pionta je v tom ze ty nemozes odmietnut to aby ta zobrali do vojny... po vyhlaseni vynimocneho stavu sa branna povinnost vztahuje na vsetkch bojaschopnych muzov a nejaky papier ti nepomoze
pointa je v tom ze niekto vyslal do sveta klamlivu informaciu...a tolko ludi na to naletelo
pionta je v tom ze ty nemozes odmietnut to aby ta zobrali do vojny... po vyhlaseni vynimocneho stavu sa branna povinnost vztahuje na vsetkch bojaschopnych muzov a nejaky papier ti nepomoze
pointa je v tom ze niekto vyslal do sveta klamlivu informaciu...a tolko ludi na to naletelo
Si to pochopil presne ako je to tebe typicke.ta informacia je presna.jedine co bolo nafuknute bola panika z ficovho vyhlasenia o moznej vojne,aj ked vdaka tomu sa ludia dozvedeli,co maju robit,ak im svedomie a presvedcenie nedovoli zabijat. Clovek,ktory taketo vyhlasenie urobi bude v case vojny odvedeny, ale zaradeny do alternativej sluzby-napr. nieco s civilnou obranou.
To vyhlasenie sa da urobit v case mieru,v pripade napr. vojnoveho stavu sa to neda,uz by to nikto neriesil.
najvacsi problem bol s informovanostou,lebo ciciny politicke sa spoliehaju na to,ze ludia sa v zakonoch nevyznaju a nevsimnu si to.
Niekto si to vsimol a zrazu je tam 12000. Podla mna zmenia zakon:)
P.S.: na tvojom mieste by som nepouzival slovo pointa, este si na nu neprisiel.)
v pripade vojny by sa Vas nikto nepytal ci mas modru alebo nie,ani si neviete predstavit kolko by sa naslo psycho-typkov,co by strielali ludi za dezercie
na vojne sme sa naucili len zle robit,klamat,odrbavat,nic nerobit,zasivat sa,kradnut mladym munduri,aby bolo na pivo apod
Nic v zlom, ale ked uz chces diskutovat o takychto veciach, aspon si precitaj co znamena vynimocny stav .. aby som ta motivoval, nie, pri vyhlaseni vynimocneho stavu ta stat povolat nemoze, pokial nie si vojak v zalohe. To sa tyka vojnoveho stavu /227/2002/
Nic v zlom, ale ked uz chces diskutovat o takychto veciach, aspon si precitaj co znamena vynimocny stav .. aby som ta motivoval, nie, pri vyhlaseni vynimocneho stavu ta stat povolat nemoze, pokial nie si vojak v zalohe. To sa tyka vojnoveho stavu /227/2002/
chytajme sa teraz za slovicka...ked sa hadam bavime o jednej veci tak sa asi dalo pochopit co som myslel... nebol som si isty ci vojnovy alebo vynimocny...a ten vynimocny ma uz v nazve vynimocny stav tak som napisal to ale ok do buducna budem uz vediet
Este na zaver temy o vojnovych a vynimocnych stavoch. dnes mi bolo dorucene rozhodnutie o zaradeni do dokumentacie obcanov povinných vykonať v čase vojny a vojnového stavu alternatívnu službu.
cele to je fantazmagoria - civilisti ktori neabsolvovali zakladnu vojensku sluzbu predsa nemozu nastupit do boja, lebo by sa postrielali navzajom. Okrem toho armada ani nema dostatok funkcnych zbrani a municie na to, aby vyzbrojila vsetkych odvedenych civilistov. Uplny nezmysel.
to je uplne jedno, takto nad tym mozeme polemizovat donekonecna. moj postoj ohladom killovania sa vo vojnach je jasny, tak som vyuzil zakonnu moznost ho vyjadrit.
nemyslim si. vojny vzdy boli a vzdy budu. posledne desatrocia sa celkom podarili outsourcovat mimo ,,zapadneho sveta,,a vidime ich len ako kazdodennu ,,show,, v spravach, takze sa zda, ze nas sa take nieco uz netyka. moze sa stat cokolvek.
druha vec, neexistuje zakon o ochrane planety pri invazii mimozemstanov:)
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/361545-tisice-slovenskych-muzu-v-panice-oznamuji-ze-nechteji-do-valky.html
Tu mi asi unikla pointa
...nie krv ale knižku.
Si to pochopil presne ako je to tebe typicke.ta informacia je presna.jedine co bolo nafuknute bola panika z ficovho vyhlasenia o moznej vojne,aj ked vdaka tomu sa ludia dozvedeli,co maju robit,ak im svedomie a presvedcenie nedovoli zabijat. Clovek,ktory taketo vyhlasenie urobi bude v case vojny odvedeny, ale zaradeny do alternativej sluzby-napr. nieco s civilnou obranou.
To vyhlasenie sa da urobit v case mieru,v pripade napr. vojnoveho stavu sa to neda,uz by to nikto neriesil.
najvacsi problem bol s informovanostou,lebo ciciny politicke sa spoliehaju na to,ze ludia sa v zakonoch nevyznaju a nevsimnu si to.
Niekto si to vsimol a zrazu je tam 12000. Podla mna zmenia zakon:)
P.S.: na tvojom mieste by som nepouzival slovo pointa, este si na nu neprisiel.)
Mám ju tiež
na vojne sme sa naucili len zle robit,klamat,odrbavat,nic nerobit,zasivat sa,kradnut mladym munduri,aby bolo na pivo apod
Možno je to relatívne tak ako s alkoholom.
Je odsúdeniahodné, keď sa športovec opíja, ale je chvályhodné, keď si alkoholik zašportuje.
Nic v zlom, ale ked uz chces diskutovat o takychto veciach, aspon si precitaj co znamena vynimocny stav
chytajme sa teraz za slovicka...ked sa hadam bavime o jednej veci tak sa asi dalo pochopit co som myslel... nebol som si isty ci vojnovy alebo vynimocny...a ten vynimocny ma uz v nazve vynimocny stav tak som napisal to
druha vec, neexistuje zakon o ochrane planety pri invazii mimozemstanov:)