Neviem, čo mudrujete... V zime je zvyčajne zima, v lete zase teplo.
Ak je chladno, tak rozum reguluje dodávku tepla tým najdôležitejším orgánom - sám sebe, srdce, pľúca... Uši, prsty na rukách a nohách sú v zozname posledné.
Takže na uši a aj rozum, aby nežiadal toľko tepla, poriadnu čiapku. Klobúky od 1. 12. už nie sú povinné, v zime jazdíme opatrnejšie...
Na ruky ako prvá vrstva tenké bavlnené chirurgické rukavičky (od kamaráta doktora alebo v lepších zdravotníckych potrebách) a potom rukavice. Mám niekoľko párov, volím podľa chladu a skúseností - vlastných.
Zimné
tretry bohužiaľ nemám, ako malý chlapec sme jazdili v zime vo filcákoch (tzv. dôchodkách) a bolo teplučko. V súčasnosti na jeseň vyberiem z tretier vložku, nakreslím na noviny (3-4 vrstvy papiera), na niekoľkých miestach bodovo zlepím a vložím do tretier pod vložku. Na tretrách mám odspodu vetraciu dierku, tú prelepím lepiacou páskou. Prvá vrstva ponožky, druhá vrstva špeciálne
ponožky proti vetru (boli aj proti vode, ale za roky túto vlastnosť stratili, sú z nejakej napodobeniny goretexu), tretry a na to návleky.
Aj tak mi pri teplotách okolo nuly a menej začína byť po dvoch hodinách chladno, a tak obmedzujem výjazdy na 2 - 2,5 hodiny. A samozrejme, čím vyššia rýchlosť, tým skôr človeka prefúka, takže žiadne naháňanie maximálnych priemerov, pekne na ľahkých prevodoch a pomaly, pri zjazdoch sa nehanbím brzdiť a ísť pomaly.