super, ten panko ma ocividne nejaky velky problem sam so sebou, o com svedci aj ta jeho reakcia co pisal Schrojf v teme MK.
Snad ho stiahnu "z obehu", a najlepsie do kazajky. Viaceri k tomu videu pisali, ze to bol pokus o vrazdu.
dnes ma osobak predbiehal takto...na sirokej ceste..nic neovykle v SR..som si pomyslel, ako by bolo fajn to mat na zazname..toto video je kus zadostucinenie, snad sa o tom, ze cyklisti mozu nosit kamery, dozvedie co najviac ch#jov
ti, ktori to spravia schvalne, tak pumpou cez pysk. Ale najhorsie je to, ze uz aj tu boli pribehy o dobehnuti takehoto predbiehaca na najblizsej krizovatke a ti ludia jednoducho pri konfrontacii naozaj ani netusili, ze spravili nieco zle.
Vodič osobného auta v pravom pruhu zastal, aby ma pustil. Vodič náklaďáku v ľavom pruhu nie, hoci obiehal ešte zo 3 osobné autá. Potom zistil, že nemôže vojsť na kruháč a tak zastal na prechode pre chodcov. Keď som prešiel popred neho cez znížený obrubník, začal z okna kričať, že porušujem predpisy, lebo nesmiem ísť bicyklom cez prechod. Zastal som na chodníku a zakričal mu, že na prechode nesmie stáť. Hoci sa kruháč uvolniľ, ešte 15 sekúnd (podľa kamery) sa so mnou dohadoval a blokoval premávku v ľavom pruhu, než odišiel. Tak on najprv porušil 2 paragrafy, ja potom len 1, ale zlý je zase cyklista.
V pondelok mi podobné vyviedla fábia-autoškola v kolóne na kruháčiku na Mostnej, ale tak, že znížený obrubník bol úplne zablokovaný, a tam je aj prechod pre cyklistov. Inštruktor sa cez okienko iba blbo uškŕňal.
aky paragraf by si porusil, keby si isiel meter od prechodu ?
nerypem - pytam sa, lebo to nikde neviem najst - chodec moze ist krizom cez cestu, ale cyklista sa nikde nespomina (mozno som akurat slepy )
Nedostaneš sa ďalej, lebo auta pred tebou stoja alebo dávaš prednosť tak aby si mal rozhľad - zastavenie vozidla, vtedy môžeš stáť aj na prechode. Čo naozaj porušil neriešim, ale toto nie.
8/2009 Z.z. - Zákon o cestnej premávke
(1) Vodič je povinný e) dbať na zvýšenú opatrnosť voči cyklistom a chodcom, najmä deťom, osobám so zdravotným postihnutím, osobitne voči osobám, ktoré používajú bielu palicu, a starým osobám, f) dať prednosť chodcovi, ktorý vstúpil na vozovku a prechádza cez priechod pre chodcov, pritom ho nesmie ohroziť; to neplatí pre vodiča električky,
(2) Vodič nesmie i) ohroziť cyklistov prechádzajúcich cez priechod pre cyklistov,
§ 4 Povinnosti vodiča(4) Ak vodič zníži rýchlosť jazdy alebo ak zastaví vozidlo pred priechodom pre chodcov alebo pred priechodom pre cyklistov, aby umožnil prejsť cez cestu chodcom alebo cyklistom, vodiči ostatných vozidiel idúcich rovnakým smerom sú takisto povinní znížiť rýchlosť jazdy alebo zastaviť vozidlo; to neplatí pre vodiča električky.
Veď ja neriešim že mal dať prednosť na priechode a vľavom pruhu dupľom. Takže zastaviť vozidlo samozrejme môžeš a je to aj logické keď sú priechody často pri hraniciach križovatiek a vstupe na kruháče. Jedine ak by sa niečo menilo.
“Ak ale máte do križovatky dostatočný rozhľad aj spoza priechodu pre chodcov, zastavenie vozidla na priechode je priestupkom. Platí to aj v prípade, že zastavíte vozidlo na priechode pre kolónu pred vami.”
