akoze zdanovat zdane je uz fakt ****tizmus teda hlavne co sa tyka predaja kupenych veci za ktore som uz raz dan platil..
Nieco podobne sa uz deje.
Stat si ukroji z kolaca uz pri dani z tvojho prijmu, a este potom opat pri kupe tovarov a sluzieb cez DPH...
Teraz zas vymyslaju, ze budu zdanovat aj uplny vyber dochodkovskych uspor z II. piliera. Ved tu vybranu ciastku budu ludia minat na tovary a sluzby a zas platit DPH...banda nenazrana.
Zas je tu kopa daňových poradcov. Jedna vec je registrácia, druhá vec je daňová povinnosť.
"Nová úprava je implementáciou Smernice Rady 2021/514. Uvedená výmena informácií sa týka tak cezhraničného využívania, ako aj domácich platforiem, ktoré ponúkajú predaj tovaru, prenájom dopravných prostriedkov, prenájom nehnuteľností či poskytovanie ubytovania alebo iných služieb (ako napr. booking.com, Airbnb, Uber, Bolt a pod.). Takto prijaté informácie bude možné využiť aj na kontrolu priznanej a zaplatenej dane z príjmov, DPH, ako aj pre účely kontroly miestnych daní. Ako vyplýva z dôvodovej správy k zákonu č. 250/2022 Z. z., jeho cieľom je zabezpečiť finančnej správe významný zdroj informácií o predávajúcich, ktorí dosahujú príjmy prostredníctvom digitálnych platforiem."
Naďalej platí:
"Príjem z predaja hnuteľnej veci ako ostatný príjem je od dane oslobodený v plnej výške bez ohľadu na dobu vlastníctva tejto hnuteľnej veci, s výnimkou príjmov z predaja hnuteľných vecí, ktoré boli zahrnuté do obchodného majetku..."
Mne sa páčili tie komentáre, že koľkokrát si štát zoberie daň - zaplatíš daň zo mzdy, zamestnávateľ za teba odvedie tiež daň, zaplatíš DPH, tak ešte toto...hej, bude sa tu zdaňovať aj zaplatená daň až pokiaľ nás štát úplne nezoderie
zas na sk sme majstrami v obchádzaní platenia daní... čiže aj keby niekedy náhodou takú koninu niekto zaviedol, že zdanovať predaj použitých vecí cez inzeráty, hneď by sa našli cesty ako to obchádzať... pribudlo by inzerátu typu darujem a pod
Ešte aj tej v školskej jedálni dostane kolega dvojnásobný obed , hoci platí úplne rovnakú sumu ako my ženy Stále sa akosi nezmenilo zmýšľanie ľudí na veľa vecí.
Ešteže vám mužom doprajeme
caute. kedze sa to netyka bicyklov, tak to nejdem davat do temy interny bazar. tak skusim tu. mam na predaj 4 vstupenky na vystupenie Andre Rieu v sobotu 19.11.2022 na zimnom stadione v BA o 20:00. sedenie na ploche, rad 39, sedadla 5-8. cena 85€ za vstupenku. objednaval som ich uz davnejsie. ale zial, nikomu z nas styroch sa neda ist. ak by mal niekto zaujem, tak poprosim sukromnu spravu. vystupenie je uz vypredane. ak by ste vedeli o niekom mimo tejto cyklo komunity, kto by mal zaujem, posunte mu, prosim, tuto informaciu. dakujem.
"Službu Zelená elektrina vrátane ZSE Asistuje Plus môžete mať s výhodnou zľavou v Zelenom balíku. V najbližších dňoch Vám zavoláme a odpovieme na Vaše otázky."
hej zavolali len sa nepytali - ani ci mam cas na rozhovor ani ci chcem balik aktivovat. nechal som pani blabotat az do vety - od buduceho mesiaca budete mat tuto sluzbu (samozrejme platenu) aktivovanu" - bodka - bez otaznika!
myslel som ze VUB-čku ked chcela odomna cast prihlasovacich udajov do IB uz nic neprekona ale stalo sa
Mna sa pani zo ZSE spytala ci mam cas. Ale k tej diskusii dalej sme sa uz nedostali...
Ale SPP ma identicke praktiky. Prebehlo to v tom zmysle, ze mi pani telefonistka z SPP povedala, ze treba bojovat proti emisiam a chceli by v mojom mene sadit stromceky a chranit storocne jedle v TANAPe, aby tie emisie vyvazili. Po odprezentovani tejto myslienky sa ma spytala, ci s nimi "idem do toho". Az ked som sa ohradil, ze hadam mi najprv povie za akych podmienok do toho mam ist, tak povedala, ze "len za 13 centov denne" o ktore mi navysia platby, mi budu ich odbornici posielat tipy ako setrit energie a budu za mna vysadzat 5 stromcekov rocne. Cize len nepriamo povedala, ze mi chcu navysit platby o 4 € mesacne. Btw. bolo to v aprili ked zacala rezonovat tema energetickej chudoby nizkoprijmovych skupin obyvatelstva kvoli zdrazujucim energiam. Pritom SPP je statna spolocnost a prave vtedy aj prebiehala diskusia ako by stat mal pomoct najviac ohrozenym skupinam obyvatelstva, ktorych sa zvysujuce ceny energii mozu vyrazne dotknut. Podal som na nich podnet na SOI za zavadzanie / nekale obchodne praktiky.
