Nejde im o univerzalnost, ale o nizku koncovu cenu pre zaklaznika a tomu potom zodpovedaju aj komponenty. Dospely si skor kupi bicykel za tisicku pre seba, ako pre dieta na 2-3 sezony kym z neho vyrastie.
však ale nič nebráni ramonovi kúpiť dieťaťu karbónový superbike a dieťa to potom švacne o zem toľko krát že za pol roka to rozstrapká ... si prosím spomeňte na čom ste jazdili ako deti vy, aspoň teda takí s vekom 30+ a spomente si či vás to nejako poznačilo
lapaloma ja som si robil prdel...Moje deti majú kovové bicykle a iné ani mať nebudú ...a nech makajú. Váha prevyšuje daleko 15 kg na kus. Je to kus " náradia" . Ako sa hovorí: " ťažko na cvičisku , ľahko na bojisku"...
lto mala ma 8,5 roka..... vaha bajku.... co ti poviem.... doteraz mala 20" no name co bol rovnako tazky jak moj Ghost SE 2000 ..... a take su vsetky bajky pre deti pokia sa bavime o bajku za 170-250 euro......ale co som pozeral aj znackove ktore stoja 400-500, tiez niesu pod moc 10kg............schvalne ked budes niekde v cykloobchode, skus si nejaky potazkat....... je to predimenzovane ze som sa aj ja mohol vozit na tej 20"!!!! a to mam 105 kg...... nechapem to..... my sme mali volakedy Pionier, bol z tenkych trubiek a na nase detske vahy zvladal aj lahsie skakanie aj ked si to obcas odnieslo koleso.... teraz je to des
a mozno existuje aj lahucky (8-9kg) detsky bajk ale daj zanho 500-600 euro a ked ti dieta z neho o 2 roky vyrastie, mas problem ho predat za 1/3
a take su vsetky bajky pre deti pokia sa bavime o bajku za 170-250 euro......ale co som pozeral aj znackove ktore stoja 400-500, tiez niesu pod moc 10kg...........
lebo my sme zblbnutí z našich bikov ale bežné biky pre obyčajných ludí idú váhou k 15-20kg, takže 10-13kg na detský je úplne super.. za tú cenu 200€ čo stojí detský bike si na svoj "lahký" nekúpi človek ani kolesá
CraObs ved to je jasne ze nekupi.... ale preco tie bicykle pre deti neurobia z tenkych trubiek jak bol spominany Pionier???..... naco to ti vyrobci tak dimenzuju?.....aby to cool vyzeralo?..... a 10-13kg na detsky bicykel je podla mna ku.va vela.... ked beries ze tie deti same maju 20-25kg tak to o niecom hovori... nemaju svaly ako my a potom ked si s nimi chces ist zabicyklovat trochu dlhsiu trasu a nedajboh trochu do kopcov, je to koniec pre nich
nehovorim ze ma mat 5kg.....ale nech ma 8-9 a nie 13!..... len pomer vahy bajku a dietata zober a je to cele ZLE
Ja som skor narazal na to, ze diet nepotrebuje mat radenie 3x8 .. postaci 1x3, alebo hocaj singlespeed s volnobezkou, alebo nieco na sposob BMX, male hrave, dalsia vec su pneumatiky...aj ked pravda, tie ramy asi vazia tiez asi tonu .. stary dobry BMX,RMX, pionier
Tesaklto váha rámu je podla mňa zanedbatelná položka ak nie je ocelový.. a čo som kukal väčšina je nejaký ALU, takže bude mať okolo kila, kilo niečo predpokladám, tam ušetríš pár gramov.. zbytok sa nazbiera hlavne na kolesách a komponentoch.. lenže lahké kolesá? 100€ jedno
a btw tenká trubka ti je naprd keď má hrubé steny (pionier).. AL rámy síce vypadajú masívne ale zas sú tenkostenné, takže váha bude nižšia alebo rovnaká..
No Jezus neviem kde si ty vyrastal, ale ja od mojich 4 rokov do 15tich kym som nemal favorita, som jazdil iba single speed, a denne som nabehal viac ako 40km. Viem to urcite, lebo ako 16-18rocny ked som si na favorit nahodil prvy tachometer, tak som zistil ze denne s chalanmi po meste nabehame 50-60km.
Takze podla mna to je celkom v pohode dat dietatu single speed, ale samozrejme nie na celodenne horske vylety, lebo s tym zas do kopca, to je uz fakt tyrania...
