To je taka moda teraz. Nemam na Range Rover, pripadne Mercedes G tak si aspon kupim nejakeho bojoveho psa, aby som si vyriesil komplex. 90% tych majitelov splna tuto definiciu.
Ak je pes vychovany (tie bojove plemena sa daju vycvicit spickovo), nemam najmensi problem.
Z tych "bojovych plemien" sa da vychovat aj celkom mily pes. Bol som raz v jednej domacnosti riesit nejake problemy s pocitacom. Sadol som k nemu a domaca pani mi isla uvarit kavu. Zrazu citim, ze mi niekto olizuje ucho. Nebola to domaca pani, predstav si, ze sa otocis a vidis tu strasnu papulu staforda ... rozhodol sa ma privitat a prijat do svorky.
Minimalne zakladny vycvik by mal byt povinny. Uz som mal nejednu opletacku so psami na sidlisku. Hocikto si kupi riadne tela a poriadne sa mu nevenuje. Nieje mozne aby ku mne priletel velky pes s brechotom a majitel namiesto toho aby mu razne vysvetlil co sa nesmie si z dialky len krici "nufka ku mne" a "ona sa chce len hrat". Ja pritom tepy 200 lebo mozem prd vediet co sa stane.
Pokial budu existovat neporiadni psickari (nevychovavaju svojich psoch, nezbieraju po nich a pod.), budu existovat aj taki, ktori riesia "psi problem" po svojom.
Prepac, ale si riadne mimo ked si myslis, ze toto je psi problem. Takito ludia budu existovat bez ohladu na to, kolko psov bude vychovanych a kolko hovien na travnikoch. Clovek, ktory je toto schopny urobit je rovnako nebezpecny ako pre psov, tak aj pre ludi.
Kynológia nijaké "bojové plemená" nepozná, ide o mediálny konštrukt. Jeho úlohou je basically, ako pri každom mediálnom konštrukte, zasiať konflikt, z ktorého rozmazávania následne médiá žijú.
A blbci im to žerú.
jachmel "Psi problem" som dal do uvodzoviek schvalne, kedze samotne psy problemom nie su. Nastavenim pravidiel a kontrolou ich dodrziavania, by sa mohlo znizit riziko toho, ze niekto zacne brat "vychovavanie psickarov" do vlastnych ruk, nevylucujem vsak, ze sa u tych ludi najde iny spustac a spravia inu somarinu. Zatial mozme byt radi, ze tu nemame ludi, ktori by vtrhali do skolok a zacali bodat deti, tak ako v Cine.
Jaaj, ze som si ja nekusol do klavesnice, kym som sem vcera daval link, uplne som zabudol, ako to tu na fore s psickarmi je .. dal som to len ako ukazku ludskej zloby, co clovek dokaze. No nic.. tulenik, ak sa pes specialne chova na trhanie inych psov, zapasenie v arene a chytanie otrokov, tak ano, mas pravdu , je to medialne vykonstruovane plemeno .. aj preto sa vsade na strazenie a nahananie cvicia civavy a jazvecici
Nastavenim pravidiel a kontrolou ich dodrziavania, by sa mohlo znizit riziko toho, ze niekto zacne brat "vychovavanie psickarov" do vlastnych ruk, nevylucujem vsak, ze sa u tych ludi najde iny spustac a spravia inu somarinu.
ako napr natiahnú ocelové lanká cez lesné chodníky a traily, nahádžu tam prinajlepšom len polená, v horšom prípade rozhádžu pripínačky a klince, alebo ich rovno nachystajú nabité na doskách? sám si ako biker v skupine ktorú sa zopár debilov snaží zavraždiť, tak sa teraz zamysli čo s tými cyklistami spraviť aby už tie lanká nenaťahovali.. lebo všetci vieme že aj medzi nami sú hovädá a odsierame si to všetci!
lto ehm. Ešte aj tí bullies boli podle všeho pôvodne pracovní psi na manipuláciu s dobytkom. Treba naozaj rozlišovať legendistiku a realitu.
