Lokalizácia
Formulár sa odosiela
gary nic proti ale ja za 1500€ by som za Aple nedal ani s tromi promile :D
Nemam proti aple nic sam vlastnim iphone (najlahsie hackovatelny telefon aky som kedy mal), mam ho len preto lebo mi ho dal operator za 1€ v akcii, ale ostatny hrdware od aple to nie nie.
Zobraziť komentár 13.05.2010 - 11:25:14
00
ja by som tiez nedal milion € za bugatti veyron a predsa netvrdim, ze je to nieco zle

kvalitou spracovania HW je apple spicka a za tym si stojim
Zobraziť komentár 13.05.2010 - 11:47:46
00
kvalitou spracovania je apple to iste co Agem pc. jedine co maju dobre su hlinnikove unibody tela, inak su to normalne komponenty
k povodnemu dotazu: je uplne zbytocne predimenzovavat teraz comp aby vydrzal 5 rokov. nevidim v tom ziaden zmysel to si radsej za 3 roky kup dalsi na tu dobu s adekvatnym vykonom (boh vie co bude o 3 roky v "mode"). ked budes mat otvorenych par web stranok pustenu hudbu a streem je uplne jedno ci mas 2-4-6-8 alebo 10 jadro. len zbytocne vyhodis peniaze. ale budes in;) radsej si poskladaj nieco na 4 jadre+3gb ram narvi tam dva 5400 otackove disky + pasivne chladenie a bude to tichucke a relativne nenarocne na spotrebu. grafiku kludne integrovanu na doske..
Zobraziť komentár 13.05.2010 - 12:57:08
00
to Gary : Nejporuchovější značka počítačů?

Nejporuchovější značka počítačů?
Wednesday, 14.04.10 - Technologie - autor: Radek Hulán

Podíval jsem se včera na jeden web ohledně (docela dobrých) informací o Abobe CS5 a narazil ve fóru i na toto:

Já:
1. stroj - vadný -> reklamace, vyměněno za nový kus
2. stroj - vadný -> reklamace, vyměněno za nový kus
3. stroj - vadný -> spousta nadávek, peníze vráceny

Kolega z práce:
3. stroj - vadný -> reklamace, vyměněno za nový kus
4. stroj - vadný -> spousta nadávek, peníze vráceny

Jiný kolega z práce:
3. stroj - vadný -> spousta nadávek, peníze vráceny

Bratránek (nemá tak pevné nervy):
2. stroj - vadný -> spousta nadávek, peníze vráceny

Víte o jakou značku se jedná? Ano, je to Apple (konkrétně jde o model iMac).

Neznamená to, že by o 30-50% předražený Apple se zaostalým operačním systémem byl až tak špatný. Každá značka (ano každá) má poruchovost klidně kolem 15%. Třeba někým opovrhovaný ultralevný Acer má ty samé komponenty jako Dell, HP, Apple, Lenovo, Toshiba či Asus, ty samé Intel chipsety, ty samé Intel CPU, ty samé NVIDIA GPU, ty samé Intel Wifi-N moduly, ty samé Broadcom Bluetooth moduly, ty samé Seagate / WD / Samsung disky. Jen stojí o 50% méně.

Napájecí zdroje také dělá jedna či dvě čínské firmy pro všechny, to samé platí pro baterie (tam je ještě Korea a Japonsko, ale opět 2-3 firmy), shodné je to pro LCD panely.

Představa, že jedno čínské notebookové lego je kvalitativně výrazně odlišné než jiné čínské lego je právě pro profíka mimořádně zábavná.

Významnější rozdíl býval jen v pevnosti šasi noteboku, ale zde dnes problém nebývá ani u levných modelů za 10.000 Kč. Notebook je spotřební zboží, a 2letou záruční dobu vydrží každý (respektive, průměrně 85%). Poté začnou, u libovolné značky, odcházet baterie (to už po roce), napájecí adaptéry, či i samotná přehřívaná základní deska. Notebook není nikdy dlouhodobá investice.

Pokud si koupíte notebook a budete jej opravdu intenzívně používat, asi se na něm něco pokazí. Nezáleží na značce.

Jediný zásadní rozdíl je pak v garanci - když se vám poláme Dell notebook či monitor v pondělí večer, zavoláte jim, a v úterý ráno přijede technik s omluvou a funkčním novým kusem (3letá NBD - záruka na místě zákazníka na náklady Dellu). To mimochodem umí (za příplatek) i ultralevný Acer, Lenovo či HP.

Dnešní notebooky se nijak výrazně neliší v kvalitě, je to kus od kusu. Kvalita se supluje špičkovým záručním servisem, a zde v praxi exceluje Dell, Lenovo a částečně i HP, a pokud vám na rychlé opravě nezáleží, poté je rozumné koupit si levný notebook bez NBD garance (třeba Acer za 15.000 Kč má +/- identické komponenty jako Dell, Lenovo či Apple za 40.000 Kč).

Nejméně poruchové jsou samozřejmě desktopy - pokud se obejdete bez mobility, je to ideální volba z hlediska kvality, ergonomie i výkonu.

