Doba kešu asi už pomaly ale neodvratne končí ale ten koniec je ešte ďaleko
To je trochu omyl. Svedsko robilo experiment bez cashu a nakoniec odbornici usudili, ze ca 10-20% cash transakcii bude nutne ponechat. A nie, nebolo to kvoli podsvetiu.
Včera na obede nešiel v jedálni internet, ich pokladňa nefungovala - nemala spojenie s bankovým svetom. Svetlo svietilo, kuchyňa fungovala.
Alebo zaplatíme v hotovosti, alebo sa pôjdeme najesť inde. Mal som teraz so sebou hotovosť ...
A pár podobných príkladov má každý z nás.
Hej, aj mne dnes baba zo servisu vravela, aby som doniesol 6 stoviek v hotovosti, lebo nemaju terminal. Reku ale ved bankovy ucet mate, nie? Dokonca moja banka ma aj okamzite platby, takze nie je problem
Môj obed stál 7,80€. Ani neviem či taká jedáleň má inú možnosť platby, nejaký účet, v rade som nechcel zdržiavať. Proste niekedy je taká malá hotovosť nutná.
Alebo bezny pripad z praxe, ak v sobotu s plnym kosikom v Lidli ci na pumpe s natankovanym autom zistis, ze ti banka blokla ucet a pripadny omyl napravis az v pondelok.
Mam rad karticky, no trosku cashu pri sebe je sicher...
Alebo bezny pripad z praxe, ak v sobotu s plnym kosikom v Lidli ci na pumpe s natankovanym autom zistis, ze ti banka blokla ucet a pripadny omyl napravis az v pondelok.
Ked je problem s jednou kartickou, pomoze druha alebo tretia karticka.
Stalo sa mi to nie tak davno v Lidli Nefungovali im platby od niektorych bank, samozrejme som mal len mobil so sebou. Musel som tam nechat nakup a ist dom pre penazenku a vybrat hotovost a vratit sa pre tasku s nakupom. Nebol som jediny… este ze to mam v okruhu 500m..
presne to isté v obchode.....tlačím košík a v tom oznam "vážený zákazníci,z dôvodu poruchy nieje momentálne možné platiť platobnými kartami".....a som donakupoval keďže v peňaženke asi 5€
Môj obed stál 7,80€. Ani neviem či taká jedáleň má inú možnosť platby, nejaký účet, v rade som nechcel zdržiavať. Proste niekedy je taká malá hotovosť nutná.
Vyvarovne pri ofise nemaju najmensi problem s platbami kartou za 8 eurove obedy - je to podstatne rychlejsie ako lovenie drobakov, hotovostou tam dnes uz neplati nikto. Este ked gastracove firmy presli na karty, vsetky prevadzky akceptovali platbu kartou.
Ja chodim na lokalnu zmrzlinku, platim 1,5E vzdy kartou a nie je ziaden problem ... vlastne premyslam ze pokial nejdem autom tak penazenku, teda ani cash, so sebou vobec nenosim ...
Len tym sa ta zmrzlina predrazuje. Casto su minimalne poplatky za transakcie na urovni 20-30 centov a pod. A prave tieto male ceny zbytocne narastaju.
Platba kartou im vyznamne zerie marzu.
Zial, v zmluvach s kartovymi spolocnostami casto byva, ze nemozu uctovat ine ceny pri platbe kartou a v hotovosti.
to je divne, nemam problem so sebou nosit hotovost, kludne aj na cely ten nakup v lidli, co sa mi uz parkrat aj stalo. Asi som stara skola, konzerva...
Cash už nenosím so sebou pár rokov. Ani do tej vývarovne lebo gastráče sú na karte.
Keď ale viem, že ideme na bajku tour the hospody tak tam je nejaký cash so sebou must.
Ale v 99% prípadoch vždy kartou a nespomínam si za tie roky na prípad, kedy sa nedalo/nešlo platiť kartou.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
To je trochu omyl. Svedsko robilo experiment bez cashu a nakoniec odbornici usudili, ze ca 10-20% cash transakcii bude nutne ponechat. A nie, nebolo to kvoli podsvetiu.
Alebo zaplatíme v hotovosti, alebo sa pôjdeme najesť inde. Mal som teraz so sebou hotovosť ...
A pár podobných príkladov má každý z nás.
Ked je problem s jednou kartickou, pomoze druha alebo tretia karticka.
Vyvarovne pri ofise nemaju najmensi problem s platbami kartou za 8 eurove obedy - je to podstatne rychlejsie ako lovenie drobakov, hotovostou tam dnes uz neplati nikto. Este ked gastracove firmy presli na karty, vsetky prevadzky akceptovali platbu kartou.
Platba kartou im vyznamne zerie marzu.
Zial, v zmluvach s kartovymi spolocnostami casto byva, ze nemozu uctovat ine ceny pri platbe kartou a v hotovosti.
Keď ale viem, že ideme na bajku tour the hospody tak tam je nejaký cash so sebou must.
Ale v 99% prípadoch vždy kartou a nespomínam si za tie roky na prípad, kedy sa nedalo/nešlo platiť kartou.
Po skúsenostiach , veľké veci a veľké platby , áno …