chlapci, nehádajte sa...
ja jazdím denne medzi MT a DK na starej 12 ročnej oktávke a či sa to dá alebo nedá uveriť, ľavý ostrekovač strieka asi 1/2 tekutiny nabok mimo sklo. bohužiaľ sa s tým nedá urobiť nič (povedal manžel) a verte, že som hlavne v nečase vyvinula maximálne úsilie a zúrivosť na to aby som mala čisté okná. result: potrebujem iné auto, najlepšie nové a peknej farby
ale mám tú cestu vyskúšanú aj na bicykli, tieto prázdniny jazdím denne do práce a späť a musím povedať, že všetko je úplne v poriadku. dokonca vyjadrujem spokojnosť s ohľaduplnosťou všetkých doteraz stretnutých vodičov v tomto úseku, pretože úplne chápu, že aby ma obehli musia mať voľnú cestu alebo pribrzdiť a obehnúť neskôr. a naozaj sa mi tu osvedčilo a tvrdím to tiež, že je lepšie ísť viac mimo krajnicu viac k stredu aby vodičov ani len nenapadlo vtesnať sa medzi mňa a protiidúce auto, navyše keď cesta za krajnicou má na niektorých miestach 1,5 cm a menej
rovnako, keď ideme s dcérou a mužom, tak dieťa ide frekventované úseky ciest za krajnicou a my dvaja sme vysunutí viac do cesty.
z mojich doterajších skúseností (nie je ich tak veľa) je nebezpečnejšie jazdiť alebo prechádzať mestom alebo dedinou ako ísť po ceste I. triedy s veľkou premávkou. ale určite sa tiež teším, keď bude tá diaľnica okolo nás postavená a cesta I. triedy bude vyťažená ako v lokalitách okolo tornale, fiľakova, rožňavy... aj keď tieto cesty majú svoje špecifiká a "temné stránky"
skrátka s mojou kondičkou mám problém ubziknúť aj stredne rýchlemu psovi, ktorý vybehne z dvora nie to nechať sa naháňať alebo dokonca prenasledovať !!! vodiča, ktorý by ma hoci aj ohádzal paradajkami celkom naschvál
Nevedno čo tej situácii predchádzalo. Možno ho autobusák na zastávke či križovatke vytlačil a cyklista sa chcel "pomstiť". Ale sám na to doplatil. Je dosť podozrivé aj to, že ho nakrúcali na video práve vtedy... Žeby zámer?
dnes by som rad pozdravil vodica bieleho tahaca spz SE 975 AI ,dufam ze si si dobre ponadaval kedze som ta tak strasne zbzdil ze si ma nemohol predbehnut a musel si si potrubit medzi artez.studnou a stupavou.kreteni za volantom nie a nie zmiznut.ja som tak isto ucastnik cestnej premavky ako aj ty!
Ono to osviezenie z ostrekovacov ani neni take zle ale mne sa nelubi ze ked idem dole kopcom rozbehnuty 40-50km/h tak nejaky ***** mi vzdy musi autom "nedat prednost" a osviezit ma este, minule som jednemu chcel uz nadrzovku vpalit do kufra (a ***** mu poriadne po streche), no ked som zbadal tazne som radsej brzdil...
Ja by som to ešte inak povedal. Žiaden šofér podľa mňa nestrieka tak aby sprchoval cyklistov. Si predstav situáciu idem v aute a na čelnom skle mi pristane mrcha čo urobí 5 cm fľak. Cyklistu som bezpečne obišiel a vôbec ma v danej chvíli nenapadne či ostriekam alebo neostriekam cyklistu.... a ešte ak sa zadarí že príde ostrek predných svetiel... tak potom je za mnou solídna sprcha vody ( ostrek svetiel neovplivním). Takže 100% že žiaden vodič nestrieka na sklo len preto aby pár kvapiek schytal cyklista
Takže 100% že žiaden vodič nestrieka na sklo len preto aby pár kvapiek schytal cyklista
uz par krat sa mi stalo ze po ostriekani sa skupinka osadky ***** ako ma ostriekali popripade vodic sa vyskieral a sledoval v spetaku co sa deje. takze s tymi 100% opatrne. ale pravdou je ze to je mizive % pripadov.
tak mna nechtiac neosprchoval este ani jeden...5 z 5 to urobili naschval....a 4 z nich zacali striekat este tesne predtym ako sa dostali na moju uroven...a ako ma obiehali tak s uskrnom cumeli na mna ako sa mi to paci....
nepochopim naivitu niektorych co si myslia ze ten vodic to urobil nechtiac.....ste na slovensku tu sa nic nestane nechtiac....
tak hej.aj ked jazdim v okoli stiavnice tak sa mi jazdi ovela lepsie...jediny hulvati na cestach su zase s BA znackami...a vsetky sprchy som schytal len v okoli BA ....
