Ano ale tam je velky problem ze tam urobis len stvrt otacky na matku lebo zavadzia sedlova trubka, nejak to nedomysleli... dotiahol som moment na imbuse ... nemyslim ze to moze daco poskodit...dufam
Zvára tu niekto ?? Pre začiatočníka .... vhodná bazická alebo rutilová elektroda ?? S bazickou sa trochu trápim so zapálením oblúka. Bude to pri rutilovej jednoduchšie ?? Nie som žiadny majster sveta , len sa učím......
Ampére...držať sa hodnôt napísaných na elektróde alebo si aj trochu pridať ?? Napr. mám rozsah 65-90 A a dobre mi to išlo pri 100 ampéroch.
ampére podľa toho čo zváraš, teda najmä od hrúbky materiálu. od toho závisí aj hrúbka použitej elektródy... inak len skúšať.. najlepšia pomôcka pre začiatok je asi samostmievacia kukla.. ale ja som na tom rovnako ako ty, teoreticky o tom nič neviem, len čo som odpozoroval a sám sa naučil praxou... na to občasné lepenie mi to stačí. keď ti práve nejde chytiť oblúk, tak si tých A trocha pridaj, alebo si očisti miesta ktoré ideš zvárať, hrdza alebo farba sťažujú chytenie oblúka..
no radšej menej ako viac v tomto prípade, čiže to som rád ak som to menej, volu to nemá a najskor som to skúšal len dotiahnuť boli tam len 4NM takže to asi aj predajca takto dotahoval ked mi menil zadnú stavbu, je to trošku nedomyslené a krehké v tej oblasti podla mňa, nový rám už to ma ovela lepšie riešené ale tak toto je v podstate takmer 5 rokov starý dizajn...
asperitas , samostmievaciu kuklu som kúpil spolu so zváračkou, bez nej si to fakt neviem predstaviť. Keď zoberiem novú elektrodu z balíka, tak oblúk zapálim v pohode. Horšie je to už ak elektrodu neminiem celú, zváranie preruším a chcem s tou istou opäť zvárať. To je už problém...aj keď konček s napaleninami prstom očistím. To že miesto ktoré zváram musí byť čisté bez hrdze a farby som už tiež zistil , aj to že priveľa ampérov v pohode urobí dieru do inak hrubej ocele . Ešte ma štve ak sa mi elektroda prilepí tak silno že pri jej odlamovaní ju na konci rozmrvím a je v háji . Vidím že úspechy so zváraním budú zaslúžené . Ešte samozrejme vyskúšam iné elektrody, bazické,rutilové , rôzne priemery (samozrejme len určené pre túto zváračku) a rôznych výrobcov ....
robkyj KITin 165. Parádne recenzie a aj známy mi ju odporučil.
kukla je super, ja som sa učil s klasikou, že pozrieš kde máš zvárať, zaklapneš a už chytáš oblúk inde.. vlastne mi to ako tak začalo ísť až vďaka samostmievacej kukle.. elektródy sú háklivé na vlhkosť, keď trochu zvlhne tak už ide zle.. preto možno z balíka ide lepšie ako tú čo si už použil a ostala ti v kliešťoch.. ak to neskladuješ niekde v suchu tak je taká rada si do balíka s elektródami spraviť len takú malú dierku aby prešla len jedna a nechať to v tej fólii a vždy len jednu vytrásť. inak ešte keď nevieš chytiť oblúk už s použitou elektródou tak je taký trik koniec poklepať o zem, ak sa jedná o betón.. ak sa ti elektróda prilepí, tak najlepšie ju hneď vycvaknúť z kliešti, lebo ak tam ostane dlhšie sa prehreje a potom sa práve mrví
asperitas , samostmievaciu kuklu som kúpil spolu so zváračkou, bez nej si to fakt neviem predstaviť. Keď zoberiem novú elektrodu z balíka, tak oblúk zapálim v pohode. Horšie je to už ak elektrodu neminiem celú, zváranie preruším a chcem s tou istou opäť zvárať. To je už problém...aj keď konček s napaleninami prstom očistím. To že miesto ktoré zváram musí byť čisté bez hrdze a farby som už tiež zistil , aj to že priveľa ampérov v pohode urobí dieru do inak hrubej ocele . Ešte ma štve ak sa mi elektroda prilepí tak silno že pri jej odlamovaní ju na konci rozmrvím a je v háji . Vidím že úspechy so zváraním budú zaslúžené . Ešte samozrejme vyskúšam iné elektrody, bazické,rutilové , rôzne priemery (samozrejme len určené pre túto zváračku) a rôznych výrobcov ....
