Lokalizácia
Formulár sa odosiela
PatrikL: OK, tak potom samozrejme staci 1333 MHz. O tom napäti viem, dik za upozornenie.

Funkatron: Ja nehovorim, ze tato moja cesta je najlacnejsie riesenie. :) Ale urcite je najpohodlnejsie - este zopakujem a doplnim, ze ten comp musi fungovat aj o 5-7 rokov a vobec nemienim otvarat bednu a menit komponenty. Hlavne v dnesnej dobe to uz nie je pre mna cesta. Ta uspora mi nestoji za to, aby som sa kazdy rok musel starat a nieco menit (a aby som riskoval nejake problemy). Cely upgrade compu bude spocivat maximalne v tom, ze sa tam casom prida nejaky 2 TB 5400 otackovy disk na data a to je vsetko.

caupistemi: A co ked chce Intel menit päticu? Ty si naozaj myslis, ze AMD ju casom nevymeni? A to je argument preco AMD? :) Mne je jedno ci a kto bude kedy menit päticu, nech si menia päticu aj kazdy rok - ved preto chcem raz poskladat comp a uz sa ho nechytat pocas celej jeho zivotnosti. Kazdy kto sklada comp s naivnou predstavou, ze o tri roky vymeni procesor do tej istej pätice a z povonej masiny bude mat spickovy aktualny stoj je podla mna nenapravitelny optimista. Zo skusenosti uz viem, ze vzdy pri upgrade treba menit v podstate vsetko a pätica je irelevantna. Teda ak sa bavime o upgrade raz za 4-7 rokov a nie ze sa teraz kazdych 6 mesiacov budem hrajkat s bednou a vymienat postupne kazdy komponent.

Toto vyssie popisane je samozrejme len moj nazor ako pohodlneho laika co berie pocitac ako jednu bednu ktora je "nedotknutelna" a nikomu neberiem ked s PC bezne robi a priebezne ho upgraduje (to vsak nie je moj pripad). Cize cenova uspora pri postupnom upgradovani je uplne irelevantna...
Zobraziť komentár 11.05.2010 - 22:36:16
00
s1366 je pre triple channel, on uvažuje nad s1156 kde je "len" dual channel

Oplati sa mi ist do triple channel? Ma to vyznam? Uvazoval som aj nad i7 920 kvoli podpore HT (i5 750 ju nema), takze ak by som siel do i7 a socketu 1366, tak by som tam "musel" osadit 3 x 2 GB?
Zobraziť komentár 11.05.2010 - 22:40:37
00
nemusel by si dať 3 ramky, ale mohol by si (tak 3-5% výkonu navyše - nepozorovateľný rozdiel, na benchmarky super - tam to pridá viac :) )
aj na s1156 je kopa procesorov s HT, napr. i7 860 alebo lacnejší Xeon x3440
k tým socketom - je to od intelu podraz že malou zmenou znemožnia kompatibilitu medzi socketmi, pri amd sa tu pekných pár rokov ťahajú viac-menej kompatibilné am2/am2+/am3 sockety, čiže dá sa povedať kto kúpil pred dvoma rokmi am2+ namiesto s775 je teraz spokojnejší (pokiaľ sa teda robí na tom pc upgrade) :)
Terajšie AM3 a 1156/1366 budú nahradené o rok-dva, čiže je to jedno teraz. :)
Zobraziť komentár 11.05.2010 - 22:55:06
00
Viem ze na 1156 je HT vo forme i7 860, ale ten pomer cena/vykon pri tom procesore... :tmi: To radsej dosku s 1366 a i7 920. Xeon je co zac? O tych som nepocul. To nie je nejaky dozivajuci stary typ co konci? Nie je i7 920 lepsia volba?

