Lokalizácia
Formulár sa odosiela
arrow_leftSrsen napísal:
daj príklad legálneho kradnutia, rád sa poučím.

bolo zopar vyziev v turistickom ruchu... totalne v sulade zo zakonom (napr. penzion, ak boli co i len na par noci prenajaty hocikomu) a po 5tich rokoch legalny predaj. Alebo tipujem aj byt Lesov v Stupave za 2.600, predpokladam, ze to bolo tiez v sulade. Dalsie pripady nechcem zverejnovat, no ak je nastaveny system pre nasich ludi, tazko sa hlada prekrocenie zakona. Tiez som pocul o proviziach zo zdaneneho zisku, aby ani nahodou neprisli na kratenie DzPPO. atd atd.
Tiez by som spomenul "trafiky", taky plat a pozicia Kotlara je exemplatny priklad legaleneho uplatku.

Necital som ale jeho prispevok, takze neviem, ci reagujem v suvislostiach.
Zobraziť komentár 20.09.2025 - 22:28:13
02
To, že sa niečo nedokáže, alebo nie je ochota to vyšetrovať,ako aj konflikt záujmov, alebo ak je úmyselne obmedzená vymožiteľnosť práva, nepriznanie dane zo zisku, zďaleka neznamená, že je to legálne

Naposledy upravil Srsen dňa 20.09.2025 - 22:35:54, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 20.09.2025 - 22:33:49
01
Pozri si za poslednych ca. 10 rokov, kolko je na realitnych portaloch ponuk na odpredaj nefunkncnych penzionov. Ziadni Nitrancania, miestni ludia z kazdeho valalu. A co dlhodobo krizizujem, ze ani Sulik nezrusil ulavu na dani z prijmu po 5 rokoch, takze stat prisiel o eurofondy a pri dalsom predaji nezarobi dodatocne ani korunu. Preco sa uplnou nahodou zhoduje lehota uzivania s lehotou drzby nehnutelnosti? A toto je legalne okradnutie, tie peniaze chybaju inde v rezorte...
Zobraziť komentár 20.09.2025 - 22:46:17
02
a nie po tomto vlastne ide Zdechovský ?
a to ešte nie sme úplne pod ruským vplyvom, kde kradnutie je súčasť funkcie a už teraz niektorí toto považujú za právo vládnucej "strany" ako kradnutie v súlade so zákonom
a to že sa korupcia ale vôbec nevyšetruje sa považuje úplne normálne....
Zobraziť komentár 20.09.2025 - 22:57:57
00
jasne, prave Zdechovsky hlada chyby, tzn. ak napr. penzion nedokaze prenajom, to je problem, ak relativne fungoval, aj neefektivne, tak problem nie je. Tazko sa to dokazuje a to ti hajzli vedia... ale prostriedky boli pridelovane ucelovo, to sa nemusime sporit. No ak sla provizia ako oficialna fakturacie za sluzby, tazko dokazes, ze boli fiktivne, lebo vlastne neboli. A ani spriaznenym osobam nefakturujes, takze aj ocenenie transfer pricing je ok. atd
Zobraziť komentár 20.09.2025 - 23:02:07
00
Jasne a to je tá hlavná vec, tá provízia za pridelenie dotácie v žiadnom prípade nie je legálna / minimálne nepriznanie dane.
tak čo je na tom v súlade so zákonom ?
to že nie je ochota to vyšetrovať fakt neznamená = v súlade so zákonom
Problém je, že im to prechádza ale považovať to za niečo, že na to majú právo je blbosť
Zobraziť komentár 20.09.2025 - 23:19:56
00
Nejako mu nejde tomu Robertkovi …

https://www.instagram.com/reel/DO0tElFjTuU/?igsh=OXNuems0Yjd3emM4
Zobraziť komentár 21.09.2025 - 00:35:40
01
Tu je to celé … nejak ten “ náš “ cyklista rozumne začal rozprávať . Možno mu excimerom nielen ten zrak vylepšili . Teda , aspoň sa zdá ta jeho“ optika “ vylepšená … uvidíme . A možno je to len neúspešná renta .

https://www.instagram.com/reel/DO05vj9iChC/?igsh=cTc1czg5ZTdlb2M0

Už aj zakladateľ ho odpísal … 👏👏👏

https://www.instagram.com/reel/DO0KAqECvnn/?igsh=c2d2Y284NTg5bGt0
Zobraziť komentár 21.09.2025 - 07:33:36
04
arrow_leftennio napísal:
podla mna by sa niekto, najlepsie hlinovho razenia, mal chytit osobneho zivota tej ubohej trosky a tiez o nom robit taketo tlacovky. by ho tam rozniesol na sracky.