A realita je napríklad taká, že ani srnka netuší, čo sa dialo v plemenitbe psov predtým, ako nejaká začala existovať - teda zhruba od pol. 19. stor. Jediným dôkazom čohokoľvek je totiž iba, only, len plemenná kniha. A s tým sa začalo vo viktoriánskom Anglicku. (A bullies sú starší ako tento threshold, takže ich úsvit sa skrýva v temnote nedokumentovanej histórie.)
Mimochodom, na stráženie je čivava celkom dobrá, ďafá aj bez príčiny na všetko, čo sa pohne. A jazvečík, div divúci, nie naháňa, ale vyháňa z nôr líšky a (aké to prekvapenie) jazvece, podobne ako teriéry. A spolu s teriérmi patrí práve k tým najnasertívnejším plemenám. Stáva sa, že skočí do zvera o kúsok namakanejšieho od seba, čo sa mu občas stane osudným. Mimochodom, hádaj, ktorý pes má na triku najviac kusancov do hjumnov. Jo. Džezefčik.
Takisto je problematický "chov druhu A na trhanie iných príslušníkov druhu A" (hlavne ak u Canis lupus v reáli sledujeme silné brdzy voči vnútrodruhovej agresii, ako to Mother Nature zvykla zariadiť u všetkých druhov, ktoré sú dostatočne "vyzbrojené" na likvidáciu "vlastných"). Mimochodom, ak by si cielene zvieratká na vnútrodruhovú agresivitu, tak ak by takáto selekcia vôbec fungovala, dostal by si sa do stavu, keď by sa ti zvieratká namiesto šukačky - pomlátili. Čo by bolo pre daný druh zjavne konečnou stanicou.
Takisto kydy o "chove špeciálne na naháňanie otrokov" treba brať s podozrením na legendistiku. Médiá milujú, keď niečo znie bloody a cool. Matne si spomínam, že už urobili otrokoloviča aj z bloodhounda, čo je výborný stopár a práve pre schopnosti v pachovej práci osvedčený - záchranár.
A podobných "chýb v usudzovaní" je kopa. Väčšina ľudí si napr. myslí, že lovecký pes zver priamo loví, keď je "lovecký". No, to by mu tí poľovníci dali... v skutočnosti vyhľadáva, durí, ohlasuje, prináša. Ale nemá čo kaziť poľ***** ich orgazmus jediný, usmrtenie zvera.
Eeehm a v neposlednom rade, agresivita je podľa FCI rules z chovu vylučujúcou vadou a na výstave dôvodom na diskvalifikáciu. Takže ak by existovalo "bojové plemeno" oprimalizované na iné jedince vlastného druhu a došlo by sa s ním na výstavu, tak by to skončilo zrejme megamassdiskvalifikáciou a to ešte nehovorím, že súčasťou posudzovania je aj kontrola chrupu (rozhodcom = alienom) a u samcov aj toho, či majú zostúpené gule (tiež rozhodcom).
tak ale kiloveho jazvecika co ti skace okolo nohy kopnes do zadku a leti do prdele ale ked to iste robi 20 kilovy rotvajlej tak ho asi nekopnes radsej, kapis?
Vždy ma pobaví tvoje vysvetlenie Skvelé čítanie a stotožňujem sa s tým čo si napísal. Mimochodom nie je problém sa spýtať uja Gúgla na štatistiku najčastejších uhryznutí psom podla plemien. A neznalý sa potom bude čudovať kto že to vedieť, a kde sa nachádzajú tzv "bojové plemená"
S tou diskvalifikujúcou agresivitou mám aj osobné skúsenosti. Mám celkom slušné skúsenosti s tzv. loveckým plemenom anglický chrt. V minulosti používaný na lov teraz na dostihy. Tieto psíky síce svojou výškou a niekedy aj svalnatou postavou (ak máte možnosť stretnúť vyslúžilého anglického pretekárskeho chrta), vzbudzujú veľký rešpekt. Pritom tieto psíky sú vychovávané od malička v svorkách a kŕmené z jednej misky trebárs aj 5 - 6 šteniat naraz a vzájomná agresivita tu prakticky neexistuje. Pretekársky chrt nesmie byť agresívny a ani naznačiť akciu voči súperiacemu psíkovi počas pretekov. Ak by iba otočil hlavu k inému psíkovi počas pretekov je diskvalifikovaný. 3 takéto diskvalifikácie znamenajú doživotný dištanc a bohužiaľ zvyčajne veľmi tragický koniec pre takého psíka.