Ale ja pisem o beznych netrenovanych detoch, ktore sa na bicykli vozia len obcasne ako rodinny vylet. Nie o detoch, ktore od styroch rokov denne jazdia 40+ km. Btw. ja som ziadne take dieta nikdy nepoznal a ani nepoznam. Si proste vynimocny...
zas sa nezacnime hadat ..... tak mi napada.....aj tak tu dcerinu 20" nikto nechce na inzerat kupit, schvalne ju oholim a odvazim jednotlive veci a kolko to da ako celok
Ty si iny tyran. By som Ti doprial ako 8 rocnemu dat na singlespeede typu BMX 40 km len po rovine, kopce ani nespominam. By si rychlo zmenil nazor.
no neviem, ja som bežne s BMXkou chodieval z Petržalky na Bratislavský hrad, Slavín, Kolibu.. čo sa nevyšlapalo sa vytlačilo.. a u babky čo som sa tiež na ukrajine nalietal
Trrba si uvedomit ze su tam osadzane tie najnizsie triedy komponentov..casto este rada SIS...
Tak iato rodicov lakaju tie prevody...to je prva vec co sa ma pytaju ma to prehadzovace? Ano od 20" to ma prehadzovace...
Tie kolesa su tazke jak hovado...samotne zadne kolo na 24" bicykli tipujem ze ma cez 2kg....a to je hodne...proste lacne komponenty su tazke....plaste co sa tam obuvaju su tiez poriadny kus gumy....
A hlavne....odpruzena vidlica je na tych bicykloch vazne zbytocnost....ano dospely ju prepruzi na doraz...ale dieta s nou pohne tak 1cm a tazke to je ako hovado...
My mame osobnu skusenost ze pri 20" bicykloch Ghost robi ten isty model s aj bez odpruzenej vidlice... Rodic oba chyti do ruky..a po dvihnuti 80% rodicov berie ten bez odpruzenej vidlice je tam rozdiel viac ako kilo vo vyslednej hmotnosti a to je citit
A samotne ramy aj ked su AL tiez niesu bohvie ako lahke.....hmotnost kilo a daco je skor velmi optimisticky sen ako realita.... Pri 12" bicykli ma ten ramik cca 2kg
pockaj ked odvazim ten malej no name ... zas aby som ho nemusel rozoberat cely, dam dole len kola, sedadlo a napr. brzdy..... sam som zvedavy co to bude vazit
ja si nemyslím že pionier bol ktovie ako ľahký, povedal by som že cca podobne ako neskoršia eska 28" a bratov favorit bol asi aj ľahší
hmm ale bol ľahší ako sobi20
ja ho este niekde u nasich aj mam..... pojdem ho tusim kuknut a odvazim aj ten.... a aj to GT co pojdem pre malu zajtra zobrat do Ziliny ..... inak keby chcel niekto nieco vyviezt zajtra o 16:00 TT-ZA alebo s5, prihlaste sa obcania
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
a mozno existuje aj lahucky (8-9kg) detsky bajk ale daj zanho 500-600 euro a ked ti dieta z neho o 2 roky vyrastie, mas problem ho predat za 1/3
lebo my sme zblbnutí z našich bikov
nehovorim ze ma mat 5kg.....ale nech ma 8-9 a nie 13!..... len pomer vahy bajku a dietata zober a je to cele ZLE
a btw tenká trubka ti je naprd keď má hrubé steny (pionier).. AL rámy síce vypadajú masívne ale zas sú tenkostenné, takže váha bude nižšia alebo rovnaká..
Ty si iny tyran.
Takze podla mna to je celkom v pohode dat dietatu single speed, ale samozrejme nie na celodenne horske vylety, lebo s tym zas do kopca, to je uz fakt tyrania...
no neviem, ja som bežne s BMXkou chodieval z Petržalky na Bratislavský hrad, Slavín, Kolibu.. čo sa nevyšlapalo sa vytlačilo.. a u babky čo som sa tiež na ukrajine nalietal
Tak iato rodicov lakaju tie prevody...to je prva vec co sa ma pytaju ma to prehadzovace? Ano od 20" to ma prehadzovace...
Tie kolesa su tazke jak hovado...samotne zadne kolo na 24" bicykli tipujem ze ma cez 2kg....a to je hodne...proste lacne komponenty su tazke....plaste co sa tam obuvaju su tiez poriadny kus gumy....
A hlavne....odpruzena vidlica je na tych bicykloch vazne zbytocnost....ano dospely ju prepruzi na doraz...ale dieta s nou pohne tak 1cm
My mame osobnu skusenost ze pri 20" bicykloch Ghost robi ten isty model s aj bez odpruzenej vidlice... Rodic oba chyti do ruky..a po dvihnuti 80% rodicov berie ten bez odpruzenej vidlice
A samotne ramy aj ked su AL tiez niesu bohvie ako lahke.....hmotnost kilo a daco je skor velmi optimisticky sen ako realita.... Pri 12" bicykli ma ten ramik cca 2kg
hmm ale bol ľahší ako sobi20