Lokalizácia
Formulár sa odosiela
arrow_leftmareno17 napísal:
Ak by Rusi nemali atomovky, tak Rusko v sucasnej podobe uz neexistuje.

Ak by Ukrajina nebola pripravena bojovat za mier, tak uz neexistuje.

Ak by sa Rusi nebali NATO a zaroven EU krajiny neboli pripravene bojovat, tak by sucasna mapa Europy vyzerala uplne inak.

Takze myslienka trvaleho mieru je sice pekna, ale staci jedna krajina s armadou a cele sa ti to rozpadne.

ved vravím že furt sa nájde nejaký ozbrojený tupec pripravený bojovať lebo sa riadi nefilozofickým myslením že je potrebné byť pripravený bojovať
Zobraziť komentár 14.01.2023 - 09:50:37
00
boje o Soledar vraj pokračujú

https://www.cas.sk/clanok/2758793/boje-o-soledar-pokracuju-zelenskyj-vyjadril-osobne-podakovanie-na-toto-je-hrdy/
Zobraziť komentár 14.01.2023 - 10:16:06
00
Mám otázočku trochu z iného súdka ?
Príde ruzzko o väčšinu príjmov z obchodu s energiami ak prestaneme brať od nich plyn a ropu ?

Moja laická odpoveď je že nie pretože podľa mňa aj väčšina spracovateľov, prepravcov, predajcov a veľkých odberateľov v celej EU ( od rafinérií, elektrární až po benzinky, hliníkárne, ....) je skryto previazaná s ruzzkým kapitálom a veselo budú teda zarábať aj naďalej na spracovaní napr. Arabskej ropy.
70/3O rokov vývoja sa podľa mňa nedá zmeniť za 7/3 mesiace pokiaľ sa neurobí napr. koordinované vyvlastnenie a predaj neskrytým investorom.

Takže nie je to len o jachtách
Zobraziť komentár 14.01.2023 - 16:06:58
00
Už prestaň trollovať, ty iný súdok.

https://www.aktuality.sk/clanok/mPVMWvu/cena-ruskej-ropy-v-rubloch-padla-na-najnizsiu-uroven-od-novembra-2020/
Zobraziť komentár 14.01.2023 - 16:22:26
13
Ak "my" chápeme ako my – Západ, tak áno, aj podľa laického názoru prídu o podstatnú časť príjmov. Len cca. 10-15% zdrojov ide z Ďalekého Východu do Číny, niečo vedia odviezť cez terminály ako Novorossijsk, ale vzhľadom na nemožnosť poistiť náklad, väčšina prístavov ich nebude chcieť prijať a hádam sa im ani nedá prejsť cez Bospor. V krátko- a strednodobom výhľade to nemajú ako nahradiť. 60% štátneho rozpočtu kryli z fosílnych palív.

Ak aj majú podiely v rôznych firmách, tak mnohé takéto prevzali v rámci sankcií štáty pod svoju kontrolu (napr. Taliansko a Nemecko), Rusom reálne hrozí, že ich aktíva budú zabavené, predané a výnos bude poskytnutý Ukrajine v rámci vojnových reparácií.
Zobraziť komentár 14.01.2023 - 16:23:44
04
arrow_lefteCT81 napísal:
väčšina spracovateľov, prepravcov, predajcov a veľkých odberateľov v celej EU ( od rafinérií, elektrární až po benzinky, hliníkárne, ....) je skryto previazaná s ruzzkým kapitálom

V európe je 89 rafinérií. Tri vlastní Lukoil (v Taliansku, Bulharsku a Rumunsku), v jednej má Lukoil podiel (v Holandsku) a v troch má Rosnef podiel (všetky v Nemecku). (Je možné, že v tomto okamžiku už len v Bulharsku a Rumunsku.)
Môžeš prosím podložiť nejakými článkami, analýzami, čímkoľvek, čo by naznačovalo, že väčšína zo zvýšných 82 rafinérii je skryto previazaná s ruským kapitálom? (Špeciálne by ma zaujímal PKN Orlen, ktorý vlastní štyri.)

Keď skončíme, môžeme sa vrhnúť na elektrárne.
Zobraziť komentár 14.01.2023 - 16:56:16
18
neskutočné,čo dnes spravili Ruzký teroristi-dúfam že duble bude fńukať,že máme drahý benzín a plyn :puke:
Dnipro! Toto je obyčajná obytná budova! ľudia pod troskami
https://twitter.com/GoncharenkoUa/status/1614263717499207682
Zobraziť komentár 14.01.2023 - 17:02:01
14
Práve preto by som bol radšej keby namiesto tankov získala ukrajina od štátov viac protiraketovej obrany pre mestá alebo ju zlepšila. Tanky su dobré vojsku na bojisku, ale obyvateľom v domoch nepomôžu. Ich ochrana by mala byť priorita, lebo nebude čo a koho chrániť.
Zobraziť komentár 14.01.2023 - 17:20:19
00
Pokiaľ bude mať ukrajinská armáda k dispozícii "iba" prostriedky obrany tak bude územie Ukrajiny pre orkov slúžiť ako strelnica, na ktorej budú skúšať čo im prejde. Ukrajinská armáda IMHO musí dostať čo najúčinnejšie zbrane a zbrane dlhého dosahu (doletu), aby tomu zabránila. Vojna sa dostala do takého štádia, že "iba" uzavretie prímeria už nie je dostatočné. Ríša zla musí byť porazená, aby jej bolo zabránené v budúcnosti robiť si "chúťky" na cudzie územia.
Zobraziť komentár 14.01.2023 - 17:29:34
018
je aj pre nás životne dôležité,aby UA vyhnala Ruzkú zberbu zo svojho územia,potebujú viac systémov PVO,ale aj ťažké zbrane,nestačí sa len brániť,musia útočiť-ťažké tanky im v tom výrazne pomôžu
Zobraziť komentár 14.01.2023 - 17:33:54
02
Nemyslel som to tak ze sa bude Ukrajina len branit a cakat co bude. Jasne ze treba aj bojovat a v ich protiutokoch im drzim palce.
Len by ma potesilo keby takychto utokov resp. ich zasahov na civilistov bolo menej.
Zobraziť komentár 14.01.2023 - 17:34:41
00
Útoky na civilistov prestanú,keď budu vedieť eliminovať zakladne odkiaľ prichádzajú útoky...
Zobraziť komentár 14.01.2023 - 17:51:21
07
ja si myslím,,že ukr. už vedia odpovedať smerom hlboko do k.okotova.nie nadarmo tie krámy z engelsu už odsťahovali až niekde k mongolskej hranici.
tanky ,bvp.to bude reálna zmena na bojisku.plus ďalšia pvo.ktorá dojde.

národ hrdinov

https://mobile.twitter.com/FutureFUkraine/status/1614210657091452930
Zobraziť komentár 14.01.2023 - 18:05:23
03
Keď Izraelčania takto poprosili Palestíncov,raketové útoky prestali,aj tu sa to ujme...
Zobraziť komentár 14.01.2023 - 18:25:56
00
Skvelý koment na internetoch: "Že hoaxerom chýbajú vedomosti a logika, to sme videli pri pandémii. S vojnou na Ukrajine sa ukázal ich ešte väčší problém. Vychýlený morálny kompas."
Zobraziť komentár 14.01.2023 - 19:38:50
07

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up