tulenik: dnes sa psici vselijako samponuju a cesu a posielaju ich na vystavy, pred 200 rokmi ich posielali otrokari na utecencov. Ak si myslis, ze su to legendy, tak zijes v mydlovej ruzovej bubline. Aj dnes existuju nelegalne chovy .. ci na zapasy, alebo na nahananie a zabijanie ludi. Len to nenajdes samozrejme vo wikipedii ani v ziadnej studii . Ostatne, vojaci a policajti necvicia civavy, ale vlciakov a podobne potvory, preco asi. Lebo tu civavu si nevsimnes, ale vlciak ti kludne schmatne bajk a utecie s nim. Je sice pravda, ze akykolvek pes moze mat povahu podla toho, co s nim spravia, ale skus si skrizit dogu s civavou, co z toho bude. Ked podedi postavu dogy a osobnost civavy .. a druha vec je, ze ak zacnes dlhodobo slachtit nejaky dominantny gen a podporis ho cely zivot psa, ono to nezostane lezat ladom. Rovnako ako slachtenie psov na vynuchavanie zvery a pod. Media samozrejme hystercia a prekrucaju, tak ako vsetko, ale ta podstata tam je. Ale davat ziletky do potravy, to je absurdne. Aspon keby to bol rychlo posobiaci jed. So sialencami , co zapichnu vidly do psa a prepichnu ho, alebo vzduchovkou rozstrielaju hlave macku, ktora este potom den-dva preziva, som sa zial uz stretol.
kristina: statistika poctu uhryznuti ako koreluje s tzv. bojovym plemenom ? Jaj aha, tebe nepovedali, ze pes urceny na boj a zabijanie nehryzie, vsak ? Tak skus inu statistiku .. pocet roztrhanych a zabitych ludi psom. Ci tam najdes aj civavy a jazvecikov
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ak je pes vychovany (tie bojove plemena sa daju vycvicit spickovo), nemam najmensi problem.
https://www.zoohit.sk/magazin/psy/vychova-psov/bojove-plemena
Prepac, ale si riadne mimo ked si myslis, ze toto je psi problem. Takito ludia budu existovat bez ohladu na to, kolko psov bude vychovanych a kolko hovien na travnikoch. Clovek, ktory je toto schopny urobit je rovnako nebezpecny ako pre psov, tak aj pre ludi.
A blbci im to žerú.
https://www.idnes.cz/jihlava/zpravy/spor-cyklostezka-bradlo-stromy-kaceni-soud-jihlava-vysocina.A190417_470998_jihlava-zpravy_mv
ako napr natiahnú ocelové lanká cez lesné chodníky a traily, nahádžu tam prinajlepšom len polená, v horšom prípade rozhádžu pripínačky a klince, alebo ich rovno nachystajú nabité na doskách? sám si ako biker v skupine ktorú sa zopár debilov snaží zavraždiť, tak sa teraz zamysli čo s tými cyklistami spraviť aby už tie lanká nenaťahovali.. lebo všetci vieme že aj medzi nami sú hovädá a odsierame si to všetci!
A realita je napríklad taká, že ani srnka netuší, čo sa dialo v plemenitbe psov predtým, ako nejaká začala existovať - teda zhruba od pol. 19. stor. Jediným dôkazom čohokoľvek je totiž iba, only, len plemenná kniha. A s tým sa začalo vo viktoriánskom Anglicku. (A bullies sú starší ako tento threshold, takže ich úsvit sa skrýva v temnote nedokumentovanej histórie.)