MŠE je z random rodiny "jeho mama bola ekonómkou v školskej jedálni, otec zase pôsobil na učilišti",
ak tete Eštokovej chýbalo pri inventúre kilo cukru v sklade, z toho ani Hlina vodu nenamúti
Zobraziť komentár 21.09.2025 - 09:09:19
00
Ale ja som myslel ubohu prepitu trosku (fica) a nie toho trtka (matus usiel mozog) ;)
Zobraziť komentár 21.09.2025 - 09:19:46
03
arrow_leftSrsen napísal:
ako prvý krok bude stačiť nekradnúť

prvy krok musi byt zrusenie 13. dochodkov a vsetky podobne nesystemove veci, vlaky "zadarmo", energopomoc atd
Zobraziť komentár 21.09.2025 - 12:01:49
014
arrow_leftmirec16 napísal:
uz ked sme pri tej konstruktivnej kritike opozicie, docital som program PS, vie mi niekto vysvetlit, z coho to vsetko chcu zaplatit (chcu budovat, zvysovat platy a zaroven znizovat dane)?

Z toho co pise foobar, zrusia 13te predvolebne uplatky, energouplatky a podobne bolsevicke nezmysly. Tiez presadzuju vyssie zdanovanie majetku a nie prace (ako inde v eu). V propagacnych materialoch to vsak malokedy spominaju, lebo ludia to nechcu pocut. Ja len dufam, ze sa po volbach nedoseru a pojdu na to rychlo a radikalne presne tak, ako rychlo si sucasna garnitura zdvihla platy (hned prve co spravili) a zaistila tresnopravnu imunitu (hned druhe co spravili). Bude to boliet, podobne ako kanikove a miklosove reformy, ale bez toho skrachujeme. A ked skrachujeme, aj tak budeme musiet vsetko osekat na kost a zacat odznova, akurat to bude boliet, stat a trvat ovela dlhsie.

Ale osobne sa obavam, ze sa nenajde politicka vola a zhoda na reformach a pojdeme do krachu. Pretoze nasledne opatrenia uz budeme mat "nadiktovane" z bruselu, mmf a podobne. Skratka dostaneme ich prikazom a nebudeme mat na vyber. A vsetci nasi politici sa budu moct vyhovorit na eu a banky a byt za peknych.
Zobraziť komentár 21.09.2025 - 12:41:35
01
Skôr sa nenájde vôľa na strane verejnosti. Už nestačí ekonomickú záťaž neustále prenášať na občanov, treba zoštíhliť a zefektívniť štátny aparát.
Roky digitalizácie služieb, čo malo ušetriť štátu kopec peňazí na prezamestnanosti v štátnej správe sa rozkradli, takže jednak sme prežrali investície a jednak stratili vzácny čas. Ľudia si stále neuvedomujú, že toto ich ešte len veľmi veľmi zabolí, tá stagnácia na strane rozvoja krajiny, ktorú Smer roky neriešil. A keďže sme si vychovali prezamestnanosť vo verejnej správe, bude veľmi ťažké presvedčiť tie stovky až tisíce ľudí, že tento štát už nemá na to, aby kŕmil darmožráčov. Takže štrajky, protesty, predčasné voľby... To budú ľudia len spomínať na staré dobré covidové časy, keď im štát platil, aby nechodili do roboty a oni sa mu za to poďakovali protestami pod hlavičkou najväčšieho rozdrbávača verejných financií v histórii Slovenska.
Zobraziť komentár 21.09.2025 - 13:34:29
01
arrow_leftmirec16 napísal:
uz ked sme pri tej konstruktivnej kritike opozicie, docital som program PS, vie mi niekto vysvetlit, z coho to vsetko chcu zaplatit (chcu budovat, zvysovat platy a zaroven znizovat dane)?

TRESK nie je program, je to východisková štúdia, že ako zlepšiť ekonomiku Slovenska. Priamo na tom dokumente je kua napísané, že je to diskusná štúdia, dokonca zatiaľ iba vo verzii.
Zobraziť komentár 21.09.2025 - 13:53:55
01
preto som necital Tresk, ale program

cokupit, snad mas pravdu, ale to sme v oddeleni viery, co je imho skoda, napriklad kapitola byvanie, x kecov o najomnom byvani, ktore pocuvame uz ani neviem kolko rokov, (btw Vallo nieco v BA postavil?) a ziadna zmienka o uprava dane z nehnutelnosti, co by sa na dostupnosti byvania prejavilo najrychlejsie, to iste 13. dochodky, vysluhove, vdovske dochodky, atd, dokonca chcu dane znizovat, to uz teda fakt netusim kde na to potom zoberu

ok danova medzera sa predpoklada na urovni 1,5miliardy, ak by to dali aspon na 1/2, co bude super vykon, to rozhodne stacit nebude, to ani nezacinam debatu o tom, ako znova vratime ludom doveru v stat a platenie dani, ak by som zobral to “kradnutie”, ok niektore studie hovoria o 1-6% HDP, obrovske penize, ale aka je realita, to nevie nikto, plus imho najlepsia prevencia korupcie je dobre zaplateny zamestnanec statu, co su znova naklady naviac

dodo58 toto je podla mna strasne skodliva teza, ktorou nas krmia uz roky, ziadna statistika to nepotvrdzuje, naopak mame menej zamestnancov statu ako napriklad Skandinavske krajiny, zaroven pri starnucej populacii ten aparat jednoducho potrebujes a nie, digitalizacia toho dochodcu, alebo chudobneho, ktory internet nema/nechce, rozhodne nezachrani, skor naopak, zaroven su ti ludia nezaplateni, takze imho toto cesta nie je
Zobraziť komentár 21.09.2025 - 14:49:21
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up