Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Saldi skore uzdravenie. Mne zajtra idu vyberat stichy z kolena som zvedavy. :?

A toto bol ten dovod preco bude zajtra opat veselo.

Rozhodol som sa kuknut kamosov a nieco na trati aj pofotit vse nesutazne na dubnickom cyklomaratone.
Pri schadzani do novej dubnice po maratonskej trati (cca nejaka 4 az 5 zakruta pred koncom) som v zakrute uhol cloveku co isiel trochu rychlejsie ako ja. Prefrcal okolo mna, no a kym som sa vratil do mojej povodnej stopy pribudlo strku a zacal som mat problemy s ovladanim biku. A moja reakcia zial bola brzdit brzdit a brzdit. Dostal som paradny smyk a jedine co si pamatam je ze uz nie som na biku a okusam tvrdost cesty a brusim to po nej noha ruka. ked som sa obzrel bike bol 2m za mnou v strede trate a ja na pravom kraji. Jedine co som v tom zufalstve stihol urobit (moj skrat) bolo bike odhodit prec z trate (doslova) a ja sam som sa odvalil tiez tym smerom. Ako som to v leze zacal rozdychavat a uvazovat co dalej, prefrcal kolo dalsi pretekar...(trat volna, hadam sa tu nikto dalsi nevyrube). Skusam sa posadit, pozeram na moj oblubeny dres. Zadok odhaleny a v krvi, pravu nohu uz neohnem a prava ruka poslucha len od dlane po prsty a drzi mierne skrceny tvar. Kontakty na organizatora neboli, pozeram na bike - iba oskrety roh, prilba cela neposkrabana. Sadam na bike, prava noha spustena, skusam brzdit, je to ok, hlava sa mi netoci a tak cakam kedy sa objavi mestska civilizacia a vyuzivam zemsku pritazlivost a sklon cesty. Vydychol som si, prva ulica, pri odbocke vlavo kukam prva pomoc nikde, rychlost klesla a slapat jednou nohou bez naslapov hotova smrt. Odbocka vpravo (chcem byt co najskor v rukach zdravotnikov) sa clovek pyta co mam s bikom, odpovedam s bikom nic, ale s nohou. (skoda, nenapadlo ma dat sedlovku nizsie a odrazat sa nohou... no jo tomu sa hovori blok). Opet vlavo, ludi pribuda, potom vpravo, uz vidim cielovy obluk. Tam je ciel, kricia ludia (boze ved ja nemam cislo, nevidite ?), zastavujem u potencialneho organizatora, kde je zdravotna pomoc ? Chod za tymi dvoma panmi. Dvaja pani v kriklavych vestach s krizom. Potrebujem zdravotnu pomoc, to musis k tomu zelenemu stanu. (Boze asi nezvladam, nemam sil im vysvetlovat ze by som zamestnal aj sanitku). Zrak odfiltroval vsetko okrem troch babeniek, mojich anjelov zachrany. Sluch mi vypol, nic nepocujem. pustam bike na betonovy murik, je mi to jedno. Zdolavam dve lavice zo stolom. (kto to sem dal, ved sa neda ani poriadne chodit.) Sadam na koniec lavice a z poslednych sil hovorim,
-potrbujem pomoc, mam nieco s kolenom a laktom.
Nic. oddychujem. Su zabrate do roboty, osetruju ludi. Jeden osetreny odchadaza a opakujem svoju poziadavku trrochu hlasnejsie a zurivejsie. Vsimli si ma.
-Tu sa posad na murik. Ukaz co ti je. Si spadol ?
-Ano.
-Ale to je na nemocnicu.
-viem.
-Je tu niekde sanitka ?
-Zial nie, musi ta tam niekto odviezt.
Boze kto ma odvezie. volam pierrovi, icemanovi, nedvihaju. co dalej ? Zo ZA je to daleko kym niekto pride.
Zrazu jeden chalan sa ponukol ze ma odvezie aj s bikom. Za pomoc mu tymto dakujem.
Moje vysledky, ale nie sutazne: 2 stehy na lakti, 5 na kolene, bez zlomenin a oskrety zadok a dotrhane nohavce :cry:
Tot vsjo.

