Lokalizácia
Formulár sa odosiela
arrow_leftHosť napísal:
Chlapci vám už totálne dr.. Tak v rukaviciach za 50 eur mi je zima a v rukaviciach za 5 eur z ludla mi nebude... Mam dosť... Papa zdravý rozum

Rukavice za 5 euro ? :D Na 202 kilometrovú 11 a štvrt hodinovú jazdu pri -1, s občasným snežením a červenej výstrahe s nárazovým vetrom do 20 m/s ako včera treba také rukavice, čo je v nich teplo napr. tieto modré za 2 E, lyžiarske okuliare za 7 E, ... Ak spočítam cenu týchto vecí /zimné čižmy - tie nerátam mám ich bežne v zime na nosenie/ no suma sumárum všetko komplet možno 35 E. Do 5 hodín stačí o dve vrstvy menej.
Chce to aj zvyk. Pred včerajším dlhším výjazdom som si prečítal niečo o omrzlinách. Kvoli prstom na nohách. Moc optimistické informácie som sa nedozvedel. Môžu vraj vzniknúť aj ked nie je mráz, ... Mal som obavy po skúsenostiach z jazdenia počas predchádzajúcich zím, kedy mi po hodine, hodine a pol jazdy pri 0, -1 stupeň začali necitlivieť prsty na nohách. Po príchode do tepla sa to dalo do poriadku a nebol žiadny problém. Ale nikdy nevieš. Včera bolo tiež 0, -1, silný vietor ale bol som prekvapený, že necitlivosť prstov na nohách sa začala dostavovať až po siedmich hodinách no menšia ako vlani, predvlani takže som absolvoval celých takmer 12 hodín.

Prílohy:

doplnky.jpg
doplnky.jpg 778.7 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

oblečenie.jpg
oblečenie.jpg 585.03 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 29.12.2019 - 21:56:19
00
Peto - vyskusaj toto: ked je vonku okolo 0 a menej, tak vozim dvoje rukavic - najprv obycajne lacne pletene a na to hrubsie cyklisticke, teraz napriklad mam https://www.mtbiker.sk/shop/oblecenie-a-tretry/rukavice/zimne/kellys-zimne-rukavice-frosty-new.html
a https://www.mtbiker.sk/shop/oblecenie-a-tretry/rukavice/zimne/force-zimne-rukavice-ultra-tech-cierno-biele.html
obe su v tejto kombinacii ok, a zima mi byva az vecer ked sa este viac ochladi.

inak teraz som si kupil aj tento teply nakrcnik https://www.mtbiker.sk/shop/oblecenie-a-tretry/ciapky-a-satky/nakrcniky-satky/alpinestars-neck-warmer-nakrcnik-zatepleny.html
a fakt ten rozdiel citit, je super.

A este taky jeden napad na zimne jazdenie - zobrat si nieco na okamzite zohriatie zvnutra. Teraz urcite nemyslim alkohol, ale chilli papricky ;)
Zobraziť komentár 29.12.2019 - 22:01:44
01
ivan Hadam si to nemal na sebe vsetko. Neviem si predstavit, ako by sa v tom vobec dalo hybat :-D.
Zobraziť komentár 29.12.2019 - 22:04:36
00
Na bicykli sa nemáš čo zbytočne hýbať. :D
Zobraziť komentár 29.12.2019 - 22:07:38
01
Ja vam nechcem kazit iluzie ale Peter ma na fazuli co mu poradite. On aj tak bude oponovat a najde si svoje dovody preco to jemu nebude "fungovat" Normalny dospely clovek sa samozrejme vie obliect podla podmienok a nepotrebuje oblecenie za stovky eur ako je zjavne vidno z prispevkov hore
Zobraziť komentár 29.12.2019 - 22:09:43
011
jake stovky eur? kukol si kolko stoja tie veci, co som postol? alebo kolko myslis ze stoja tie obycajne veci co sem dal ivan?
Zobraziť komentár 29.12.2019 - 22:33:24
00
kto sa pose*e, zachrani život
https://www.tvnoviny.sk/zaujimavosti/1985637_fekalna-banka-hlada-darcov-stolice-niekomu-tym-mozete-zachranit-zivot
Zobraziť komentár 29.12.2019 - 22:34:24
00
My to vieme ale Peto ma svoju pravdu ktora tvrdi ze rukavice za 50 musia byt lepsie ako za 10€ proste musia lebo stoja viac. Hough. :)
Tj musis kupit to najdrahsie co predavaju aby to fungovalo a tonje veeeela penazi.
Zobraziť komentár 29.12.2019 - 22:40:36
02
arrow_leftiron.hide napísal:
jake stovky eur? kukol si kolko stoja tie veci, co som postol? alebo kolko myslis ze stoja tie obycajne veci co sem dal ivan?

