Lokalizácia
Formulár sa odosiela
no neviem ci to je presne, skor by som povedal, ze hoci mas zlty listok a mas to na poste aj tak si po to prid na druhy den.
Zobraziť komentár 13.01.2014 - 10:38:44
00
ja som na tom troska horsie balik z hongkongu prisiel na slovensko 23.11.2013 posledny zaznam zasielka v preprave, prve 3 dni som kontroloval kazdu chvilu sledovanie zasielky, potom som sa zastavil na dodaciu postu, ci nieco o tom nevedia jasne, ze nevedeli ...chvilu som to nechal tak mal som ine starosti, ale v decembri uz mi to nedalo a volal som na info linku tam mi zistila, ze vraj bolo zle uvedene PSC a balik je na centrale (s rovnako uvedenou adresou a PSC mi cely rok chodil bez problemov Biker), vraj to opravila v systeme na "spravne" PSC a ze uz by mal balik prist.....jasne ze neprisiel, cez sviatky som to nechal tak aj tak som bol mimo BA a po navrate pokracujem opat najprv zastavka na dodacej poste s rovnakym vysledkom, opat volacka na info linku s tym, ze uz mi poradila podat staznost na presetrenie a dnes mi odpisali, ze ziadost registruju a ze na medzinarodne zasielky je lehota 60 dni plus v odovodnenom pripade mozu este lehotu predlzit o 30 dni s tym, ze ma o tom informuju .....najlepsie na tom je, ze to je celovka pre kolegu v praci a z ciny ju poslali v dvoch balikoch(pisali mi ze baterie uz neposielaju letecky) takze celovka uz je od novembra niekde v BA pri com baterky cestovali cely cas a dorazili pred dvoma dnami uspesne samozrejme so "zle" uvedenym PSC......slak ma trafi z tejto posty nasej
Zobraziť komentár 13.01.2014 - 10:48:28
00
Predsa len ide :nod:
http://vas.cas.sk/clanok/9165/dokazal-to-slovak-mieri-za-polarny-kruh-peta-cakaju-extremne-podmienky-so-sebou-si-berie-styri-veci.html
Zobraziť komentár 13.01.2014 - 14:04:55
00
Posta sa opat ukazuje v pravom svetle. Samozrejme, ze som doma a nik nezvonil, nevolal ani neklopal. Vsak tam aj vidno, ze v ten isty cas ako bola prevzata na dorucenie tak to rovno aj odscanovali, ze nedorucena. Tipujem, ze zajtra bude v schranke zlty papierik - adresat nezastihnuty.

Toto iste som riesil aj ja. Vsimni si, ze postarka stihla v priebehu jednej minuty prevziat balik, nezastihnut ta doma, vratit sa na postu a urobit o tom zaznam.

Stiahni si na strankach posty formular pre podanie staznosti. Vypln ho, pridaj k tomu dopis kde bude tento screenshot co si sem dal, nejaky obkec okolo a par citacii z ich prepravnych podmienok.

Mne uz chodia zasielky bez problemov. Niekedy sa ku mne postarka aj 2x otoci, ked ma nezastihne.

Edit: pri pisani dopisu sa odporucam vyvarovat expresivnym vyrazom, vyhrazkam a pod. Stacia hole fakty. A pozor, posta ma na vybavenie reklamacie 60 dni a nie 30 ako vsetci ostatni. ;)
Zobraziť komentár 13.01.2014 - 14:16:22
02
Da sa sek zaplatit cez internet banking? Je tam variabilny, cislo uctu atd tak podla mna by to nemal byt problem.
Zobraziť komentár 13.01.2014 - 15:02:49
00
Bez problémov. Ešte aj ušetríš na administratívnom poplatku, ktorý by účtovala pošta.
Zobraziť komentár 13.01.2014 - 15:10:49
02
Bomba, diky :)
Zobraziť komentár 13.01.2014 - 15:13:10
00
No na to pozor - nie vzdy sa to odporuca. Na taketo veci sa treba pytat institucie, ktorej ides platit, a nie tu na fore...

