Lokalizácia
Formulár sa odosiela
?? ..vies o tom ze mozes z adobe stranky priamo stahovat instalacky a neriesit nejaky download manazer
Zobraziť komentár 14.03.2015 - 16:47:28
00
PhilJ to pises mne,ci komu?
Zobraziť komentár 14.03.2015 - 18:52:09
00
Myslim ze ten kto Linux chce pouzivat, ten ho uz davno pouziva. A je to cca 2% ludi :)
Nic v zlom, ale Linux je vhodny len pre 4 oblasti nasadenia:
1. servery
2. embedded zariadenia
3. pre profesionalov ktori ho potrebuju na svoju pracu
4. a naopak pre absolutne nenarocnych ludi (dochodcovia a pod) ktorym zase naopak staci len browser, mejly a skype

Pre trosku narocnejsieho desktopoveho pouzivatela je nepouzitelny. A je tomu tak uz 20 rokov - stale sa riesia tie iste problemy dokola, pretoze vyvoj aplikacii je absolutne roztriesteny - kazdy sa hra na svojom piesocku, nikto nic nekoordinuje jednotnym spolocnym smerom, a vysledok je totalny chaos a nefunkcny desktop. A to hovorim ako clovek co Linux pouziva od cca 1997 roku. Na desktop si vzdy 100x radsej nainstalujem windoozy a som ochotny za ne zaplatit. Radsej ako keby som mal stracat nervy s Linuxom na desktope.

..a VirtualBox je absolutne spomaleny odpad, nepouzitelny na ziadnu serioznu pracu. Schvalne si porovnaj vykon VirtualBoxu a VMware. Nebe a Dudy.

linux je uz niekolko rokov plne funkcny desktop. ze ho odmietas uz z principu, nie je jeho problem. a ako uz bolo spomenute, pre drvivu vacsinu beznych userov je uplne vyhovujuci, ba dokonca este lepsi. da sa tam robit presne to iste, co vo window$och. ze to nevies ty, je opat tvoj problem...
Zobraziť komentár 14.03.2015 - 21:36:08
01
Ano, to je ta 4. skupina co som uviedol - absolutne nenarocni pouzivatelia, ktori by si vystacili aj s tabletom. Od plne funkcneho desktopu ma Linux poriadne daleko - uz 20 rokov. Preto ma na desktope 2% podiel a predbehol ho uz aj MacOS. Ked ten problem s nim ma 98% ludi, asi nebude problem v nich, ale niekde inde.
Zobraziť komentár 14.03.2015 - 21:58:35
00
PhilJ v 1.rade sa nauc co je adobe akamai a nepis tu riadky typu download manager.
A tie 2% ti tu nik nespapa
Zobraziť komentár 15.03.2015 - 07:30:33
00
https://helpx.adobe.com/x-productkb/policy-pricing/akamai-download-manager-faq.html

vzivote som ho nepotreboval na moj zakupeny Lighroom a Photoshop Elements takze fakt netusim o co ti ide.

Edit: asi si pleties Akamai s Adobe Cloud sluzbami cez ktore Adobe fakticky len "prenajima" softver. A na tuto temu som uz daval link - Lightroom aj Photoshop Elements sa stale daju zakupit ako klasicka krabicova verzia bez nutnosti pouzivat Adobe Cloud a teda bez online pripojenia.

a k tym 2 percentam
Zobraziť komentár 15.03.2015 - 09:17:19
01
nechcel som tu vyvolat nejaku vojnu nazorov. pisal som, že vyskušajte liveCD a potom sa kazdy moze rozhodnut a urobit si svoj nazor. ked niekto bojuje s virusmy je to jedna z ciest. ja som myslel tiež na cielovu skupinu č 4. pokial sa ma skutocne jednat o serioznu pracu, tak si dovolim poznamenat, ze ani ten spominany window$ nie je az tak oblubeny. mam kamarata, ktory navrhoval o.i. graficke navrhy pre pepsikolu a ten veru Billa Gatesa nepouživa.

skutocne som mal na mysli takeho stryca co si foti fotky mobilom, sem tam zavola skajpom synovi, pozre nejaku poštu, precita si topky, pozrie video na U2be ako dal hossa 20. gol sezony a takyto uzivatel pootvara vseliake reklamy, prilohy v poste a FB a problem je vytvoreny.
pripadne drobneho podnikatela, ktory ma cez VirtualBox nainstalovanu nejaku alfu od krosu na jazdy a tych svojich 8 faktur za mesiac a je mu šumafuk ci je VirtualBox super pomaly, lebo on na to svoje vystavenie CP alebo faktury ziadny extra vykon pocitaca jednoducho nepotrebuje.

ja som kupoval "cisty" NB lenovo G570 bez OS. je to sice 3 roky nazad - dnes uz mozno kazdy novy komercne zlozeny pocitac a NB ma povinne (nariadenie Penty) window$ - ja neviem....tak potom beriem, že ked som zaplatil za 8.1, tak uz ju tam asi nechaju - je to akosi logicke a pohodlne zaroven.

ja som na editaciu videa raz pouzil openshot. http://www.openshotvideo.com
mam kvalitnu kameru. snazim sa natacat tak aby nebolo treba robit potom korektury. ja jednotlive klipy iba trimujem, obcas nejaky fader. takze mne staci jednoduchy editor. nevravim, ze pouzivam ten z linuxu ale ak by som chcel mat vsetko zadarmo a teda pouzit to co mam k dispozicii, tak si vem predstavit pracovat aj s tym.