O tej kolóne som nevedel, to priznávam. Ale logika mi vždy vravela nerob to, čo nechceš aby robili tebe, tak autom v kolóne a pred kruháčom vedome nikdy neblokujem priechod.
Taktiež v kolóne neblokovať križovatky, ale to je tiež v zákone že nesmieš do križovatky vojsť ak nebudeš vedieť z nej vyjsť...
podľa mňa zastaviť na priechode pre chodcov kvôli rozhľadu do križovatky ťa tak či tak oprávňuje len ak si prvý t.j. ten čo do tej križovatky vstupuje, každé ďalšie auto za ním (a je jedno či je to kolóna alebo si už druhé či tretie auto) blokovať prechod nesmie, lebo do križovatky nevstupuje..
Podla mňa je vodič toho náklaďáku jasný. Tu je foto tesne pred jeho príchodom ku kruháču. Inak z kabíny nákľaďáku je fantastický výhľad na ostatné autá, prechod aj kruháč. Malé modré auto v ľavom stojí a dáva prednosť prichádzajúcim autám, tretie auto v pravom ma pustí. Vodič náklaďáku si buď myslí že v jeho prípade sa jedná o "zastavenie vozidla", alebo vôbec nevie, že na prechode nesmie zastaviť, ako je v Nitre zvykom.
... dlhe roky to bol kruhac v pohode pokym z toho nespravili moderny kruhac. Na svete je uz len jedno miesto kde je viac semaforov na kilometer ako na Sturovej - v bratislavskej Dubravke
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://www.aktuality.sk/clanok/892006/sialene-predbiehanie-cyklistu-nakladiakom-pri-lozorne-riesi-policia/
Snad ho stiahnu "z obehu", a najlepsie do kazajky. Viaceri k tomu videu pisali, ze to bol pokus o vrazdu.
V pondelok mi podobné vyviedla fábia-autoškola v kolóne na kruháčiku na Mostnej, ale tak, že znížený obrubník bol úplne zablokovaný, a tam je aj prechod pre cyklistov. Inštruktor sa cez okienko iba blbo uškŕňal.
nerypem - pytam sa, lebo to nikde neviem najst - chodec moze ist krizom cez cestu, ale cyklista sa nikde nespomina (mozno som akurat slepy
(1) Vodič je povinný e) dbať na zvýšenú opatrnosť voči cyklistom a chodcom, najmä deťom, osobám so zdravotným postihnutím, osobitne voči osobám, ktoré používajú bielu palicu, a starým osobám, f) dať prednosť chodcovi, ktorý vstúpil na vozovku a prechádza cez priechod pre chodcov, pritom ho nesmie ohroziť; to neplatí pre vodiča električky,
(2) Vodič nesmie i) ohroziť cyklistov prechádzajúcich cez priechod pre cyklistov,
§ 4 Povinnosti vodiča(4) Ak vodič zníži rýchlosť jazdy alebo ak zastaví vozidlo pred priechodom pre chodcov alebo pred priechodom pre cyklistov, aby umožnil prejsť cez cestu chodcom alebo cyklistom, vodiči ostatných vozidiel idúcich rovnakým smerom sú takisto povinní znížiť rýchlosť jazdy alebo zastaviť vozidlo; to neplatí pre vodiča električky.
“Ak ale máte do križovatky dostatočný rozhľad aj spoza priechodu pre chodcov, zastavenie vozidla na priechode je priestupkom. Platí to aj v prípade, že zastavíte vozidlo na priechode pre kolónu pred vami.”
O tej kolóne som nevedel, to priznávam. Ale logika mi vždy vravela nerob to, čo nechceš aby robili tebe, tak autom v kolóne a pred kruháčom vedome nikdy neblokujem priechod.
Taktiež v kolóne neblokovať križovatky, ale to je tiež v zákone že nesmieš do križovatky vojsť ak nebudeš vedieť z nej vyjsť...