jezus nikto nevyvolava flame... nasiel som gif na nete..a dal som ho sem... ja som sa na tom praveze neskutocne zasmial cakal som hocico ale ze to svacne do ludi na skutri to vazne nie
a ak to je ako hovorite ze to boli zlodeji tak to je dvojnasobne lepsie..vtipne a este aj zastavil zlodejov..
ale predtym som videl len gif..a zo samotneho gifu je cyklista hovado..
Už Vás všetkých vidím, ako vrháte tie svoje full carbony po ***** Ale odvahu mal, keďže boli dvaja... Mohol pekne vyfasovať na búdku... A možno aj vyfasoval...
Taká milá story zo včera.. Idem si po prechode, dvojprúdovka, jeden vodič pribrzdí a pustí ma, ja mu zamávam a poďakujem sa, a druhý vedľa neho si ide svoje ďalej, asi v 30km/h ako dobrzďuje z nejakych 60 zoberie ma na kapotu. Ja hlavou a lakťom o sklo, rozdrbane, trepne ma o zem a vystúpi mladá pinda, ja zo zeme hneď spŕška vulgarizmov, ona ma naloži, psychicky 5x viac vykolajená ako ja. Nakoniec voda v kolene, monokel, poškriabaná dlaň. Proste terno. A to som sa ešte vracal z kostola a dokonca spovede.
takmer som nieco podobne videl z pozicie vodica. nesiel som rychlo, vidim ze na prechod nohou opatrne vstupila nejaka pani, takze zastavim, pani pokracovala, v tom pomaly prichadzajuce auto (kedze to bolo kusok za krozovatkou T, kde auto zatacalo o 90)z protismeru pekne pridalo... no cumel som ako puk, skoro ju nabral
Videl som takychto tesnych situacii uz cca 15-20. A vzdy znovu rozmyslam nad tym, ze preco sa vrha clovek pod kolesa auta iduceho v dalsom pruhu v naivnej viere, ze urcite ho ten vodic druheho auta tiez vidi a ze urcite tiez zastavi. Mam pocit, ze väcsina ludi nadobudne dojem, ze ked im jedno auto zastavilo, tak uz su nesmrtelni. To naozaj suvisi asi cisto len s tou vierou...
V kazdom pripade to dobre dopadlo, co som samozrejme velmi rad. Zelam rychle zotavenie. A nabuduce uz snad nebudes taky optimista a kym budes pokracovat, tak si overis, ze ten druhy vodic Ta vidi, brzdi a aj stiha dobrzdit. Slabsi ucastnik premavky vzdy musi predvidat a rozmyslat aj za tych silnejsich ak chce prezit.
Takze ked ma druhe auto povinnost zastavit podla zakona, tak jednoducho mu treba vojst do cesty a ak ma zrazi a zomriem, tak hlavne ze budem v prave, ze? Co na tom, ze uz som mrtvy, ide predsa o princip a ja ako chodec mam podla zakona prednost, ze?
Chlapci, uz sa zobudte. Vy zijete asi v nejakom skleniku mimo reality. Mam pocit, ze ste v zivote nezazili realnu premavku a realne situacie v nej. Ked tuto situaciu zazijete na vlastnej kozi, tak potom robte ramena ako ste boli v prave a vodic porusil zakon. Teda ak budete mat tolko stastia a prezijete ako v tomto pripade Curvedyellowfruit.
tak, nemysli si ze skacem bez rozmyslu do premavky, vzdy pockam kym zastavi aj to druhe. ale dobre je vediet aj to, ze kto je v pripade zrazky na vine - pre mna je dolezite vediet to, ze chodec to nie je.
a v petrzalke je jeden prechod cez ktory jazdim aj na bajku - to je ten pri technopole cez frekventovanu cestu ktora rozdeluje cyklotrasu. vzdy ked tam pridem, tak som zmiereny s tym, ze si pockam aj dve minuty kym mi nejake auto zastavi, a vtedy aj tak este treba pockat na druhy smer, kym zastane aj ten. a ten v prvom aute na mna medzitym trubi, ze nech uz konecne idem. naposledy ked som tam takto cakal, tak ma predbehol iny bajker a hned sa vrhol medzi tie auta, zrejme to ma v pazi, nemal ani prilbu. prvy smer to ubrzdil, ale auto v druhom smere ho skoro zrazilo, gumy len pistali ako silno sofer brzdil. bajker presiel bez ujmy, ale hned zacal strasne nadavat a hulakat, pritom to bola jeho vina. aj vdaka takymto idiotom mame medzi vodicmi zle meno.