Narazal som na Petra nie na Teba :-) podla neho musis mat len drahe veci, lacne podla neho nefunguju
Zobraziť komentár 29.12.2019 - 23:00:43
00
arrow_leftHack3r napísal:
Lebo ked si ho dam do ignore tak vacsina tem zrazu nebude mat prispevky. Ked tu nebol bol tu klud a ziadne depresie som nemusel citat. Kolko krat mu chceli chalani aj realne pomoct a on odmietol. On ma poruchu osobnosti a potrebuje vyplakavat, on pomoc nechce

Neviem veru co ma za problem .. vsak pomoc mu ponukali kdekdo, ale ak mi s prehladom oponuje, ze 50e rukavice nemozu byt horsie ako tie za 5e, ani nechape princip, tak to nie je len neznalost, ale priam uctievanie drahych veci ala goretex /ja mam tiez aj take a viem porovnat/ a v tu ranu zacinam chapat jeho problem a zacina mi davat zmysel jeho vyplakavanie vs. ostatne , co sem pisal. A teda uz chapem aj tvoje znechutenie. Asi nema zmysel davat do ignore, ani ponukat pomoc, naozaj to spravne riesenie bolo, ked to Jezus presuval do jeho temy. Proste uz len prestat reagovat, ine nepomoze. Zial, sklamalo ma to, som proste naivny. Ale .. verim, ze sa raz preberie :)

edit: a na zahriatie zvnutra jedine Laphroag :lol: .. zadna sedlacka whisky :D
Zobraziť komentár 29.12.2019 - 23:30:03
00
čo si tak za poslednú dobu všímam, si v prechode, alebo čo ? :)
Zobraziť komentár 30.12.2019 - 00:24:33
00
Zrazu je tu prehliadka lacných veci. A skoro všetci nosia castelli, Gore a o tretrach za stovky eur ani nehovorím...ze skarinko 😂😂. Inak by ma zaujímalo, ako sme sa dostali od vysokých pulzov k jazdeníu vonku 😂
Zobraziť komentár 30.12.2019 - 05:38:51
00
nikoho z nas si nevidel ale vies co nosime, a cenu tretier som ti napisal a stovky to neboli no a vidis, nepomohli :) ale podla teba predsa musia lebo su drahe

ty si sa stazoval ze nemozes trenovat vonku
Zobraziť komentár 30.12.2019 - 08:18:34
00
Vysoka cena je skor o znacke ako o kvalite. Aj ked moze byt drahsia trosku kvalitnejsia, lahsia, lahsie sa zvlieka, trosku menej sa kazi zips. Ja mam lacne oblecenie force po 1,2 kusoch. Nie bavlna, lebo ta navlhne.
Treba spravny pocet vrstiev, do kopca zvliekat a z kopca obliekat. A ked vyjdem z bytu je mi chvilu zima. Dalsiu vrstvu mam v batohu. Za 10 minut mi uz zima nieje. Ak by som sa obliekol, tak by som sa spotil.
Oblecenie neriesim. Vyhovuje mi to co mam.

Skor mi vadia ine veci.
Jednoduchsie to maju ti, co maju nahradne veci v aute. Ja vyrazim rano naobliekany, ked je zima a dojdem na zraz a ked na obed vyjde slnko, tak ostatni si nechaju veci aute, alebo ich vobec nemaju. Unaveny uzimeny dojdem a oni ma uz cakaju nalahko obleceni sedia v aute a piju kavu. A potom ideme jazdit. A na traily jazdim s plnym batohom.
Ja som raz dosiel rano ked bolo 6st a kamarata doviezla dodavka nalahko obleceneho a vtedy uz bolo 16 stupnov a auto odislo.
A vsade nejde vlak a ked nan cakam musim byt teplo obleceny aj ked viem, ze na obed bude teplo. Aj na maraton sa vsetci nalahko doviezli autami a ja nabaleny pri starte som mal zasebou uz 20km pri 400m cez les.
On pride do ciela naplno unaveny, v aute si vylozi nohy naje sa prezlecie ked je dazd a je premiceny a aj ked sa mu bik pokazi, nevadi. Domov sa dovezie. Mna domov caka este 20km pri 600m vyslapu.

Inak jazdim len v okoli bydlidka, vyrazam vacsinou az po 10 rano, ked sa prudko meni pocasie a uz nemusim byt teplo obleceny a zaroven nemusim niest v batohu dalsiu
vrstvu.
Pozeram videa a ludia sa vozia na traily autami.
Niekto oblubuje dlhe vyjazdy, niekto len ten trail, alebo ked je start a ciel jazdy 30km od bidliska a ked odmieta auto, ma to tazsie.
Kamarat vysiel z domu o 11tej a ja uz o 9tej a na jazde som mu nestacil, lebo som bol nabaleny a uz mal dlhu jazdu zasebou a to som zaspal a musel sa ponahlat.
Zobraziť komentár 30.12.2019 - 08:32:24
00
Scarinko v inom vlákne píšeš o tretrach za 350€. AStačí keď si pozriem vlákno, čo priniesla poštárka a viem, čo nosíte 😂
Zobraziť komentár 30.12.2019 - 08:34:33
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up