Voda z ostrekovacov ma uz davno netankuje. Nahodou ma to celkom osviezi. Musim sa vsak pochvalit, mne uz toto davno nikto nespravil. Posledne to bolo pred niekolkymi rokmi. A to jazdim po meste dost casto.
Ale ved ked vam to vadi, vozte v druhom bidone olej a prehnane cistotnym vodicom na oplatku chrstnite trosku dobre mastneho oleja na predne sklo. Len sa pri jazdeni nepomylte, lebo olej namiesto jontaku v hrdle nepotesi a myslite na unikovu cestu, keby vas zacali nahanat.
No jo... ked idem za nim tak mu to flusnem na predne sklo...
Aj mna voda z ostrekovacov osviezi, aj pekne voni aj dotycnemu ukazem do spetaku "palec hore", mna na tom len nasere ze neda prednost v jazde a potom mi ukaze preco som musel pribrzdit (lebo ma chcel osviezit) - to ma vytoci, vtedy by som mu pastou rozbil zadne sklo
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
chlapci, nehádajte sa...
ja jazdím denne medzi MT a DK na starej 12 ročnej oktávke a či sa to dá alebo nedá uveriť, ľavý ostrekovač strieka asi 1/2 tekutiny nabok mimo sklo. bohužiaľ sa s tým nedá urobiť nič (povedal manžel) a verte, že som hlavne v nečase vyvinula maximálne úsilie a zúrivosť na to aby som mala čisté okná. result: potrebujem iné auto, najlepšie nové a peknej farby
ale mám tú cestu vyskúšanú aj na bicykli, tieto prázdniny jazdím denne do práce a späť a musím povedať, že všetko je úplne v poriadku. dokonca vyjadrujem spokojnosť s ohľaduplnosťou všetkých doteraz stretnutých vodičov v tomto úseku, pretože úplne chápu, že aby ma obehli musia mať voľnú cestu alebo pribrzdiť a obehnúť neskôr. a naozaj sa mi tu osvedčilo a tvrdím to tiež, že je lepšie ísť viac mimo krajnicu viac k stredu aby vodičov ani len nenapadlo vtesnať sa medzi mňa a protiidúce auto, navyše keď cesta za krajnicou má na niektorých miestach 1,5 cm a menej
rovnako, keď ideme s dcérou a mužom, tak dieťa ide frekventované úseky ciest za krajnicou a my dvaja sme vysunutí viac do cesty.
z mojich doterajších skúseností (nie je ich tak veľa) je nebezpečnejšie jazdiť alebo prechádzať mestom alebo dedinou ako ísť po ceste I. triedy s veľkou premávkou. ale určite sa tiež teším, keď bude tá diaľnica okolo nás postavená a cesta I. triedy bude vyťažená ako v lokalitách okolo tornale, fiľakova, rožňavy... aj keď tieto cesty majú svoje špecifiká a "temné stránky"
skrátka s mojou kondičkou
edit: povedia, neda sa .. a manzelka uveri
uz par krat sa mi stalo ze po ostriekani sa skupinka osadky ***** ako ma ostriekali popripade vodic sa vyskieral a sledoval v spetaku co sa deje. takze s tymi 100% opatrne. ale pravdou je ze to je mizive % pripadov.
nepochopim naivitu niektorych co si myslia ze ten vodic to urobil nechtiac.....ste na slovensku tu sa nic nestane nechtiac....
Ale ved ked vam to vadi, vozte v druhom bidone olej a prehnane cistotnym vodicom na oplatku chrstnite trosku dobre mastneho oleja na predne sklo. Len sa pri jazdeni nepomylte, lebo olej namiesto jontaku v hrdle nepotesi a myslite na unikovu cestu, keby vas zacali nahanat.
Aj mna voda z ostrekovacov osviezi, aj pekne voni aj dotycnemu ukazem do spetaku "palec hore", mna na tom len nasere ze neda prednost v jazde a potom mi ukaze preco som musel pribrzdit (lebo ma chcel osviezit) - to ma vytoci, vtedy by som mu pastou rozbil zadne sklo