Mimochodom, na stráženie je čivava celkom dobrá, ďafá aj bez príčiny na všetko, čo sa pohne. A jazvečík, div divúci, nie naháňa, ale vyháňa z nôr líšky a (aké to prekvapenie) jazvece, podobne ako teriéry. A spolu s teriérmi patrí práve k tým najnasertívnejším plemenám. Stáva sa, že skočí do zvera o kúsok namakanejšieho od seba, čo sa mu občas stane osudným. Mimochodom, hádaj, ktorý pes má na triku najviac kusancov do hjumnov. Jo. Džezefčik.
Takisto je problematický "chov druhu A na trhanie iných príslušníkov druhu A" (hlavne ak u Canis lupus v reáli sledujeme silné brdzy voči vnútrodruhovej agresii, ako to Mother Nature zvykla zariadiť u všetkých druhov, ktoré sú dostatočne "vyzbrojené" na likvidáciu "vlastných"). Mimochodom, ak by si cielene zvieratká na vnútrodruhovú agresivitu, tak ak by takáto selekcia vôbec fungovala, dostal by si sa do stavu, keď by sa ti zvieratká namiesto šukačky - pomlátili. Čo by bolo pre daný druh zjavne konečnou stanicou.
Takisto kydy o "chove špeciálne na naháňanie otrokov" treba brať s podozrením na legendistiku. Médiá milujú, keď niečo znie bloody a cool. Matne si spomínam, že už urobili otrokoloviča aj z bloodhounda, čo je výborný stopár a práve pre schopnosti v pachovej práci osvedčený - záchranár.
A podobných "chýb v usudzovaní" je kopa. Väčšina ľudí si napr. myslí, že lovecký pes zver priamo loví, keď je "lovecký". No, to by mu tí poľovníci dali... v skutočnosti vyhľadáva, durí, ohlasuje, prináša. Ale nemá čo kaziť poľ***** ich orgazmus jediný, usmrtenie zvera.
Eeehm a v neposlednom rade, agresivita je podľa FCI rules z chovu vylučujúcou vadou a na výstave dôvodom na diskvalifikáciu. Takže ak by existovalo "bojové plemeno" oprimalizované na iné jedince vlastného druhu a došlo by sa s ním na výstavu, tak by to skončilo zrejme megamassdiskvalifikáciou
S tou diskvalifikujúcou agresivitou mám aj osobné skúsenosti. Mám celkom slušné skúsenosti s tzv. loveckým plemenom anglický chrt. V minulosti používaný na lov teraz na dostihy. Tieto psíky síce svojou výškou a niekedy aj svalnatou postavou (ak máte možnosť stretnúť vyslúžilého anglického pretekárskeho chrta), vzbudzujú veľký rešpekt. Pritom tieto psíky sú vychovávané od malička v svorkách a kŕmené z jednej misky trebárs aj 5 - 6 šteniat naraz a vzájomná agresivita tu prakticky neexistuje. Pretekársky chrt nesmie byť agresívny a ani naznačiť akciu voči súperiacemu psíkovi počas pretekov. Ak by iba otočil hlavu k inému psíkovi počas pretekov je diskvalifikovaný. 3 takéto diskvalifikácie znamenajú doživotný dištanc a bohužiaľ zvyčajne veľmi tragický koniec pre takého psíka.
kristina: statistika poctu uhryznuti ako koreluje s tzv. bojovym plemenom ? Jaj aha, tebe nepovedali, ze pes urceny na boj a zabijanie nehryzie, vsak ? Tak skus inu statistiku .. pocet roztrhanych a zabitych ludi psom. Ci tam najdes aj civavy a jazvecikov
este davajte, aspon sa pobavim v praci
A o to ide aj tymto sidliskovym ziletkarom. A nie kvoli nejakym hovnam v trave ako si tu poniektori myslia.