P.S.: v maratonoch, dubnicak je aj foto z nemocnice. 8)
Zobraziť komentár 10.09.2008 - 19:39:47
00
jj, aj takyto koniec sezóny si bude pamatat par bikerov...

http://www.novinky.cz/clanek/151718-pri-zavodu-v-jizerskych-horach-se-tezce-zranilo-11-cyklistu.html
Zobraziť komentár 13.10.2008 - 21:00:07
00
Pri 3 K ľuďov celkom OK bilancia, ale sa mi vynorilo ako som raz so spolulezcom Čechom riešil problém českej úrazovosti a úmrtnosti v horách a on to zhrnul: "To víš, my Češi jsme tak trochu zvířata."
Zobraziť komentár 13.10.2008 - 22:37:26
00
ja som sa vysypal uz tak davnejsie ale stalo to za to ... isiel som nie moc narocny zjazdik ale velkou rychlostou. v tom ma napadlo, ci mam so sebou este telefon, kedze som ho mal na ramienku batohu v nezabezpecenom vacku :? tak som tam pravou rukou siahol ale v tej rychlosti som nezbadal ze sa blizi asi 30cm hlboky vymol .... potom som uz len plachtil vzduchom asi 5 metrov.... bike som nasiel o 20m dalej :roll: dohromady sa mi nastastie nic nestalo akurat som pristal na lavom zapesti kt ma svinsky bolelo... ale na rentgene ziadny nalez :),okrem ineho aj vyrazeny dych, rozbyty laket a oskrete koleno a ochutnal som aj trosku z maticky zeme :) uz o 4 dni som bol spat na dvoch kolesach a s priuckou, ze nieje dobre robit dve veci naraz :wink:
Zobraziť komentár 21.10.2008 - 12:49:16
00
Saldi skore uzdravenie. Mne zajtra idu vyberat stichy z kolena som zvedavy. :?

A toto bol ten dovod preco bude zajtra opat veselo.

Rozhodol som sa kuknut kamosov a nieco na trati aj pofotit vse nesutazne na dubnickom cyklomaratone.
Pri schadzani do novej dubnice po maratonskej trati (cca nejaka 4 az 5 zakruta pred koncom) som v zakrute uhol cloveku co isiel trochu rychlejsie ako ja. Prefrcal okolo mna, no a kym som sa vratil do mojej povodnej stopy pribudlo strku a zacal som mat problemy s ovladanim biku. A moja reakcia zial bola brzdit brzdit a brzdit. Dostal som paradny smyk a jedine co si pamatam je ze uz nie som na biku a okusam tvrdost cesty a brusim to po nej noha ruka. ked som sa obzrel bike bol 2m za mnou v strede trate a ja na pravom kraji. Jedine co som v tom zufalstve stihol urobit (moj skrat) bolo bike odhodit prec z trate (doslova) a ja sam som sa odvalil tiez tym smerom. Ako som to v leze zacal rozdychavat a uvazovat co dalej, prefrcal kolo dalsi pretekar...(trat volna, hadam sa tu nikto dalsi nevyrube). Skusam sa posadit, pozeram na moj oblubeny dres. Zadok odhaleny a v krvi, pravu nohu uz neohnem a prava ruka poslucha len od dlane po prsty a drzi mierne skrceny tvar. Kontakty na organizatora neboli, pozeram na bike - iba oskrety roh, prilba cela neposkrabana. Sadam na bike, prava noha spustena, skusam brzdit, je to ok, hlava sa mi netoci a tak cakam kedy sa objavi mestska civilizacia a vyuzivam zemsku pritazlivost a sklon cesty. Vydychol som si, prva ulica, pri odbocke vlavo kukam prva pomoc nikde, rychlost klesla a slapat jednou nohou bez naslapov hotova smrt. Odbocka vpravo (chcem byt co najskor v rukach zdravotnikov) sa clovek pyta co mam s bikom, odpovedam s bikom nic, ale s nohou. (skoda, nenapadlo ma dat sedlovku nizsie a odrazat sa nohou... no jo tomu sa hovori blok). Opet vlavo, ludi pribuda, potom vpravo, uz vidim cielovy obluk. Tam je ciel, kricia ludia (boze ved ja nemam cislo, nevidite ?), zastavujem u potencialneho organizatora, kde je zdravotna pomoc ? Chod za tymi dvoma panmi. Dvaja pani v kriklavych vestach s krizom. Potrebujem zdravotnu pomoc, to musis k tomu zelenemu stanu. (Boze asi nezvladam, nemam sil im vysvetlovat ze by som zamestnal aj sanitku). Zrak odfiltroval vsetko okrem troch babeniek, mojich anjelov zachrany. Sluch mi vypol, nic nepocujem. pustam bike na betonovy murik, je mi to jedno. Zdolavam dve lavice zo stolom. (kto to sem dal, ved sa neda ani poriadne chodit.) Sadam na koniec lavice a z poslednych sil hovorim,
-potrbujem pomoc, mam nieco s kolenom a laktom.
Nic. oddychujem. Su zabrate do roboty, osetruju ludi. Jeden osetreny odchadaza a opakujem svoju poziadavku trrochu hlasnejsie a zurivejsie. Vsimli si ma.
-Tu sa posad na murik. Ukaz co ti je. Si spadol ?
-Ano.
-Ale to je na nemocnicu.
-viem.
-Je tu niekde sanitka ?
-Zial nie, musi ta tam niekto odviezt.
Boze kto ma odvezie. volam pierrovi, icemanovi, nedvihaju. co dalej ? Zo ZA je to daleko kym niekto pride.
Zrazu jeden chalan sa ponukol ze ma odvezie aj s bikom. Za pomoc mu tymto dakujem.
Moje vysledky, ale nie sutazne: 2 stehy na lakti, 5 na kolene, bez zlomenin a oskrety zadok a dotrhane nohavce :cry:
Tot vsjo.

