstvý mäkký chlieb neodrezali (hahaha).
Ad mäso/ Pri odblaňovaní mäsa je vysoká ostrosť dôležitá pre dobrú prácu (inak to nasiera manželku :) ) a čím dlhšie si ju nôž podrží, tým lepšie.
Zobraziť komentár 05.02.2015 - 10:37:43
00
chlieb by mal noz skor otupit ako maso / zelenina ...
ale zaujimal by ma nazor domacich :)
Zobraziť komentár 05.02.2015 - 10:44:31
00
Ad chlieb/ Neviem posúdiť, mám len kvalitné nože na úrovni toho, čo spomínaš :). Bežne ale ľudia používajú na chlieb zúbkované, lebo iné by im vraj čerstvý mäkký chlieb neodrezali (hahaha).


Odrezali by aj klasické kuchyňské typu santoku. Len to už sa bavíme o inej cenovej hladine ako Wusthof.
Ešte k tej cene. Napríklad rada Ikon a Culinar sú o 20 - 35% drahšie ako Classic. To potom radšej japonský damškový a k tomu 1-2 nože na všeobecné používanie.

Test kuchynaku - chlebaOtvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
Zobraziť komentár 05.02.2015 - 11:31:52
00
Odrezali by aj klasické kuchyňské typu santoku. Len to už sa bavíme o inej cenovej hladine ako Wusthof. ...

Hiromoto Saku Hocho ...... 800 Kč (ca. 29 EUR) + doprava. Iná cenová hladina ako Wusthof? Vlastne áno, proti Classic o dosť nižšia :) .
Zobraziť komentár 05.02.2015 - 11:55:34
00
Porovnávaš najlacnejšie santoku s krátkou 14 cm čepeľou voči 18 a viac cm.
Zobraziť komentár 05.02.2015 - 12:10:12
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Outdoor / Športové príslušenstvo a vybavenie / Nože, brúsky a multifunkčné náradie / Nože a brúsky)
keyboard_arrow_up