PhilJ:

mal som ako jeden z prvych slovakov dovezene z U$A gopro I a verte ci neverte, nie je problem video ani prezerat (trebars VLC player) ani editovat :-).
ak boli obmedzenia komfortu prace, ktore sa tykali spracovania FullHD videa, tak boli sposobene v minulosti jedine vykonom GPU alebo CPU.

taky co pouziva CAD programy; adobe coludy a ich software uz vie co s pocitacom a virus by si mal "zadovazit" uz len ojedinele. takisto vie aky druh HW a SW je pre jeho cinnost najlepsi. urcite si nebude do pocitaca pachat warez SW a pochybne patche a cracky pre hry.

POZN.:
stale reagujem na ten prispevok o virusoch a fakt, ze instalacia linux OS moze byt cesta ako sa ich zbavit.
mozno to poznate. chcete do hory na kolo ale tchán zavola, že pridi opravit pocitac. ked neprides ihned, tak sa dostaneš do nemilosti. na mieste zistite, že najlepsie je preinstalovat system. ale to treba zalohovat postu, fotky z bulharska a istrie..... a tak dale a po skonceni prace uz nema zmysel kolo ani vytiahnut z pivnice.
Zobraziť komentár 18.03.2015 - 10:44:21
00
kto sa vyzna aspon kusok v ubuntu? chcem sa opytat dve veci, aky rozdiel je medzi ubuntu 14.04.2 a ubuntu kylin 14.04.2 ? ako sa nastavuje jazyk klavesnice ak chcem svk a qwertz?
Zobraziť komentár 06.04.2015 - 00:34:03
00
Dagger zalohovat fotky a postu pri reinstalacii? Wut?
Martinelli 3-4 roky dozadu som to robil cez instalnutu consolu deby lenny ale nasledne treba rekonfigurovat klavesnicu a nie konzolu inac sa ti restartom vzdy prestavi spat,takze bacha

Naposledy upravil canopus dňa 06.04.2015 - 13:29:29, celkovo upravené 2 krát.

Zobraziť komentár 06.04.2015 - 12:37:19
00
Akeho pouzivas emailoveho kllienta? Len tak pre zaujimavost nerypem.
Zobraziť komentár 06.04.2015 - 12:57:52
00
a to ubuntu kylin? stiahol som aj klasiku aj kylin a terz sa neviem rozhodnut co vyskusam :D
Zobraziť komentár 06.04.2015 - 18:33:04
00
čavte. mám menš problém s pc. je tam Pentium4 2,6ghz, 3,5GB ddr1, ati radeon X1650 512MB DDR2. fičí to na sevene. ide mi len o to, že na to aký je ten počítač svižný vždy ked pustím youtube ale aj mojevideo, vimeo... tak mi videá sekajú( pri 480p).CPU ide hneď do 100% výkonu. niekde osm počul že je to spôsobené tým že youtube prešlo na prehrávač HTML5 miesto Flah. no robí to aj na chrome kde mám zapnutú apku disable HTML5 aj na opere s flashom. je to proste už slabé na také videá? robilo to aj na XP.
Zobraziť komentár 06.04.2015 - 21:52:10
00
je to slabsie, neviem co sa zmenilo, ale youtube mi doma ide dobre v podstate len na mobile a tablete, samozrejme hovorim o fullscreen a hd alebo blizkych kvalitach :)
Zobraziť komentár 06.04.2015 - 22:04:34
00
pozri sa ci nemas v browseri zakazanu hw akceleraciu - pentium 4 je v dnesnej dobe ekvivalent 386stky - tych 2.6GHz sa neda porovnavat s 2.6GHz na modernom dual/quad-core procaku. Bez akcelerovanej grafiky nemas sancu. A je otazne ci ten Radeon je dostatocne 'moderny' na to, aby zvladal dekodovat sucasne video formaty. Skor si myslim ze nie. Vymenit komp za nejaky lacny Intel NUC ;)
Zobraziť komentár 06.04.2015 - 22:38:03
00
kto sa vyzna aspon kusok v ubuntu? chcem sa opytat dve veci, aky rozdiel je medzi ubuntu 14.04.2 a ubuntu kylin 14.04.2 ?

Ubuntu Kylin is a free PC operating system created for China. It includes all the features you’ve come to expect from Ubuntu, alongside essential Chinese software and apps. Unlike its rivals, its interface has been designed specifically to put Chinese users first - and with new support for touch screens and HiDPI monitors, it runs beautifully on all kinds of hardware.
Zobraziť komentár 07.04.2015 - 13:49:26
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up