Da, ale u lozisk v kolesach a takto jazdenych to uz nebude ako nove, ale ak to drhne, tak ano, da sa pomoct, vsak som to aj raz uz robil .. ale aj tak to koncilo nakoniec vymenou. Ale tam bol aj vakel. Ale je fakt, ze som takto opravoval dtswiss kolesa so zadrenymi loziskami po jednom maratone a po premazani nakoniec to este hodne dlho fungovalo. Som si spomenul
Gusto0: je vela nabojov, kde musis pred vytiahnutim loziska vybrat este aj ratchet ring, ktory ma zavit opacne a potrebujes na to pripravok, inak to neodtocis. A ten byva dost drahy a naviac este povacsine je problem to vobec odtocit A napr. taky dtswiss nemozes len tak halabala lisovat .. teda mozes, ale .. .. na konusy potrebujes 2x 17ku uzky kluc, novy konus a gulicky. Ale loziska .. no, taky novatec co mam je easy. Starsi aj novsi (nie najnovsi) Mavic tiez v pohode. Ale stale je s tym viac komplikacii ako s konusom.
Z Polska, za 30e .. ale druhykrat by som uz nekupil. Nie je to uplne tak kvalitne, ako by som chcel, aj ked vyslovene zle to nie je. Ale to bolo na ten lacnejsi ratchet, nie 240ka. Za desatinovu cenu to ale nekupis podla mna ani z Ciny, musi to mat urcitu kvalitu/presnost, inak s tym neurobis co treba, resp. znicis aj to co je.
raz sa z tych aut poserieme - na slovensku duplom. do ze je mesto zaukladane autami - a uz mi to fakt zacina liezt krkom - casto chodievam pesi, auto sa snazim nevyuzivat - zacinaju byt zaukladane autami aj dediny - kde pred 2-3 rokmi bola pekna dedinska ulicka s domami je teraz rad aut na krajnici - horsie ako reklamny smog v bratislave. kazi to celkovy dojem z prostredia v ktorom zijeme. to ze cestu vyuzivaju ludia aj inak ako na vozenie sa autom - cyklisti, chodci, .... zacina byt pre vacsinu nepredstavidelne - naopak sa zauzival dojem ze cesty su vyhradne pre motorove vozidla (nieco ako dialnice)
Ľudia ( vrátane mňa) sú lenivý si svoje auto odparkovať vo svojom dvore alebo garáže. V Strečne to vyústilo do situácie keď si susedia s autami navzájom začali zavadzať a dožadovali sa u starostu riešenia. Ten to vyriešil dvoma značkami zákaz zastavenia a všetci si museli auta upratať z cesty preč.
gusto: Ano, tiez som si vsimol tie auta na dedinach. Ale ono je problem aj v tom, ze dnes je zivot taky hekticky, ze nutnost neustale pendlovat hore dole je velka. Casto je treba behat kadetade co predtym nebola nutnost. Je to paradox .. mame uz pod kazdym stromom pomaly 3G internet, a napriek tomu treba behat hore dole este castejsie. A tiez aj vdaka roznym web strankam a gpskam behaju okolesovani bajkeri po roznych destinaciach
Na ceste mi auta nevadia, nech je ich tam kolko chce a nech si na nich ludia pendluju kam chcu. Ale nech si ich dokazu aj "upratat". Travnik nie je travnikom, chodnik nie je chodnikom, ihrisko nie je ihriskom. Vsetko su to po novom parkoviska. A zapratane su cely den. Ja neviem ci nieco pustaju podprahovo v TV (nepozeram), alebo ludi ohlupuje mobilna technika, ale akokeby to nikomu nevadilo v akom prostredi zijeme. Ja keby som nesiel 2-3x do tyzdna do lesa na "precistenie" tak mi asi ebne. Bohuzial uz aj tie lesy su v dost zalostnom stave, co tak sledujem...
fradog : a bude este horsie .. len tak, zadarmo chodis si cistit hlavu a neodvadzas z toho dan z materialnej vyhody, ani farmakoncernom ? Tak takto by to neslo /jasne, viem o com hovoris, tak na odlahcenie/
init: no rovnako ako pred 40 rokmi, nie ? A pred 80 rokmi zvykli chodit 8-10km peso rano do skoly, a potom naspat
Pradox dnesnej doby je, ze napriek vsetkym vychytavkam, je toho casu menej. Alebo mozno prave kvoli nim. Prilis vela materialnych somarin.
Nie kazdy chodí do “ lesnej čističky “ . Mnohym ortodoxnym cestným cyklistom môže byť les ukradnutý , obdobne ako MTB čkarom cesty plne najbnych a zakomplexovaných vodičov . Ide i porozumenie , ohľaduplnosť a úctu k človeku a životu ako takému ... málokedy bikera zahubí les , no neohľaduplnosť vodičov si vyberá zakaždým svoju daň .
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Dal som to do bike servisu nech vymenia ložiská za nové, tak uvidím.
Voľakedy keď boli len kónusy som si takýto servis vedel spraviť sám.
https://www.ebay.com/itm/Pawls-Star-Ratchet-Rear-Hub-Lock-Ring-Nut-Removal-Installation-Tool-for-DT/401729782226?hash=item5d88f601d2:g:oc8AAOSwZrtci05B
najlepsia cena na ten DT stahovak je na mtbikeri... v nemecku 50 tu 17
v zime som menil loziska v DT240 a islo to ako po masle ine speci naradie na to nepotrebujes
https://www.startitup.sk/odbornici-vyzyvaju-na-zakaz-pouzivania-slova-cyklista-zverejnili-prekvapujucu-studiu/
a
http://dsl.sk/article.php?article=22309
fradog Chcelo by to nieco taketo
init: no rovnako ako pred 40 rokmi, nie ? A pred 80 rokmi zvykli chodit 8-10km peso rano do skoly, a potom naspat
Pradox dnesnej doby je, ze napriek vsetkym vychytavkam, je toho casu menej. Alebo mozno prave kvoli nim. Prilis vela materialnych somarin.