PatrikL: OK, tak potom samozrejme staci 1333 MHz. O tom napäti viem, dik za upozornenie.
Funkatron: Ja nehovorim, ze tato moja cesta je najlacnejsie riesenie.

Ale urcite je najpohodlnejsie - este zopakujem a doplnim, ze ten comp musi fungovat aj o 5-7 rokov a vobec nemienim otvarat bednu a menit komponenty. Hlavne v dnesnej dobe to uz nie je pre mna cesta. Ta uspora mi nestoji za to, aby som sa kazdy rok musel starat a nieco menit (a aby som riskoval nejake problemy). Cely upgrade compu bude spocivat maximalne v tom, ze sa tam casom prida nejaky 2 TB 5400 otackovy disk na data a to je vsetko.
caupistemi: A co ked chce Intel menit päticu? Ty si naozaj myslis, ze AMD ju casom nevymeni? A to je argument preco AMD?

Mne je jedno ci a kto bude kedy menit päticu, nech si menia päticu aj kazdy rok - ved preto chcem raz poskladat comp a uz sa ho nechytat pocas celej jeho zivotnosti. Kazdy kto sklada comp s naivnou predstavou, ze o tri roky vymeni procesor do tej istej pätice a z povonej masiny bude mat spickovy aktualny stoj je podla mna nenapravitelny optimista. Zo skusenosti uz viem, ze vzdy pri upgrade treba menit v podstate vsetko a pätica je irelevantna. Teda ak sa bavime o upgrade raz za 4-7 rokov a nie ze sa teraz kazdych 6 mesiacov budem hrajkat s bednou a vymienat postupne kazdy komponent.
Toto vyssie popisane je samozrejme len moj nazor ako pohodlneho laika co berie pocitac ako jednu bednu ktora je "nedotknutelna" a nikomu neberiem ked s PC bezne robi a priebezne ho upgraduje (to vsak nie je moj pripad). Cize cenova uspora pri postupnom upgradovani je uplne irelevantna...