tulenik: dnes sa psici vselijako samponuju a cesu a posielaju ich na vystavy, pred 200 rokmi ich posielali otrokari na utecencov. Ak si myslis, ze su to legendy, tak zijes v mydlovej ruzovej bubline.
a to ako si predstavuješ že si ten pes geneticky zapamätá že má naháňať a zožrať ľudí?
ten pes robí to čo ho naučíš! niektoré plemeno je vhodné na to, iné na tamto, ale keď toho psa nikto nič neučí tak bude hovno vedieť.. alebo nevidíš rozdiel medzi policajným ovčiakom a ovčiakom na sídlisku či na dvore v dedine? kúpiš borderu, drbneš ju medzi ovce a ona ti to bude celý deň pásť?
lto sorry, ale sypeš strašné žvásty. Ten "určujúci vplyv genetiky" vysvetli tým, čo sú hetero a majú jednovaječné dvojča homo a pod. (Gén je "iba" recept na výrobu proteínu. Ešte aj to, ako sa u eukaryotov posttranslačne modifikuje, je určené "mierne záhadne" a napr. nie je nijako kódované.) Genetikou popíšeš tak max. sfarbenie srsti a očí, a pri tom zbytku môžeš buď a) porobiť vyšetrenia na niektoré geneticky prenášané choroby (tam je práve princíp, že sa nejaká bielkovina vďaka mutácii navarí blbje), čo je BTW dnes v chove - čím sa nemyslí dedinské nádvorné krytie hrablí táčkami - štandard, a v ostatných prípadoch b) vzývať veľkého Alláha, aby boli prckovia OK. (U takého NO, nech sa robilo, čo sa robilo, sa napríklad nikdy nepodarilo eliminovať nejaké % dlhosrstých psov, a tak po zhruba 100 rokoch chovu a 20 rokoch akej-takej genetiky aj sám fašistický WUSV uznal porážku od Mother Nature a povolil v štandarde aj dlhosrstkov). To, prečo sa v služobnej kynológii používa Big Six, má tiež úplne iné príčiny (napr. že znesie zmenu psovoda bez toho, aby z toho chytil nejakú väčšiu depku, alebo že znesie aj horšie zaobchádzanie - si zas nepredstavuj bičovanie). Moreover, nijaký vlčiak sa (napríklad pre neofóbiu) v služobnej kynológii nepoužíva a ČSV je NEÚSPEŠNÝ pokus o vyšľachtenie nového služobného plemena (reálne je skôr psom spoločenským). Máš asi na mysli nemeckého ovčiaka, a ešte aj v jeho "psychologickej profilácii" si drobet mimo (BTW ani ten nebol šľachtený ako služobák, to sa mu proste len pritrafilo, že sa šťastnou hrou náhod namixoval v podstate univerzálny pes skoro na všetko - bol to havino chovaný na ochranu stád, a to tiež nie prostredníctvom bitia sa - vlčkom celkom stačí, že stádo je revírom iného vlčka a idú ďalej). A akože yes, ak mám zadržať štandardného človeka, tak aspoň 20 kg malinois je adekvátny. Alebo 35 kg NO. Takže veľkosť isteže somewhat matters. (Inak by ste sa divili, čo za služobné plemená sa používali pred nástupom NO... borderka... erdelteriér... alebo "strašný trhač" labroš... bígl!!! len toľko k racionalite výberu služobných plemien, a to ešte v 50tych rokoch...) Kristina v záprahoch detto, ak sa záprahy pobijú, tak diskvalifikácia. Osobne som to nikdy nezažil a počul som tiež len o málo prípadoch, aj keď "vďaka" ortopedickým problémom mojej chlpatej pani mangelky sme z kolotoča vypadli po prvej, hoci sľubnej sezóne
Inak už som počul aj o vlkodavovi, aký je to strašný "bojový pes", pričom ten, ako správny chrt (áno, chrt!), by sa asi poserinkal, keby mal niekoho rafnúť. A to má up to 70 kíl, ale vážne pochybujem o jeho reálnej schopnosti niečo uloviť.
