Pri prezeraní disku som objavil moje fotky z tohtoročného svätojurského maratónu, tak ma napadlo že ich šmarím sem
Padol som v tom šutrovom rozbitom zjazde, ktorý končil tam, kde bola minulý rok občerstvovačka, teraz sa tam fotilo. Zjazdy mi idú, tak som sa tam pustil kým som nedobehol borca pred sebou, na to som zvolnil a držal sa v rozumnej vzdialenosti za ním. Zrazu chlap zastal a už dával i nohy na zem, ... mňa napadlo že ho obídem zľava, keďže tam miesta bolo ... nuž až keď som to stočil do ľavej kolajnice a chlap mi už vo výhľade nezavadzal tak som si všimol že tam je výmletá takmer meter hlboká ryha cez celú cestu, zastať som už nestíhal tak som sa ju snažil prejsť, to sa podarilo, len dopad bol ukrutný, predným kolesom rovno na vyčnievajúci kameň čo ma riadne rozhodilo. Ešte som tam poskákal po kameňoch v snahe vyrovnať, no tigrovi som i tak nezabránil. Na to v akej rýchlosti som padol a na aký podklad som dopadol celkom dobre. Naštastie som pri páde netrafil žiadny vyčnievajúci kameň, až potom ako som sa šmýkal tak som sa kolenom po jednom zviezol. Výsledok ... na kolene 4 hlbšie ryhy akoby nožom rozrezané a na lýtku slabšie ale zato dlhšie dve.
Samozrejme som na bolesť nehľadel a pokračoval ďalej
Tak teda aj ja prispejem do témy.
Našťastie zlomeninu som riešiť nemusel. Skor sa sústreďujem na jazvy
Moje najčastejšie crash-e sú na fr trati. Vela ich však nie je. V podstate zaživam len prelety cez riaditká a následné saltá a kotrmelce, iné ani nepoznám. Klasická rakva to je moje
Naposledy to bol asi zatial moj naškaretší pád. Bajkoval som po fr trati v lese a asi po meter vysokom skoku a dvojmetrovom doskoku som zatial z nevysvetlitelných príčin hlavou (konkrétne spánkovou časťou) vrazil do stromu a následne letel ešte dalšie 2 metre, kde som sa potom pozviechal. Na dopad si vobec nespomínam, spominam si len na bolesť hlavy v momente ked som už sedel na zemy a smial sa nad tým čo sa stalo. Bajk skončil nalepený na strome. Z tohto úžastného letu som si ešte odniesol 10 cm tiahnúce sa rovnobežne hlboké škrabance na ruke.
Ten skok som predtým absolvoval asi 4x no problem. Ten piaty len koli videu...
Nie, i keď zo začiatku na to pozerali a nevedeli čo s tým či by to predsa len nebolo lepšie zašiť. Nakoniec to len posypali niečim, priložili niečo s niečim napustenym, obviazali obväzom že večer si to môžem zložiť vo vani. Večer som spravil čo nakázali a už to vyzeralo len ako škrabance, už to nebolo ani z polovice také hlboké, asi kvôli hnisaniu/hojeniu ktoré sa tam ukázalo. Inak nič akčné to podľa mňa nebolo, trošku porezaná noha nič viac ... to len keď som tú prvú fotku videl nedávno nedalo mi a musel som to sem dať .
Vážnejším zraneniam sa vyhýbam, nepchám sa tam kde by som to nezvládol a keď vidím že to tadiaľ nepôjde tak sa snažím zosadnúť. Do všetkého s triezvou hlavou ale i tak sa občas pošťastí sa zdrbať, buď sa mi šmykne alebo zachytím pedálom. Zatiaľ som nemal zlomené nič a zašívali ma len raz - to som bol prvák na základke a snažil som sa bmxkou prejsť polmetrový drop, ... vraj som pri náraze čelom posunul kontajner, nuž vtedy sa prilby takmer vôbec nenosili, maximálne tak profíci. Ja si len pamätám ako som bol uchvátený červenou trávou . Inak len škrabance a modriny.
a.ndrejko: pamätám si ten zjazd s tebou na svätojurskom maratóne, šiel som tam celkom rýchlo a ty si ma zrazu obehol jak diabol, ani slovo ze zľava sprava, prešiel si asi desať metrov a už si sa tam na tej brázde vycápal. Dosť nebezpečne to vyzeralo na prvý pohľad, ale keď som sa ťa videl ako vstávaš a energicky sadáš na bike, som si myslel, že to nieje na šitie. Šak si aj hovoril, že ťa nič nebolí a že si v poho.
Nuz ja v zjazdoch nikdy nepredbieham, to by musel ist clovek bud pomaly (vtedy by som mu dal vediet), alebo by sa musel nervozne otacat a pustat ma pred seba. Toto bolo tak ze som ta dobehol a dost dlho sa drzal za tebou v rozumnom odstupe. Ale skor som mal vo vyhlade teba ako trat pred sebou takze ma dost prekvapilo ze si zrazu zastal a tusim si uz i nohu na zem skladal a hlavu na mna otacal. Tak som zacal vyhodnocovat situaciu kedy z mojho pohladu sa to dalo zlava obehnut, videl som ze si ma zaregistroval, tak som to skusil zlava, trosku som pribrzdil a az ked som sa dostal do lavej kolajnice tak som videl pred tebou tu brazdu co tam bola To uz bolo neskoro zastavovat lebo by to skoncilo okamzitym katapultom, takto som ju tak polo skocil polo presiel a dopadol na suter prednym kolesom. Suter ma rozhodil a cely zbytok co som bol na biku pred tebou bol kontrolovany pad (tych 10 metrov co si spominal), ved tam medzi tymi kamenmi ma riadne hadzalo a az na poslednom ma vyhodilo Chyba bola to ze som nezastal ked som videl ze dalej nejdes.