použi tenšiu rutilku ja dávam max 2ku(hrušie idu zle) nižšie ampere, a treba na začiatku klepnuť o stenu a taktiež tukať pri varení ideálne, ked chytíš obluk na medzere 3mm...potom ti už spali na šupu aj celu elektrodu... bez prilepenia.
ako bolo písane, uchovávať v suchu. staru elektrodu nedopálenu vyhodiť len sa vytočíš
výdy beriem novú , ked idem na v zime montáž ešte ich posuším vo vetraku v aute
A ešte otázočka : miesto, kde pricvakávate - pól (v prípade rutilových +pól) by malo byť čo najbližšie k zváranému miestu, ale aj to miesto obrusujete až na kov kôli lepšej vodivosti ?? Nie vždy totiž zváram surovú oceľ bez náteru , už som zváral (opravoval) aj farbou natreté stĺpiky alebo hrdzavý fúrik.
CYKLISTA MAL VÁŽNU NEHODU: LEŽÍ V UMELOM SPÁNKU, NEPOZNÁTE HO?
Žiadame o pomoc pri identifikovaní tohto cyklistu, ktorý včera 20. apríla spadol medzi obcami Čierne nad Topľou a Hlinné v Prešovskom kraji. Bicykel je značky Lapierre, červnočierna farba. K pádu došlo tak, že s bicyklom zišiel mimo spevnenú cestu, kde prepadol cez neho a udrel si hlavu. Odvtedy je hospitalizovaný na ARO vo Fakultnej nemocnici v Prešove. Ak ho poznáte, volajte na 158, alebo nám píšte sem do súkromnej správy.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://www.mtbiker.sk/forum/post853340.html#p853340
Tři čtvrtiny hmyzu u nás už vyhynuly. Na vině je intenzivní zemědělství
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/hmyz-motyly-vcely-vymirani-intenzivni-zemedelstvi-ohrozeny-druh.A190415_100055_domaci_niv
Autor sa rozhodol vymazať svoj účet spolu s obsahom, ktorým do fóra prispel.
Ampére...držať sa hodnôt napísaných na elektróde alebo si aj trochu pridať ?? Napr. mám rozsah 65-90 A a dobre mi to išlo pri 100 ampéroch.
Dík
Ak si uťahoval skrutky namiesto matky, tak si mohol dotiahnuť menej, lebo sa pridáva trenie skrutky v diere.
použi tenšiu rutilku ja dávam max 2ku(hrušie idu zle) nižšie ampere, a treba na začiatku klepnuť o stenu a taktiež tukať pri varení ideálne, ked chytíš obluk na medzere 3mm...potom ti už spali na šupu aj celu elektrodu... bez prilepenia.
ako bolo písane, uchovávať v suchu. staru elektrodu nedopálenu vyhodiť len sa vytočíš
výdy beriem novú , ked idem na v zime montáž ešte ich posuším vo vetraku v aute
Polícia prosí o pomoc:
CYKLISTA MAL VÁŽNU NEHODU: LEŽÍ V UMELOM SPÁNKU, NEPOZNÁTE HO?
Žiadame o pomoc pri identifikovaní tohto cyklistu, ktorý včera 20. apríla spadol medzi obcami Čierne nad Topľou a Hlinné v Prešovskom kraji. Bicykel je značky Lapierre, červnočierna farba. K pádu došlo tak, že s bicyklom zišiel mimo spevnenú cestu, kde prepadol cez neho a udrel si hlavu. Odvtedy je hospitalizovaný na ARO vo Fakultnej nemocnici v Prešove. Ak ho poznáte, volajte na 158, alebo nám píšte sem do súkromnej správy.
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2494646263898914&id=1488631054500445