„Dostáváme spousty žádostí o spolupráci s instagramovými influncery. Rádi bychom oznámili, že náš podnik nemá zájem se samozvanými infuencery spolupracovat. A rádi bychom vám navrhli, abyste zkusili jiný způsob, jak se najíst, napít a spát zadarmo. Nebo zkuste třeba pracovat.“
tulenik Na margo vlkodava mám funny historku. Bola som s kamoškou navštíviť jednu staršiu pani, ktorá nám prispievala na chod združenia Chrti v Nouzi. Tak sme vzali jednu našu vyslúžilú závoďáčku a šli sme na zdvorilostnú návštevu. Ten chrt čo sme mali so sebou patril k tým väčším čo do veľkosti a ona sa aj tak vo svojej svorke cítila ako najväčšia Pani nás privítala vo svojom prízemnom bytíku. Vošli sme dnu a ... pribehol ku mne obrovský chlpatý tieň na štyroch nohách, zastal predo mnou a pozrel mi vážne z očí do očí. Vlkodav. Oňuchal, olízol a odbehol na pelech Náš "obrovský" dostihový chrt sa odrazu popri osadenstve malého bytíku (pani žila s troma vlkodavmi) zmenil razom na ratlíka Pani mala vzadu obrovskú záhradu a teda aj výbeh pre svojich "mazlíkov". Povedala, že už si ani nepamätá kde má kľúče od bytu pretože už roky nezamyká
iron.hide Este jedno miesto beriem a poziadanie ci nieco take nechcu, ale takto postavit poskytovatela ubytovania pred hotovu vec - prideme vtedy traja, chceme vsetko zadara ;D Riadna drzost. Rovno mali chciet ubytovat celu skolku
Kristina ak pôjdeš Denverom cez Chucka Norrisa a pri mýtnom domčeku uvidíš KOŇA (aj sa s ním zvítavam "čau, koňu!"), tak to je vlkodav Flavio z miestnej kaviarne - veľký kamoš mojej chlpane. Škoda, že nežijú dlho
Inak aj o chrtoch je dosť legiend. Napr. ako potrebujú moooc behaaať (v zmysle dlhý čas or dlhá vzdialenosť). Pritom sú to šprintéri. Za pol hoďky sa vystrieľa, skrúti pred telkou do hovienka a aby sa išiel vyčurať, musím ho prosiť to taký severan odťapá 60 km aniž by si toho fšim a potom na teba pozerá, čo sa ksichtíš, ako keby si kolenačky prešla Údolie smrti.
Ahojte, chystám sa čeknút ložiská v ráme, no zarazilo ma doťahovanie podla výkresu, mal by som podla bodu 5 (obázok 1) imbusom držať skrutku a dotiahnuť 10mm vidlicovým matku na moment 5NM
na druhom obrázku je to rozkreslené a ide mi o to že sa tam s vidlicovým ani nedostanem a za druhé na momenták taký klúč ani nemám len klasika imbus,torx ...
myslíte že je to také doležité dodržať ? snád ked pridržím matku a dotiahnem imbus nič sa nestane, aj ked španielka...
No ved momentový mám račnu ale vidlicoée nástavce nemám na to, len orechy imbusy atd klasika...
k tej matke nie je priestor sa dostat inak ako vidlicovým...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Tak tymto by neublizili https://youtu.be/OnWolLQSZic
a to ako si predstavuješ že si ten pes geneticky zapamätá že má naháňať a zožrať ľudí?
ten pes robí to čo ho naučíš! niektoré plemeno je vhodné na to, iné na tamto, ale keď toho psa nikto nič neučí tak bude hovno vedieť.. alebo nevidíš rozdiel medzi policajným ovčiakom a ovčiakom na sídlisku či na dvore v dedine? kúpiš borderu, drbneš ju medzi ovce a ona ti to bude celý deň pásť?
Kristina v záprahoch detto, ak sa záprahy pobijú, tak diskvalifikácia. Osobne som to nikdy nezažil a počul som tiež len o málo prípadoch, aj keď "vďaka" ortopedickým problémom mojej chlpatej pani mangelky sme z kolotoča vypadli po prvej, hoci sľubnej sezóne
Inak už som počul aj o vlkodavovi, aký je to strašný "bojový pes", pričom ten, ako správny chrt (áno, chrt!), by sa asi poserinkal, keby mal niekoho rafnúť. A to má up to 70 kíl, ale vážne pochybujem o jeho reálnej schopnosti niečo uloviť.
„Dostáváme spousty žádostí o spolupráci s instagramovými influncery. Rádi bychom oznámili, že náš podnik nemá zájem se samozvanými infuencery spolupracovat. A rádi bychom vám navrhli, abyste zkusili jiný způsob, jak se najíst, napít a spát zadarmo. Nebo zkuste třeba pracovat.“
https://www.idnes.cz/cestovani/kolem-sveta/influencer-ubytovani-zadarmo-filipiny-ostrov-siargao-gianluca-casaccia-socialni-site.A190417_142947_kolem-sveta_hig
Inak aj o chrtoch je dosť legiend. Napr. ako potrebujú moooc behaaať (v zmysle dlhý čas or dlhá vzdialenosť). Pritom sú to šprintéri. Za pol hoďky sa vystrieľa, skrúti pred telkou do hovienka a aby sa išiel vyčurať, musím ho prosiť
na druhom obrázku je to rozkreslené a ide mi o to že sa tam s vidlicovým ani nedostanem a za druhé na momenták taký klúč ani nemám len klasika imbus,torx ...
myslíte že je to také doležité dodržať ? snád ked pridržím matku a dotiahnem imbus nič sa nestane, aj ked španielka...
k tej matke nie je priestor sa dostat inak ako vidlicovým...