Nejhorší volba je koupit si čínské notebookové lego s prémiovou cenou, ale bez spolehlivé garance vyřešení opravy příští den (třeba Apple), Pokud tedy nejste jeden z těch pomatených pseudo-cool lidí, co nedostatek vlastního umu musí v ČR nahrazovat značkou notebooku...
zdroj: http://myego.cz/item/nejporuchovejsi-znacka-pocitacu
Zobraziť komentár 13.05.2010 - 13:18:44
00
K Apple jedna fakticka: 27" LED monitor s rozlisenim 2560x1440 integrovany v iMacu je v podstate bezkonkurencny, takze Apple urcite nie je len o "skrinke". To plati hlavne ked sa bavime o iMacu, ktory ma vsetko integrovane v tele "monitora". Cize konkurencia v podstate ani neexistuje a naozaj je to velmi zaujimavy produkt. Keby som nepozeral aj na kompatibilitu a cenu, tak kupim na domace pouzitie iMac + iPad (keby podporoval Flash) a som vysmiaty, lebo nic viac uz netreba.

mnavak: Iba si zopakoval moju konfiguraciu co som povodne napisal (i5 750 + 4 GB RAM + 500 GB disk atd. + pasivna grafika). A grafiky integrovane na doske so socketom 1156/1366 sa snad ani nerobia a aj keby sa robili, tak take "grafiky" nezvladaju poriadne ani HD video, takze nechodme zas do extremu. Zostavam predbezne pri tej povodnej konfiguracii a teda nechavam 4 GB RAM. Dakujem za vsetky nazory.
Zobraziť komentár 13.05.2010 - 13:28:50
00
to sa samozrejme vie ze prve 27" palcove iMacy mali problem z displejmi, ale uz je to par mesiacov vyriesene, takze taketo spravy vytrhnute z kontextu, na zaklade jedneho vadneho displeja zovseobecnene na celu znacku su uplne o nicom
Zobraziť komentár 13.05.2010 - 13:32:56
00
- na uvod aby bolo jasne lebo sa to tu ubera zlym smerom. nie som zaryty aplisata (akoby sa mohol niekto milne domnievat :) ) nemam doma ani jeden produkt applu tak nech sa to tu prosim nezvrhne k tomu, ze kazdy sem bude kopirovat clanky o tom aky je apple zly. netvrdim, ze jablko je lepsia alternativa k pc alebo horsi...mne len vadi ked niekto povie, ze apple je zly len preto, ze to je "predrazena dizajnova hracka".

to Gary :

- takychto "statistik" ktora dokazuju ake su renomovane znacky zle a kazove som videl uz namraky. ci uz to boli strasnekaziace sa vozidla audi (a pritom vacsina nepochybuje, ze audi patri k spicke automobiloveho priemyslu), strasnekaziace sa pocitace dell, apple atd. pri kazdej znacke sa najde urcite percento vyrobkov vadnych (napr. nepodarena modelova rada). to, ze sa pokazili pocitace apple kamaratom je nahoda hoc dost blba. keby tie cisla mali nieco hovorit tak by to muselo byt s poctatne vacsim zaberom sledovanych produktov.

- to, ze v pocitacoch renomovanych znaciek su ine komponenty ako v neznackovych si snad nik nemysli (teda mozno hej ale...).

Představa, že jedno čínské notebookové lego je kvalitativně výrazně odlišné než jiné čínské lego je právě pro profíka mimořádně zábavná.

- tu by som si dovolil jednu malu poznamku...preco potom vsetci ITodbornici nepracuju na aceroch alebo inych noname notebookoch? preco vacsina z nich "vyhadzuje" peniaze von oknom za drahe stroje renomovanych znaciek ako napr. lenovo?

Významnější rozdíl býval jen v pevnosti šasi noteboku, ale zde dnes problém nebývá ani u levných modelů za 10.000 Kč. Notebook je spotřební zboží, a 2letou záruční dobu vydrží každý (respektive, průměrně 85%). Poté začnou, u libovolné značky, odcházet baterie (to už po roce), napájecí adaptéry, či i samotná přehřívaná základní deska. Notebook není nikdy dlouhodobá investice.

- pobavilo...vlastna skusenost: IBM ThinkPad x31...pouzivany od roku (neviem presne) 2003/4, prezil niekolko padov na zem zo stola bez akehokolvek obalu a v nerozhrkanom stave sluzi dodnes. (pouziva sa takmer dennodenne). jedina pamiatka na pady je nalomeny jeden kryt na tele notebooku a diera v parketach ( :) ). uz vidim ako by toto zvladol acer

- zvysok toho clanku hadam nema ani zmysel komentovat. ale ked niekto tvrdi, ze napr notebook typu acer ktory hrka pomaly hned ako ho vyberies z krabice a prehyba sa mu klavesnica je rovnako kvalitny ako bussines rada znaciek ako lenovo, dell, hp,... :worried: nech si kazdy zvazi sam