Hmm, zacina mi ten i7 920 vrtat v hlave. Keby som chcel potom RAM osadit ako triple channel, tak potrebujem nejake specialne pamätove moduly urcene specialne pre triple channel abo sa tam osadzaju uplne standardne?
Zobraziť komentár 11.05.2010 - 23:06:37
00
ramky do triple channelu idú úplne normálne, je dosť kitov kde sú 3 ramky určené pre core i7 takže nie je potrebné ich kupovať samostatne...

xeon je serverový cpu, cena 210-220e a má aj HT... http://ark.intel.com/Product.aspx?id=42928

inak i7 920 je už nahradený i7 930 :)
Zobraziť komentár 12.05.2010 - 06:48:40
00
OT, ale neda mi ked vidim tu profesionalnu debatu. Neviete o neakom freware co by mi zmapovalo lokalnu siet nie prilis homogennu? Este sa len chystam tam pozriet takze dopredu neviem ziadne detaily. Asi 20 PC v troch lokalitach. Medzitym je dajake WiFi, daco kablom, Windows server.
Zobraziť komentár 12.05.2010 - 07:44:08
00
neoplati, a xeon je serverovy procak a ta zostava co si napisal je to najnevhodnejsie riesenie ak ho chces vyuzivat tak, ako si napisal
Zobraziť komentár 12.05.2010 - 09:06:47
00
Dual channel (popr. Tripple) je pre bezneho uzivatela zbytocny. Jedina vyhoda, ktoru som zazil na vlastnej kozi, je to, ze ked jeden modul odide este stale mate funkcny pocitac.
Preto mam 4 x 1GB. :lol:
Zobraziť komentár 12.05.2010 - 09:23:17
00
kúp si iMac
Zobraziť komentár 13.05.2010 - 00:06:13
00
prezeranie webu, fotiek + daka hudba -> imho by stacil mac mini (ak teda nieco od jablka)
Zobraziť komentár 13.05.2010 - 01:56:06
00
ten ta vynde 850 evri s 500gb diskom a 4gb ram, to je krapec vela
Zobraziť komentár 13.05.2010 - 09:12:41
00
ked si pozries najlacnejsieho iMaca tak to tiez nie je celkom terno aj ked pravda je, ze taky disk to ma vacsi
Zobraziť komentár 13.05.2010 - 09:31:53
00
Ad 1: Chcem pocitac, nie ovocie. :)
Ad 2: Pozrel som si na webe co je to zac ten iMac - paci sa mi. Sice ta klavesnica bez numlocku a "mys" je podla mna nepouzitelny image, ale "bedna" je super.
Ad 3: K Apple produktom mam istu averziu a preto v nich nemam vobec ziadny prehlad - predpokladam, ze su uz plne kompatibilne s PC standardami, ale nenasiel som, ze by sa dodavali standardne s Windowsom. Je mozne do OS X instalovat vsetky bezne PC aplikacie? Asi nie, co? Netuzim sa ucit pracovat s nejakym OS X ani vyhadzovat 200 € naviac za to, aby som si dokupil dodatocne druhy OS (Win).
Ad 4: Ten iMac nema HDMI? To ziju v jaskyni? A naco mi je FireWire 800? A nema ani TV tuner. Toto su velke sklamania na to, ze to ma byt multimedialne PC...
Ad 5: Cena. Kde vy pozerate? Ja som nasiel pouzitelny iMac za 1855 EUR a to nie je taka lacota... (link)
Zobraziť komentár 13.05.2010 - 10:11:58
00
cely I Mac je len kopa predraženého hardware v peknom obale, operacny system MacOs je tiez deravy ako reseto.
Zobraziť komentár 13.05.2010 - 10:21:46
00
Jezus: co je to bezna pc aplikacia? :)
ak myslis tie co bezia pod windows tak tie sa do Mac OS nainstalovat nedaju avsak vacsina vacsich aplikacii je napisana ako pre win tak aj pre mac. otazne je ake programy pouzivas. imac sa da kupit len s mac os avsak win tam nainstalovat uz ide.
samozrejme ten mac co si vybral tak ma monitor 27" tie su drahe (aj ked si pozries samotne 27" monitory tak tie tiez nie su zababku)

mimi: ked si zoberes ine znackove zostavy porovnatelnej kvality (napr. lenovo) tak ti sumy zase az tak nizsie nie su.

mac os je deravsi ako win to je pravda. na druhej strane win bezneho cloveka ktory tam nema ani zakladne bezpecnostne opatrenia je tiez bohovo bezpecny ;-)
Zobraziť komentár 13.05.2010 - 10:58:01
00
keyboard_arrow_up