Niektore institucie maju pre platbu prevodom zriadeny iny ucet ako pre platbu postou, tzn. ak postovu poukazku uhradis prevodom, mozes si tym aj dost skomlikovat zivot (oneskorene pripisanie platby kvoli rucnemu spracovaniu preuctovania na spravny ucet a s tym suvisiace penale a pod., resp. nutnost posielat ziadost na preuctovanie/dohladanie platby s dokladom o zaplateni).
Zobraziť komentár 13.01.2014 - 16:04:30
00
Informujem ich este pre istotu. Jedna sa o poistku.
Zobraziť komentár 13.01.2014 - 16:15:16
00
Platba IB je identifikovateľná. To, že príjemca to ako a na aký účet účtuje, nie je podstatné. Platca sa identifikuje podľa variabilného symbolu. V rámci Sk medzibankový prevod trvá 1 deň. V podstate šek sa vydáva pre prípad, keby niekto nemal IB. Aj pošta by to previedla na účet uvedený na šeku.
Zobraziť komentár 13.01.2014 - 17:57:14
00
Teoria, ako by to malo fungovat v bezchybnom svete, je pekna vec. Ja som napisal ako to funguje v realite. Kazdy si z toho zoberie co chce...
Zobraziť komentár 13.01.2014 - 18:36:20
00
Platba IB je identifikovateľná. To, že príjemca to ako a na aký účet účtuje, nie je podstatné. Platca sa identifikuje podľa variabilného symbolu. V rámci Sk medzibankový prevod trvá 1 deň. V podstate šek sa vydáva pre prípad, keby niekto nemal IB. Aj pošta by to previedla na účet uvedený na šeku.

Nejaké zavádzania...
Platba IB je identifikovateľná. To, že príjemca to ako a na aký účet účtuje, nie je podstatné.
Je to podstatné, preto má zvyčajne príjemca zriadených niekoľko účtov. Ak ich však zverejní, tak zvyčajne je možno zaplatiť na ľubovoľný a je mu jedno, na ktorý účet mu príde platba. Ak však určí, že treba platiť na konkrétny účet, tak má na to dôvod a môžu nastať problémy, tak ako písal Jesus.
Platca sa identifikuje podľa variabilného symbolu.
Podľa variabilného symbolu sa neidentifikuje platca, ale platba, čo je rozdiel. Môžem napríklad zaplatiť za Jesusa, príjemcu nezaujíma kto zaplatil, ale či má platbu na účte a platbu identifikuje cez VS.
V podstate šek sa vydáva pre prípad, keby niekto nemal IB.
Na bankový prevod netreba mať zriadený internetbanking, dá platiť aj prevodným príkazom na pobočke banky. Šek sa vydáva pre prípad, že niekto nemá bežný účet v banke, alebo si dá poslať výplatu na účet - lebo musí a hneď si ju vyberie z bankomatu a zásadne platí hotovostne. Proste je u nás ešte hodne ľudí, čo nemajú účet, resp. možno ešte viac, čo ho nevedia používať.
Zobraziť komentár 13.01.2014 - 21:29:47
00
davajte si pozor :D

http://road.cc/content/news/107992-dublin-man-sustains-seven-week-erection-after-crash-landing-bike-top-tube
Zobraziť komentár 14.01.2014 - 12:47:36
00
asi sa prestahujem :)
http://www.webnoviny.sk/lifestyle/hamburg-chce-byt-do-20-rokov-zelenym-m/776056-clanok.html
Zobraziť komentár 14.01.2014 - 13:02:03
03
Kolko clankov na retazi mam pridat ked prechadzam z kratkeho ramienka na stredne?
Zobraziť komentár 14.01.2014 - 15:55:29
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up