P.S.: v maratonoch, dubnicak je aj foto z nemocnice. 8)

tak to je teda sila .... ty pomaly polomrtvy a nikto si ta ani len nevsimne. Z toho co som vycital bola organizacia fakt na "vysokej" urovni :idea:
Zobraziť komentár 21.10.2008 - 12:57:04
00
No niekedy to proste nejde a musi sa ist aj blizko a potom uz len dobre brzdy zabrania zrazke ... :)

ked uz niekto otvori dvere tak je lepsie mu do nich vrazit a odtrhnut ich ... nech si zapamata ze sa ma nabuduce pozriet do toho poondiateho zrkadielka.
Ja som tiez sofer a neviem si vynachavlit 80rocnych dedkov asi na tak isto starych kostitrasoch alebo babky s dvoma nakupnym (obrovskymi) taskami na rajdoch a jednou taskou vzadu na nosici. to je potom iny slalom v meste po ulici ... :evil:
Zobraziť komentár 21.10.2008 - 13:06:25
00
tak to je teda sila .... ty pomaly polomrtvy a nikto si ta ani len nevsimne. Z toho co som vycital bola organizacia fakt na "vysokej" urovni :idea:

nevadi !! Hlavne, ze bola bohata tombola !! Ved na co su treba sanitky na maratone ...
Zobraziť komentár 21.10.2008 - 13:09:08
00
mudrlanti, však buli nebol účastníkom maratónu, tak čo do toho zaťahujete organizátora :roll:
Zobraziť komentár 21.10.2008 - 13:53:06
00
mudrlanti, však buli nebol účastníkom maratónu, tak čo do toho zaťahujete organizátora :roll:

pan moderator nemyslim si, ze ked niekto potrebuje pomoc, tak sa robi rozdiel, ci to bol ucastnik, alebo nebol :!:
Zobraziť komentár 21.10.2008 - 14:07:10
00
ale čo s tým má spoločné organizátor, tombola...? keď niečo napíšem tak aj trochu rozmýšľam...to keď v Omšení niekto autom vpáli ožratý počas maratónu do dvora a rozbije si držku tak to hodíme na organizátora maratónu, ktorý tam práve prebieha?
Zobraziť komentár 21.10.2008 - 14:11:51
00
ale čo s tým má spoločné organizátor, tombola...? keď niečo napíšem tak aj trochu rozmýšľam...to keď v Omšení niekto autom vpáli ožratý počas maratónu do dvora a rozbije si držku tak to hodíme na organizátora maratónu, ktorý tam práve prebieha?
\

to som nepovedal !! ale kedsi uz tu drzku rozbije, tak mu zdravotaci asi nepovedia, ze sorry nemozme mame sluzbu namaratone a budu pozerat jak tam umiera ....
Zobraziť komentár 21.10.2008 - 14:23:47
00
to bol samozrejme extrémny príklad...ja len tvrdím, že organizátor sa nedokáže postarať o všetkých čo tam prídu...ak tam sanitka nie je, tak si ju predsa viem zavolať... :roll:
Zobraziť komentár 21.10.2008 - 14:30:53
00
to bol samozrejme extrémny príklad...ja len tvrdím, že organizátor sa nedokáže postarať o všetkých čo tam prídu...ak tam sanitka nie je, tak si ju predsa viem zavolať... :roll:

ano to mas pravdu, ak tam neni, treba zavolat ! ale ak je, tak by mala zobrat kohokolvek kto to potrebuje !
Zobraziť komentár 21.10.2008 - 14:32:58
00
buli píše, že tam sanitka nebola...pravdepodobne už niekoho musela odviezť, to sa stane...
Zobraziť komentár 21.10.2008 - 14:36:43
00
buli píše, že tam sanitka nebola...pravdepodobne už niekoho musela odviezť, to sa stane...

to je fakt ... ked to takto spatne citam, tak sa to da vsetko celkom rozumne povysvetlovat
Zobraziť komentár 21.10.2008 - 14:41:49
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Oblečenie / Chrániče)
keyboard_arrow_up