No nezober to, za 50eur rocne vysadia za teba 5 stromcekov. Jeden za 10 Eur.
Ak zavola mne tak sa opytam, ci mi daju zlavu 40 eur a ja za nich vysadim stromcekov 20. TO je viac ekologicke ako ponukaju oni. A ak im na boji proti emisiam naozaj zalezi, tak neodmietnu. Ak odmietnu, tak... asi nie.
tak ale to su uplne neporovnatelne veci - pri SPP to je totalny greenwashing, pri ZSE si ale priplacas za elektrinu produkovanu napr. v solarnych elektrarnach, ktora je oproti jadru samozrejme drahsia
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Nieco podobne sa uz deje.
Stat si ukroji z kolaca uz pri dani z tvojho prijmu, a este potom opat pri kupe tovarov a sluzieb cez DPH...
Teraz zas vymyslaju, ze budu zdanovat aj uplny vyber dochodkovskych uspor z II. piliera. Ved tu vybranu ciastku budu ludia minat na tovary a sluzby a zas platit DPH...banda nenazrana.
"Nová úprava je implementáciou Smernice Rady 2021/514. Uvedená výmena informácií sa týka tak cezhraničného využívania, ako aj domácich platforiem, ktoré ponúkajú predaj tovaru, prenájom dopravných prostriedkov, prenájom nehnuteľností či poskytovanie ubytovania alebo iných služieb (ako napr. booking.com, Airbnb, Uber, Bolt a pod.). Takto prijaté informácie bude možné využiť aj na kontrolu priznanej a zaplatenej dane z príjmov, DPH, ako aj pre účely kontroly miestnych daní. Ako vyplýva z dôvodovej správy k zákonu č. 250/2022 Z. z., jeho cieľom je zabezpečiť finančnej správe významný zdroj informácií o predávajúcich, ktorí dosahujú príjmy prostredníctvom digitálnych platforiem."
Naďalej platí:
"Príjem z predaja hnuteľnej veci ako ostatný príjem je od dane oslobodený v plnej výške bez ohľadu na dobu vlastníctva tejto hnuteľnej veci, s výnimkou príjmov z predaja hnuteľných vecí, ktoré boli zahrnuté do obchodného majetku..."
No vy aspoň nerobíte zadarmo...
https://www.aktuality.sk/clanok/gAgpRGA/zeny-v-eu-robia-od-stvrtka-do-konca-roka-zadarmo/
Ešte aj tej v školskej jedálni dostane kolega dvojnásobný obed
Ešteže vám mužom doprajeme
https://www.startitup.sk/prelomovy-objav-vedci-nasli-ucinneho-bojovnika-proti-rakovine-je-nim-jednoducha-cinnost/
https://sport.aktuality.sk/c/Tt6uXuZ/ms-vo-futbale-2022-vitajte-na-cintorine-bez-nahrobnych-kamenov/
ten album mrtvych robotnikov je pekna iniciativa
https://cardsofqatar.com/en/
https://dennikn.sk/3105978/temny-pribeh-kataru-organizatora-ms-gayovia-vraj-maju-problem-v-hlave-katar-ma-zrazu-francuzske-stihacky/?ref=tit
dennikN mozno niekto odomkne
https://www.skyscrapercity.com/threads/bratislava-eurovea-i-ii-46-f-168-m.208554/page-535#post-181248475
hej zavolali len sa nepytali - ani ci mam cas na rozhovor ani ci chcem balik aktivovat. nechal som pani blabotat az do vety - od buduceho mesiaca budete mat tuto sluzbu (samozrejme platenu) aktivovanu" - bodka - bez otaznika!
myslel som ze VUB-čku ked chcela odomna cast prihlasovacich udajov do IB uz nic neprekona ale stalo sa
Ale SPP ma identicke praktiky. Prebehlo to v tom zmysle, ze mi pani telefonistka z SPP povedala, ze treba bojovat proti emisiam a chceli by v mojom mene sadit stromceky a chranit storocne jedle v TANAPe, aby tie emisie vyvazili. Po odprezentovani tejto myslienky sa ma spytala, ci s nimi "idem do toho". Az ked som sa ohradil, ze hadam mi najprv povie za akych podmienok do toho mam ist, tak povedala, ze "len za 13 centov denne" o ktore mi navysia platby, mi budu ich odbornici posielat tipy ako setrit energie a budu za mna vysadzat 5 stromcekov rocne. Cize len nepriamo povedala, ze mi chcu navysit platby o 4 € mesacne. Btw. bolo to v aprili ked zacala rezonovat tema energetickej chudoby nizkoprijmovych skupin obyvatelstva kvoli zdrazujucim energiam. Pritom SPP je statna spolocnost a prave vtedy aj prebiehala diskusia ako by stat mal pomoct najviac ohrozenym skupinam obyvatelstva, ktorych sa zvysujuce ceny energii mozu vyrazne dotknut. Podal som na nich podnet na SOI za zavadzanie / nekale obchodne praktiky.
Ak zavola mne tak sa opytam, ci mi daju zlavu 40 eur a ja za nich vysadim stromcekov 20. TO je viac ekologicke ako ponukaju oni. A ak im na boji proti emisiam naozaj zalezi, tak neodmietnu. Ak odmietnu, tak... asi nie.