pri ivanovi a jeho zdravom životnom štýle (a mega dávkach mlieka s kyselinou L-askorbovou) si vždy spomeniem ja jedného známeho. Tiež žil zdravo, športoval (tak ozajsky ivanovsky) nepil nefajčil ... až zrazu v 65-66 rokoch rakovina a zhuba za pol roka bol mŕtvy. A jeho kamarát, spolužiak od základnej školy, fajčí 2 krabičky denne, pije prvú ligu, športovať začal až na dôchodku .... žije stále, a napr teraz sa vrátil z patagónie z turistiky (má 73 rokov)
poterboval by som poradit. mozno uz niekto z vas riesil podobny problem. ale asi cez zaklady budovy ktore su pod urovnou terenu pri silnych dazdoch tecie voda do spolocnych priestorov. a celkovo obkopat cely dom a nejako zaizolovat/opravit tie zaklady neviem ci su na to vobec nejake firmy. lebo vlastne ani neviem co hladat. neriesili ste niekto nieco podobne?
Je to smutné.
Môj názor je aby info o takýchto udalostiach bolo vo forme strohej policajnej zvodky. Bez zbytočnej bulvarizácie a prípadnej motivácie chorých mozgov. Nehovoriac o úcte k pozostalým.
Minule som prave nad tym rozmyslal, co je horsie... "tutlat" spravy tzn. stroho informovat alebo "bulvarizovat" v zaujme rozprudenia spolocenskej diskusie aj na ukor zneuzitia v diskusiach sieti..
Napadli mi prave aktualne udalosti strelby, opiti soferi s obetami, ale aj pokus o znasilnenie v taxiku, ci samovrazdy medzi mladymi.
Nemam spravnu odpoved...
Nemôžme sa tváriť, že niečo neexistuje, ak to existuje
a vďaka tomu je šanca tomu predísť
Druhá možnosť je, že tiež si vyrobme ministerstvo na potláčanie pravdy ako ruzzi
Dudo,správna odpoveď žiaľ neexistuje. Ideálom by bolo niečo medzi, zlatá stredna cesta, akurát to je nedosiahnuteľné.
(To nie sú moje súčasne úvahy, kedysi dávno som nad tým dumal aj čítal, zdroje nemam, cca 2005, po 2001). Médiá, aj tie serióznejšie, sa nechajú zatiahnuť do špirály preinformovania (je o to záujem, my prinesieme viac a podrobnejšie ako konkurencia)
Žiaľ, krutá pravda k podobným pripadom, šanca predísť je malá (a neúmerne zložitá/nákladná/obmedzujuca), jedine minimalizovať následky.
Tiež myslím, že správna či jednoznačná odpoveď neexistuje, lebo spoločnosť sa dostala do situácie keď má na výber už len zlé a horšie riešenie. A na môj vkus až príliš často sa stáva, že v dozvukoch podobných tragédií sa dozvieme že dotyčný šialenec sa zradikalizoval pred X rokmi, Y rokov bol monitorovaný, absolvoval Z vypočutí alebo podaní vysvetlenia, ale nakoniec to čo celkom očividne plánoval a často aj verejne prezentoval jednoducho dokončil. A vo výsledku si minimálne ja kladiem otázku, či by bolo lepšie čiastočne obmedziť práva jedného pomýleného dementa, alebo potom smútiť nad totálnym obmedzením práv viacerých a úplne nevinných ľudí ...
Už na základe prvotných informácií je zrejmé, že polícia ČR vedela vopred o tom, že páchateľ zavraždil svojho otca a odišiel do Prahy s tým, že chce zomrieť. Polícia ČR evakuovala jeden objekt Filozofickej fakulty na Celetnej ulici v Prahe s tým, že práve tam má osoba-študent namierené, keďže tam sa má zúčastniť prednášky.” Píše vo svojom statuse Šátek.Dodáva, že až o 15 minút neskôr dostali hlásenie, že útok páchateľa začal na úplne inom mieste na námestí Palacha, kde mala Filozofická fakulta tiež svoje prednášky, ktoré však obsadené políciou neboli. A toto podľa exvyšetrovateľa môže byť kľúčový problém celej akcie. Bola to nedomyslenosť a malá predvídavosť opatrení od veliteľa akcie.----ak je to pravda tak totalne zlyhanie policie a odniesli si to mlady ludia.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://www.istream.sk/ozzy-osbourne-smrti-sa-nebojim-mal-som-byt-mrtvy-ovela-skor/
https://www1.pluska.sk/spravy/z-domova/teraz-takto-slovakom-nechce-robit-budu-nam-chlieb-piect-pekari-vietnamu
https://www.idnes.cz/praha/zpravy/strelba-skola-praha-namesti-jana-palacha.A231221_152226_praha-zpravy_pp
a ak má niekto odvahu pozrieť na dezole médiá ....
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/strelec-praha-strelba-univerzita-teror.A231221_212018_domaci_maka?h=0555EB8E49D51BE54DB46B8BDEDAAE5F
Môj názor je aby info o takýchto udalostiach bolo vo forme strohej policajnej zvodky. Bez zbytočnej bulvarizácie a prípadnej motivácie chorých mozgov. Nehovoriac o úcte k pozostalým.
Napadli mi prave aktualne udalosti strelby, opiti soferi s obetami, ale aj pokus o znasilnenie v taxiku, ci samovrazdy medzi mladymi.
Nemam spravnu odpoved...
a vďaka tomu je šanca tomu predísť
Druhá možnosť je, že tiež si vyrobme ministerstvo na potláčanie pravdy ako ruzzi
(To nie sú moje súčasne úvahy, kedysi dávno som nad tým dumal aj čítal, zdroje nemam, cca 2005, po 2001). Médiá, aj tie serióznejšie, sa nechajú zatiahnuť do špirály preinformovania (je o to záujem, my prinesieme viac a podrobnejšie ako konkurencia)
Žiaľ, krutá pravda k podobným pripadom, šanca predísť je malá (a neúmerne zložitá/nákladná/obmedzujuca), jedine minimalizovať následky.
Pekne a pokojné sviatky vospolok