A ja som niekde pisal o tom, ze chodec porusil Zakon o cestnej premavke? Predpokladal som, ze asi nikomu netreba objasnovat, ze vinnikom je vodic a nie chodec...
A este dve citacie zo zakona, aby bolo jasne, ze aj chodec musi rozmyslat a nevrhat sa bezhlavo pod kolesa. Samozrejme to neplati pre situaciu opisanu vyssie.
Chodec nesmie vstupovať na vozovku, a to ani pri použití priechodu pre chodcov, ak vzhľadom na rýchlosť a vzdialenosť prichádzajúcich vozidiel nemôže cez vozovku bezpečne prejsť.
Pred vstupom na vozovku sa chodec musí presvedčiť, či tak môže urobiť bez nebezpečenstva...
Co sa tyka tej povinnosti zastavenia. Mame v KE zastavku elektricky kde je kolaj v strede a vystupuje sa do cesty. Zakon na to myslel a auto iduce za elektrickou ma zastavit. Minule zastala elektricka, auto za nou zastalo a neviem presne preco sa zaradilo za elektricku. To vyuzil vodic za tym autom a preletel popri elektricke. Cely cas trubil. Jedna holka co vystupovala mala stastie, stihla odskocit. Za toto ruky lamat :/
Co sa tyka tej povinnosti zastavenia. Mame v KE zastavku elektricky kde je kolaj v strede a vystupuje sa do cesty. Zakon na to myslel a auto iduce za elektrickou ma zastavit. Minule zastala elektricka, auto za nou zastalo a neviem presne preco sa zaradilo za elektricku. To vyuzil vodic za tym autom a preletel popri elektricke. Cely cas trubil. Jedna holka co vystupovala mala stastie, stihla odskocit. Za toto ruky lamat :/
Tak v Brne napríklad, je takto riešených 90% zastávok... Je to predpis, ktorý má už pár desiatok rokov, ale stále platí... Otázne je, čo v tých autoškolách vlastne vodičov učia... Pravidelne sa stretávam aj s tým, že pravidlo pravej ruky: väčšina mladých vodičov (nikoho sa tým nechcem dotknúť) nemá ani šajnu, čo to je, a platí - kto má väčšiu odvahu, vyhráva...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
a ak to je ako hovorite ze to boli zlodeji tak to je dvojnasobne lepsie..vtipne a este aj zastavil zlodejov..
ale predtym som videl len gif..a zo samotneho gifu je cyklista hovado..
V kazdom pripade to dobre dopadlo, co som samozrejme velmi rad. Zelam rychle zotavenie. A nabuduce uz snad nebudes taky optimista a kym budes pokracovat, tak si overis, ze ten druhy vodic Ta vidi, brzdi a aj stiha dobrzdit. Slabsi ucastnik premavky vzdy musi predvidat a rozmyslat aj za tych silnejsich ak chce prezit.
Cize ak brzdi pred prechodom jedno auto ma aj druhe
a v petrzalke je jeden prechod cez ktory jazdim aj na bajku - to je ten pri technopole cez frekventovanu cestu ktora rozdeluje cyklotrasu. vzdy ked tam pridem, tak som zmiereny s tym, ze si pockam aj dve minuty kym mi nejake auto zastavi, a vtedy aj tak este treba pockat na druhy smer, kym zastane aj ten. a ten v prvom aute na mna medzitym trubi, ze nech uz konecne idem. naposledy ked som tam takto cakal, tak ma predbehol iny bajker a hned sa vrhol medzi tie auta, zrejme to ma v pazi, nemal ani prilbu. prvy smer to ubrzdil, ale auto v druhom smere ho skoro zrazilo, gumy len pistali ako silno sofer brzdil. bajker presiel bez ujmy, ale hned zacal strasne nadavat a hulakat, pritom to bola jeho vina. aj vdaka takymto idiotom mame medzi vodicmi zle meno.
Tak v Brne napríklad, je takto riešených 90% zastávok... Je to predpis, ktorý má už pár desiatok rokov, ale stále platí... Otázne je, čo v tých autoškolách vlastne vodičov učia... Pravidelne sa stretávam aj s tým, že pravidlo pravej ruky: väčšina mladých vodičov (nikoho sa tým nechcem dotknúť) nemá ani šajnu, čo to je, a platí - kto má väčšiu odvahu, vyhráva...