keby chcel niekto vediet ake mal uspechy Mojmir Lacko paci sa:
první závody jako člen Favoritu Brno r. 1961
první vítězství (v Kuřimi u Brna) r. 1962
Tři přebornické tituly ČSSR dorostu na silnici i dráze r. 1964
Československý rekord dorostu na 3 km r. 1964
Mistr ČSSR ve stíhacím závodě družstev r. 1965, 1966, 1972
Reprezentant ČSSR a člen olympijského výběru 1965–1967
Několik titulů Mistra Čech, Moravy a po rozdělení republiky
Mistr Slovenska r. 2006, 2011 (masters)
Na mistrovství světa masters r. 1992 8. místo a r. 2011 9. místo
Cyklistické oddíly Favorit Brno 1961–1973
KOVO Praha 1973–1977
Lokomotiva Banská Bystrica 1977–1984
ZVT Banská Bystrica 1984–1995
Okolo Slovenska Bratislava 2006–2011
O závodění na kole je i pár mých písniček (Poslední kolo, Blues unaveného cyklisty, Bylo nás víc, Slovač 72 apod.
Cyklistice se věnuji přes padesát let a za tu dobu jsem snad desetkrát objel svět. Zúčastnil jsem se závodů po celé Evropě a taky na americkém kontinentě v Mexiku.
Po revoluci jsem se snažil oživit slávu kol se značkou Laurin & Klement a byl jsem i prvním oficiálním dovozcem kol značky Merida, ale to je už jiná story.
Tu nepomozu ziadne postihy, stav na cestach verne odzrkadluje stav spolocnosti. Borci v plechoviciach by sa mali obcas odviezt na bicykli po Bratislave, po tomto zazitku "z druhej strany" by sa mozno zamysleli nad svojim soferovanim.
Len hacik je v tom, ze ludia su strasne lenivy, 8mim rokom vo firme konstatujem, ze zohnat niekoho na vylet, ci uz bajk, turistika...skratka ine ako autom do polusu alebo avionu ci ake su to tie vsetky centra je velky problem. Sportovo orientovanych ludi mozem napocitat na prstoch jednej ruky
Tym padom nevedia a nebudu vediet ake to je, ked ho da niekto zrkadlom na 2 cm od lakta alebo od rajd v 70tke. A to nespominam to vytlacanie na krajnicu az do travy ako naposledy napr. cestou na Zliechov.
Za tieto vraždy by mali brať vodičáky doživotne bez akejkoľvek výnimky na odpustenie po určitých rokoch. A nie čakať kým zabije ďalších ľudí. Proste ak pri spôsobenej nehode niekoho zabije tak doživotne bez volantu. Ten poškodený je na veky z tohto sveta.
nie som odbornik na tieto veci ale nepovedal by som ze dodrzal max povolenu rychlost. ale to uz zivot nikomu nevrati. toto su situacie kedy by chcel kazdy z nich (aspon predpokladam ze kazdy) vratit cas o tych par minut dozadu.
to zas nie
Je to tragedia pre obidve strany, avsak ja nemam zlutovania nad arogantnou a rychlou jazdou, alkoholom a drogami. Tragedia sa stane v sekunde, avsak su soferi, ktori su sustredeni, pozorni a tolerantni, ale su i taki, ktori si o tragediu toleruju.
Prečo by mali vodiči dodržovať rýchlosť všade? Ved každých 15 min dostanú echo z rádia kde sa meria a tam treba dodržovať rýchlosť. Alebo sa mýlim?
No ale aby som bol objektívny tak dnes večer som zažil menší šok ked sa na mňa v kruhovom objazde vyrútil neosvetlený cyklista skracujúci si cestu domov v protismere.
vikiko1 samozrejme aj medzi cyklistami a chodcami sa nájdu "kvetinky". Ak na nich "nemôžeš" natrafiť, stačí ísť po jednosmernej cyklistickej cestičke medzi Tepličkou n. V. a Gbeľanmi a určite nejakého slepého (čo nedovidí na zem = na šípky v protismere) v protismere stretneš.