- to vsetko co som pisal ale plati hlavne pri notebookoch. pri desktopoch su tie rozdiely mensie nakolko sa s nimi nemanipuluje kazdy den (ale aj hrkajuce desktopy nie su nieco vynimocne)

p.s. dufam, ze som vas velmi neunudil :)
Zobraziť komentár 13.05.2010 - 14:01:25
00
:) na otázku o ITíkoch si si aj sám odpovedal.. keď niekto potrebuje pracovať s compom potrebuje ho mať funkčný, nie že sa mu dnes pokazí a opravený bude za mesiac..
okrem toho ak človek chce s tým bookom aspoň raz do týždňa niekam pocestovať tak musí pozerať do čoho je zabalený..
Zobraziť komentár 13.05.2010 - 14:20:26
00
A grafiky integrovane na doske so socketom 1156/1366 sa snad ani nerobia a aj keby sa robili, tak take "grafiky" nezvladaju poriadne ani HD video, takze nechodme zas do extremu.

grafiky sú integrované v niektorých intel cpu (väčšinou 32nm dvojjadrá (niektoré aj s HT)), treba k tomu dosku s FDI
tá integrovaná grafika zvládne absolútne bez problémov full hd video, taktiež aj nejaké hry na to tvoje použitie by fakt stačila integrovaná grafika (vlastne by si nevidel rozdiel medzi pc za 600e a za 1200e (bez ssd) ) :)
Zobraziť komentár 13.05.2010 - 14:34:36
00
To, ze v i3 5xx a i5 6xx je integrovana grafika viem, ale testy hovoria, ze nezvlada vsetko (rendering ci co) v HD videu tak, akoby mala. To je aj prvy dovod, preco som sa od toho odklonil (povodne som zvazoval i5 661 + dosku s H chipsetom bez externej grafiky). Druhy dovod je, ze cenovy rozdiel medzi i5 750 + pasivna podstatne vykonnejsia grafika a i5 661 s integrovanou grafikou je absolutne zanedbatelny. Jedina vyhoda i5 661 je realne v spotrebe systemu, ale casom tie dve jadra mozu chybat aj ked ma i5 661 HT...

P.S. Reagoval som na mnavaka, ktory hovoril o grafike integrovanej na doske a nie v CPU.
Zobraziť komentár 13.05.2010 - 14:55:43
00
mimi: zas az takto by som to nevidel. rozdiel medzi lenovom a acerom nie je len v tom kto ho zlozi ale napriklad v chladeni. acer som mal problem uchladit na 52 stupnov, pred tym siemens pod 53 nesiel (ved aj za 2 roky a 3 mesiace odisla grafika) kdezto lenovo (a to mam lacnu SL radu!!!) nemam problem drzat na 45 stupnov s tym ze sa vetrak obcas zapne... tym padom sa aj rapidne predlzuje zivotnost celeho notebooku
Zobraziť komentár 15.05.2010 - 20:35:39
00
len zas acer vs lenovo sú cenovo natom tak že za lenovo ktoré budem mať 4 roky v pohode kúpim 2 acery vždy po 2 rokoch..

btw to je na IBM/lenovo najhoršie. že sa ani zaboha nechcú polámať, pokaziť, a človek ich proste po 6 rokoch predá v perfektnom stave avšak zastaralé a tým pádom hrozne lacno..
Zobraziť komentár 15.05.2010 - 20:38:39
00
no hej ale ked si clovek ktory bez kompu nevydrzi ani tyzden tak acer nie je dobra volba kedze ti nedovolia poslat ntb bez disku napriklad (skusal som to ani za boha sa nechceli dat ukecat), pozri si ceny sl510 resp. sl410. pri tejto cenovej politike sa uz acer neoplati kupovat. s ich servisom je fakt za tazko pre nich je vsetko normalne, aj to ze ti skoro zhodi nabijacka, ze ti notebook piska. podla mna keby bola obhorena doska okolo procesora oni vyhlasia ze je to normalne pripadne to zvalia na teba. jedine co maju dobre si displeje ale aj to len v niektorych modeloch a nie vo vsetkych. s kamosom sme mali rovnaky typ ja som mal skvely displej on uplne na grc bez kontrastu a farieb. vyjadrenie servisu - parametre displeja su v medziach.
Zobraziť komentár 16.05.2010 - 09:18:32
00
tak to je ale so všetkými vecami.. jedna stránka je kúpna cena a druhá servis, dostupnosť, služby.. tá druhá je vo vela prípadoch doležitejšia, ale kopec luďom je to jedno a potom nadávajú, hlavne že sme ušetrili
Zobraziť komentár 16.05.2010 - 11:00:38
00
to mimi: Citácia od Radka Hulána a jeho štatistiky poruchovosti :D Radek je veľmi známa kreatúra na českom webe, ktorá urobí všetko možné aj nemožné aby odsúdila: AMD, ATI, Linux, Apple a všetko čo je open-Source. Je to taký agent Microsoftu, Intelu a Nvidie. Jeho články sú plné demagógie, neobjektivity :) takže v žiadnom prípade by som tu štatistiku nebral ani len na tú najľahšiu možnú váhu :)
Zobraziť komentár 16.05.2010 - 12:34:02
00
keyboard_arrow_up