A pad nebolel, sice som letel ale pri pade som spravil ukazkovy kotrmelec a az pri brzdeni som nohou po kameni presiel. Rana nebolela, vyzerala ako skrabanec, ani moc krvi netieklo ... to len tak casom pri zabere to zacalo boliet i krv sa viac pustila a nejake dva vrsky som uz radsej slapal pesi. Nakoniec som este i defekt dostal a cez vinice som to presiel na takmer prazdnom zadnom a menil az na asfaltke:D
moj najzaujimavejsi pad bol ked som to narval priamo do stromu..bolo mokro a rozhadzalo ma na korenoch a zrazu strom predomnou mne sa nic nestalo iba som si roztrhol gate a dres a zlomil som kokosku bike bol tiez v pohodke kedze to bol priamy naraz predstavcom a v bredu som mal sunrims doublewilde ale neachapem ako sa mohol odtrhnut sedlo a ohnut pilu ked som tam mal este aj rockring a ten nebol ani skrabnuty a pila ohnuta o 90 stupnov...pridam fotku stromu ktory si to schytal...
tak,hadam vam to zobrazi,je to z Facebooku
moj pad na BIKE FESTE 01 vo V.Lehotke...foto som sem uz daval(dam este raz)a pridavam to video http://www.ceknito.sk/video/398480
Wicked sick! šak to je pomaly na lámanie stavcov, mne stačilo, keď som sa raz obtrel o kmeň len panvou v lepšejšej rýchlosti, skoro som od bolesti ani nevidel. Ako chlapec nakoniec dopadol?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Padol som v tom šutrovom rozbitom zjazde, ktorý končil tam, kde bola minulý rok občerstvovačka, teraz sa tam fotilo. Zjazdy mi idú, tak som sa tam pustil kým som nedobehol borca pred sebou, na to som zvolnil a držal sa v rozumnej vzdialenosti za ním. Zrazu chlap zastal a už dával i nohy na zem, ... mňa napadlo že ho obídem zľava, keďže tam miesta bolo ... nuž až keď som to stočil do ľavej kolajnice a chlap mi už vo výhľade nezavadzal tak som si všimol že tam je výmletá takmer meter hlboká ryha cez celú cestu, zastať som už nestíhal tak som sa ju snažil prejsť, to sa podarilo, len dopad bol ukrutný, predným kolesom rovno na vyčnievajúci kameň čo ma riadne rozhodilo. Ešte som tam poskákal po kameňoch v snahe vyrovnať, no tigrovi som i tak nezabránil. Na to v akej rýchlosti som padol a na aký podklad som dopadol celkom dobre. Naštastie som pri páde netrafil žiadny vyčnievajúci kameň, až potom ako som sa šmýkal tak som sa kolenom po jednom zviezol. Výsledok ... na kolene 4 hlbšie ryhy akoby nožom rozrezané a na lýtku slabšie ale zato dlhšie dve.
Samozrejme som na bolesť nehľadel a pokračoval ďalej
jazvy mam doteraz
Našťastie zlomeninu som riešiť nemusel. Skor sa sústreďujem na jazvy
Moje najčastejšie crash-e sú na fr trati. Vela ich však nie je. V podstate zaživam len prelety cez riaditká a následné saltá a kotrmelce, iné ani nepoznám. Klasická rakva to je moje
Naposledy to bol asi zatial moj naškaretší pád. Bajkoval som po fr trati v lese a asi po meter vysokom skoku a dvojmetrovom doskoku som zatial z nevysvetlitelných príčin hlavou (konkrétne spánkovou časťou) vrazil do stromu a následne letel ešte dalšie 2 metre, kde som sa potom pozviechal. Na dopad si vobec nespomínam, spominam si len na bolesť hlavy v momente ked som už sedel na zemy a smial sa nad tým čo sa stalo. Bajk skončil nalepený na strome. Z tohto úžastného letu som si ešte odniesol 10 cm tiahnúce sa rovnobežne hlboké škrabance na ruke.
Ten skok som predtým absolvoval asi 4x no problem. Ten piaty len koli videu...
Vážnejším zraneniam sa vyhýbam, nepchám sa tam kde by som to nezvládol a keď vidím že to tadiaľ nepôjde tak sa snažím zosadnúť. Do všetkého s triezvou hlavou ale i tak sa občas pošťastí sa zdrbať, buď sa mi šmykne alebo zachytím pedálom. Zatiaľ som nemal zlomené nič a zašívali ma len raz - to som bol prvák na základke a snažil som sa bmxkou prejsť polmetrový drop, ... vraj som pri náraze čelom posunul kontajner, nuž vtedy sa prilby takmer vôbec nenosili, maximálne tak profíci. Ja si len pamätám ako som bol uchvátený červenou trávou
A pad nebolel, sice som letel ale pri pade som spravil ukazkovy kotrmelec a az pri brzdeni som nohou po kameni presiel. Rana nebolela, vyzerala ako skrabanec, ani moc krvi netieklo ... to len tak casom pri zabere to zacalo boliet i krv sa viac pustila a nejake dva vrsky som uz radsej slapal pesi. Nakoniec som este i defekt dostal a cez vinice som to presiel na takmer prazdnom zadnom a menil az na asfaltke:D
moj pad na BIKE FESTE 01 vo V.Lehotke...foto som sem uz daval(dam este raz)a pridavam to video
http://www.ceknito.sk/video/398480