tak pády na ksichta mám za sebou dva, pri prvom som ohla ešte oceľový ram a mala lisaj cez polku tváre pri druhom praskla aj prilba a bol aj otras mozgu . Je to nepríjemná skúsenosť, ale treba sa otriasť a jazdiť ďalej. Prajem skore vyliečenie a veľa chuti do ďalšieho jazdenia
Moj prvy vazny pad na biku sa stal priblizne pred dvoma mesiacmi, ked som nevybral zakrutu a skoncil som v priekope vedla cesty. Neviem presne co sa stalo asi mikrospanok z unavy po celom dni na biku (cca 230 kilakov). Rozbil som sa tam ako este nikdy - tiestiva zlomenina hlavice ramennej kosti - humeru, poskodeny ramenny klb, vyklbene rameno, rozbite celo, odreniny, modriny ... viac-menej vsetko je uz okay, az na to rameno. Teraz chodim na rehabilitacie a hybnost je zatial polovicna. Chcem sa opytat ci mal niekto podobny uraz a ako to prebiehalo ci sa to relativne uplne vyliecilo.
a na tej hradzi na druhom brehu su este dalsie dve take rampy. bacha na ne, hlavne teraz v horucavach na to clovek lahko zabudne, ked tadial leti na ziletke
no len minimalne tu pri obratke ratat nemusis kedze tam na bajku nemas co robit. len je to fakt nevysvetlitelne, nechapem ako to niekto moze prehliadnut abo ze ide tak ze nekuka pred seba
síce nie zlomenú kosť ale vykĺbené rameno som mal a poviem ti, že už to nebude nikdy ako to bolo..vždy to bude vyskakovať..jediné čo mne pomáha je posilka a venovanie sa svalstvu okolo ramena..vždy keď na pár mesiacov vynechám posilku tak mávam problémy..a čo sa týka hybnosti, tak na to treba taktiež len cvičiť, cvičiť a cvičiť.. skoré uzdravenie prajem..
síce nie zlomenú kosť ale vykĺbené rameno som mal a poviem ti, že už to nebude nikdy ako to bolo..vždy to bude vyskakovať..jediné čo mne pomáha je posilka a venovanie sa svalstvu okolo ramena..vždy keď na pár mesiacov vynechám posilku tak mávam problémy..a čo sa týka hybnosti, tak na to treba taktiež len cvičiť, cvičiť a cvičiť.. skoré uzdravenie prajem..
Diky za povzbudenie Teoreticky mne by sa to rameno uz vyklbovat nemalo, mal som ho operovane 2x - prvy krat mi tam dali dlahu a druhy krat urobili pourazovu luxaciu, aby to bolo lepsie fixovane a nevyklbilo sa pri beznych cinnostiach - jasne, ze pri pade sa to opat vyklbi. http://abysportnebolel.sk/zdravie/najcastejsie-poskodenia-ramenneho-klbu/ Hybnost cvicim na rehabilitaciach aj doma, i ked podla CT to uz na to 100% nebude nikdy, ale nerobim z toho tragediu aj s 90% hybnostou sa da jazdit na biku
no len minimalne tu pri obratke ratat nemusis kedze tam na bajku nemas co robit. len je to fakt nevysvetlitelne, nechapem ako to niekto moze prehliadnut abo ze ide tak ze nekuka pred seba
to je sice pravda, ze tam nemam co robit, ale ak chcem spravit kolecko, tak tadial idem.,
to nevsimnutie je lahke - na ziletke ides rychlo, ides proti slnku, mas sklonenu hlavu, mas mierny upal... atd, alebo sa clovek prave vtedy zahladi na vtaky na nadrzi...
no hej ale to rovnako mozes nabrat niekoho, alebo kydnut dole z hradze, alebo daky strom pri ceste trafit... proste mas kukat kam ides. to ten co tam vo videu vravel ze cestaci idu skloneni a kukaju 3m pred seba tak to by som im zobral tie bicykle bo ohrozuju potom ludi okolo
bud to tam teda niekto pozna a potom vie ze tam je rampa
alebo nepozna a ma davat bacha kade ide
pripadne ide v noci a bud ma svetlo a ide tak aby stihol reagovat ak ma slabe, alebo nema svetlo a holt jeho chyba
hlavne teda ked ide clovek sam tak nevidim najmensi dovod preco by mal tu rampu nabrat, ked ide v skupine a ti pred nim sa na poslednu chvilu uhnu tak to je uz ine, ale to moze taky stlpik vadit o dost viac nez rampa
Zdar. Takže dnes posledná operácia (vytiahnutie drôtov a železa z ramena) rukou v lakti už hybem všetkými smermi takže už len rameno rozcvičovať a hurá na bike. Zatiaľ ani žiadne rehabilitácie neboli. Treba sa na to pýtať či nie?
Zdar. Takže dnes posledná operácia (vytiahnutie drôtov a železa z ramena) rukou v lakti už hybem všetkými smermi takže už len rameno rozcvičovať a hurá na bike. Zatiaľ ani žiadne rehabilitácie neboli. Treba sa na to pýtať či nie?
podla mna treba urcite. Ja som len tyzden po operacii, davali mi platnicku a skrutky na klucnu a uz to pomaly rozhybavam. mam tak 50percentnu hybnost. Nabuduci tyzden sa pojdem popytat uz na rehabilitacie. Podla mna cim skor, tym lepsie, pokial neboli treba rozcvicovat.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
uff ale zem si teda poorala riadne tvarou
eeej veru poorala som ju ešte aj dnes z ust vypluvala
hlave,že moj bike je celý,schytalo to len lanko na uzamykanie vidly
pade mi už bolo jedno,či pruží alebo nie
Zatial klop klop vsetko v poradecku, zacinam sa citit o moc lepsie
viď post735220.html#p735220
http://www.cas.sk/cyklista
a na tej hradzi na druhom brehu su este dalsie dve take rampy. bacha na ne, hlavne teraz v horucavach na to clovek lahko zabudne, ked tadial leti na ziletke
Diky za povzbudenie
to je sice pravda, ze tam nemam co robit, ale ak chcem spravit kolecko, tak tadial idem.,
to nevsimnutie je lahke - na ziletke ides rychlo, ides proti slnku, mas sklonenu hlavu, mas mierny upal... atd, alebo sa clovek prave vtedy zahladi na vtaky na nadrzi...
bud to tam teda niekto pozna a potom vie ze tam je rampa
alebo nepozna a ma davat bacha kade ide
pripadne ide v noci a bud ma svetlo a ide tak aby stihol reagovat ak ma slabe, alebo nema svetlo a holt jeho chyba
hlavne teda ked ide clovek sam tak nevidim najmensi dovod preco by mal tu rampu nabrat, ked ide v skupine a ti pred nim sa na poslednu chvilu uhnu tak to je uz ine, ale to moze taky stlpik vadit o dost viac nez rampa
http://www.cas.sk/cyklista
lagonda To je ta "tvoja" rampa?
podla mna treba urcite. Ja som len tyzden po operacii, davali mi platnicku a skrutky na klucnu a uz to pomaly rozhybavam. mam tak 50percentnu hybnost. Nabuduci tyzden sa pojdem popytat uz na rehabilitacie. Podla mna cim skor, tym lepsie, pokial neboli treba rozcvicovat.