Dnes tu prispejem aj ja. Dnes som bol neskutočne vďačný sám sebe, že som tie záslepky pred výjazdom hľadal, našiel a dal ich na rajdy. V zjazde som trafil malý rígol ktorý ani nebolo vidno pod trávou a v 40km rýchlosti ma vyhodilo. Prvá myšlienka vo vzduchu bola, že toto nerozchodím, ale našťastie len kuľhám
kým som prišiel domov tak to opuchlo na veľkosť tenisovej loptičky
(prilba splnila svoj účel, návleky ruky ochránili...)
Nezaslepene rajdy su na pokutu...teda zakon ti prikazuje mat rajdy zaslepene.
Vyhláška 464/2009 Z. z., ktorou sa ustanovujú podrobnosti o prevádzke vozidiel v premávke na pozemných komunikáciách
(1) Bicykel musí byť vybavený na prevádzku v cestnej premávke:
b) spoľahlivo zaslepenými voľnými koncami rúrok riadidiel, napríklad zátkami, rukoväťou,
c) zakončením ovládacích páčok bŕzd a voľných koncov riadidiel, ktoré musia mať hrany obalené materiálom pohlcujúcim energiu, ak sú použité pevné materiály, musia mať hrany s polomerom zakrivenia najmenej 3,2 mm; páčky meničov prevodov, krídlové matice, rýchloupínače nábojov kolies, držiaky a konce blatníkov musia mať hrany obalené materiálom pohlcujúcim energiu, ak sú použité pevné materiály, musia mať hrany s polomerom najmenej 3,2 mm v jednej rovine a v druhej rovine na ňu kolmej najmenej 2 mm
Teda jasne že mám rajdy zaslepené, poprípade mám gripy čo sú z vonkajšej strany zatvorené (takže zase zaslepenie). Že je to až taký masaker som ale nečakala.
Ok, idem si preštudovať zákon znovu. Dávam si sakra pozor aby som ho neporušovala a toto ma moc nepotešilo..
a sakra, ani ja nemam zaslepene rajdy. asi tam strcim aspon korkove zatky
Korkova zatka ti nepomoze, lebo pri naraze ju vtlaci dovnutra (ak nemas este nieco ine, co tomu zabrani). To musis zakoncit tak, aby prave hrana trubky nemohla prerazit, aby to rozlozilo silu, malo by stacit napr. ak mas gripy s hrubou stenou, nasadit tak, aby riaditka nevytrcali. Vnutornu dieru uz potom zaslepovat nepotrebujes, leda ak kvoli tomu, aby sa ti tam nenazbierala hlina a neusidlili komare Ono tie vyhlasky pisali kedysi rozumni ludia, vsetko malo svoj dovod.
Po rokoch uz mam svoju zasobu roznych stuplov doma. Ked som este nemal a ulomil som tie povodne, tak som sa raz spytal pri nakupe v jednom obdhode v petrzalke. Doniesli mi krabicku plnu second hand stuplov ze "vyberte si ktore vam budu pasovat". Takze aj tak sa to da riesit.
Teraz uz mam skoro vsade ODI gripy a tie ich plastove stople vydrzia bez problemov celu zivotnost gripu aj pri padoch a opierani bajku o rozne veci za rajdy
Dnesny pokus o zmrzacenie mi nastastie nevysiel. V rychlosti mi zvrtlo predne koleso a uz som sa len kukal ako si to valim do stromu. Strom som trafil bokom kde mam teraz "nieco" co sa postupne rozvija Ale pohoda, odisiel som po svojich. Patka ohnuta, urvane lanko na tlmic ale inac by malo byt vsetko v poradku. Dnes neslo asi nikomu. Padali sme jak hrusky.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Alebo už nič.
Sebavedomie je dobrá vec, ale znalosť vlastných možností je o čosi lepšia k prežitiu.
kým som prišiel domov tak to opuchlo na veľkosť tenisovej loptičky
(prilba splnila svoj účel, návleky ruky ochránili...)
edit: ľadovať, nahrievať alebo čo s tým urobiť?
Uz to tu niekde bolo, ale opakovanie matka mudrosti:
(1) Bicykel musí byť vybavený na prevádzku v cestnej premávke:
b) spoľahlivo zaslepenými voľnými koncami rúrok riadidiel, napríklad zátkami, rukoväťou,
c) zakončením ovládacích páčok bŕzd a voľných koncov riadidiel, ktoré musia mať hrany obalené materiálom pohlcujúcim energiu, ak sú použité pevné materiály, musia mať hrany s polomerom zakrivenia najmenej 3,2 mm; páčky meničov prevodov, krídlové matice, rýchloupínače nábojov kolies, držiaky a konce blatníkov musia mať hrany obalené materiálom pohlcujúcim energiu, ak sú použité pevné materiály, musia mať hrany s polomerom najmenej 3,2 mm v jednej rovine a v druhej rovine na ňu kolmej najmenej 2 mm
Ok, idem si preštudovať zákon znovu. Dávam si sakra pozor aby som ho neporušovala a toto ma moc nepotešilo..
Korkova zatka ti nepomoze, lebo pri naraze ju vtlaci dovnutra (ak nemas este nieco ine, co tomu zabrani). To musis zakoncit tak, aby prave hrana trubky nemohla prerazit, aby to rozlozilo silu, malo by stacit napr. ak mas gripy s hrubou stenou, nasadit tak, aby riaditka nevytrcali. Vnutornu dieru uz potom zaslepovat nepotrebujes, leda ak kvoli tomu, aby sa ti tam nenazbierala hlina a neusidlili komare
Teraz uz mam skoro vsade ODI gripy a tie ich plastove stople vydrzia bez problemov celu zivotnost gripu aj pri padoch a opierani bajku o rozne veci za rajdy
FaildayOtvoriť v novom okne thumb_up5thumb_down
http://www.drsnysvet.cz/double-fails-compilation/