mozno 2-3x sa mi to stalo. Banka mi duplicitnu platbu vratila. Konkretne si pamatam, ako som raz takto zostal zaseknuty na mytnej brane Karawanke tunela. Zaplatil som, prisla mi aj notifikacia, ale im to nenabehlo (volal som cez interkom na brane). Tak som musel zaplatit znova. Jednu platbu mi neskor vratili. Tak snad aj tebe vratia.
autorizacia je okamzita, zuctovanie nie, tam to moze trvat .. aj mesiac , okrem toho to prechadza cez viac systemov, nie je to len terminal obchodnika a banka, ale zalezi na type karty
corsair je to relativne bežná situácia, ako píše skorpion, pripadne este castejsie sa ta prva (jedna) platba ani neposle na zauctovanie od obchodnika na banku drzitela karty.
Kazdopadne si skontroluj vypis (ked bude vytvoreny a doruceny, napr na konci mesiaca) alebo po par dnoch pozri, ci mas zauctovanu jednu alebo 2 platby. Ak dve, reklamuj
lto tak som zas o niečo múdrejší, bol som v tom že toto sa rieši len pri prevodoch ale tie platby som tak robil cez 2 mesiace takže ma zaráža že zrovna teraz nastal ten deň kedy si povedali "niekto ho okráda, blokni me to"
tie platby mohli byt legit, no mohli po nich nasledovat fraudulentne transakcie, u inych drzitelov kariet ( i ked toto sa zvycajne deje s dlhsim casovym odstupom ako 2 dni). Banka to mohla zistit na kartach inych ako tvoja (alebo sa o tom mohla dozvediet od inych bank) a preto preventívne blokla aj tvoju.
Citajuc corsairovu kavu 2* na letisku som si spomenul na ine, opačne pripady v minulosti. Kupujes (napríklad) kavu na letisku, kartou, no žiadna autorizacia na kartu nedorazi (ani nie je odoslana).Terminal podvodnika iba zbiera data. Ty si nemusis vsimnut, ze nieco sa nezauctovalo (vela txn, mala suma) alebbo velmi nemas dôvod reklamovat (ze si platil a nevidis to na vypise, este sa tesis;)). No a o par dalsich mesiacov ti zacnu chodit podvodne txn. Navyse bolo tazke najst miesto kompromitovania karty, kedze ta prva autorizacia nebola nikde viditelna.
Aby som zbytocne nestrasil: uz sa to nevyskytuje (casto), tie neautorizovane txn poslané do zúčtovania bez pritomnosti karty sa daju lahko reklamovat.
Na letisku v bergame mi pri platbe strhlo ale im to "vraj" neprešlo. Boli to len dve kávy tak som po chvíli dohadovania nakoniec mávol rukou. corsairStalo sa vám niekedy niečo podobné?
corsair
mne sa to stalo aj v bufete na zel.st. BA Nove Mesto. Mne strhlo, im platba nepresla. Po par dnoch banka vratila automaticky peniaze.
Zipsik: moze byt zmena v bezp. politike, alebo skor, ako pise Marli
corsair : ano, stane sa , v banke sa spravi rezervacia , im do systemu to neprejde (whatever, stava sa). moze sa aj opakovane , ostanu ti visiet rezervacie (tj. znizi ti aj zostatok). Potom su dalsie procesy, ktore s tym nalozia ako treba.
corsair ze ty si prekonal problemy, samotu a mas frajerku? Vsimol som si na +- poslednom nie uplne bike tripe, ze na fotke pri stole boli 2 pohare s vinom. Nebran sa tomu, zivot len s prevodnikmi nie je dokonaly rovnako ako len zivot s certovym plemä ale bez neho je to este horsie.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
autorizacia je okamzita, zuctovanie nie, tam to moze trvat .. aj mesiac
Kazdopadne si skontroluj vypis (ked bude vytvoreny a doruceny, napr na konci mesiaca) alebo po par dnoch pozri, ci mas zauctovanu jednu alebo 2 platby. Ak dve, reklamuj
Citajuc corsairovu kavu 2* na letisku som si spomenul na ine, opačne pripady v minulosti. Kupujes (napríklad) kavu na letisku, kartou, no žiadna autorizacia na kartu nedorazi (ani nie je odoslana).Terminal podvodnika iba zbiera data. Ty si nemusis vsimnut, ze nieco sa nezauctovalo (vela txn, mala suma) alebbo velmi nemas dôvod reklamovat (ze si platil a nevidis to na vypise, este sa tesis;)). No a o par dalsich mesiacov ti zacnu chodit podvodne txn. Navyse bolo tazke najst miesto kompromitovania karty, kedze ta prva autorizacia nebola nikde viditelna.
Aby som zbytocne nestrasil: uz sa to nevyskytuje (casto), tie neautorizovane txn poslané do zúčtovania bez pritomnosti karty sa daju lahko reklamovat.
corsairStalo sa vám niekedy niečo podobné?
corsair
mne sa to stalo aj v bufete na zel.st. BA Nove Mesto. Mne strhlo, im platba nepresla. Po par dnoch banka vratila automaticky peniaze.
corsair : ano, stane sa , v banke sa spravi rezervacia , im do systemu to neprejde (whatever, stava sa). moze sa aj opakovane , ostanu ti visiet rezervacie (tj. znizi ti aj zostatok). Potom su dalsie procesy, ktore s tym nalozia ako treba.
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
PINY to odkedy tam mate? Nikdy som si to nevsimol, kde to je? Tolka skoda.