Musím povedať, že zle. Spomienky s mojej cesty na východ. Z rána celkom v pohode, mala premávka, nič ma nevytáčalo. Chcel som jazdiť mimo krajnice ale miestam som si povedal, že tí debili pôjdu okolo mňa ešte tesnejšie ako keď budem ďaleko na krajnici, ja múdrejší ustúpim na kraj. Niekedy to bolo o chlp, aj keď som šiel prakticky už po tráve! Potom poobede premávka k Prešovu hustla, za Prešovom na Vranov už prehustené. Čo ma nakoniec najviac vytáčalo, bolo predbiehanie keď som šiel ja v protismere. Vo mne postupne kypela žlč a keď jeden debil v bielej dodávke už v cieli v dedine na začiatku Čierneho začal predbiehať, som už nevydržal a gestikuloval aj rukami!!! (To som kľudná povaha) Oni si neuvedomujú následky? Mne vždy stíska žalúdok, keď vidím v protismere turovať auto, to sa už pomaly hádžem do garádu!!!
V Poľsku sa mi toto nestalo, len občas tesné obehnutie, ale do protismeru nikdy nešli, aj keď som už na nich videl, že chcú obiehať.
ja som sa s kamaratom minuly tyzden pocas poriadneho dazda vracal rano o 9 z brigady domov...a na kruhovom objazde v PK som to v cca. 20 km/h zobral smykom na cestaku a laktom som dobrzdil naraz o zadne dvere ranault talia (laket ma bolel este na druhy den) v aute nejaka zena...hlavne ze my s kamaratom sme boli uz v kruhaci ked ona k nemu prichadzala cize sme mali prednost..kamarat isiel par metrov predomnou jeho skoro zotala ledva to stihla ubrzdit ...ale zaroven kedze zastala mne zablokovala cestu a mne nezostalo nic ine le to do nej ***** take nervy som mal ze som sa tam po nej rozhucal ci nepozna dopravne predpisy??!!! ze radsej hned odisla na parkovisko ku TESCU...keby tak neprsi a niesom unaveny z nocnej tak idemza nou a pockam kym vystupi a este by som jej nieco povedal...ale na to som uz nemal sil proste niektory vodici si myslia ze kedze oni su v aute maju vsade prednost a ze cyklista je ten co ma cakat popripade uhybat kade lahsie
mal si zavolat policiu. Zjavne ti nedala prednst, boli ste viaceri, nemala by sancu. Vcera pri Krupine zotal fagan cyklistu, sice len lahko, no zavolali policiu. Traja cyklisti ho tam drzali a ked policia prisla, vzali mu VP. Cyklista bol dost otlceny - ruka, nohy, aj rameno divne drzal....zniceny karbon bajk.....mlady fagan na tunovanej oktavke si zacvaka
Ako je to vlastne so škodou spôsobenou na bicykli či už čiastočnou alebo úplne zničenom neopraviteľnom stroji. Ide to zo zákonnej poistky vinníka a ako sa to v jeho poisťovni vymáha. Treba dokladovať hodnotu bicykla účtenkou, alebo je na to iba znalecký posudok, konkrétnej poisťovne. Poprípade sa zakúpia poškodené komponenty ako napr. kolesá, rám a iné zničené časti a to sa potom dokladuje na preplatenie.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
první závody jako člen Favoritu Brno r. 1961
první vítězství (v Kuřimi u Brna) r. 1962
Tři přebornické tituly ČSSR dorostu na silnici i dráze r. 1964
Československý rekord dorostu na 3 km r. 1964
Mistr ČSSR ve stíhacím závodě družstev r. 1965, 1966, 1972
Reprezentant ČSSR a člen olympijského výběru 1965–1967
Několik titulů Mistra Čech, Moravy a po rozdělení republiky
Mistr Slovenska r. 2006, 2011 (masters)
Na mistrovství světa masters r. 1992 8. místo a r. 2011 9. místo
Cyklistické oddíly Favorit Brno 1961–1973
KOVO Praha 1973–1977
Lokomotiva Banská Bystrica 1977–1984
ZVT Banská Bystrica 1984–1995
Okolo Slovenska Bratislava 2006–2011
O závodění na kole je i pár mých písniček (Poslední kolo, Blues unaveného cyklisty, Bylo nás víc, Slovač 72 apod.
Cyklistice se věnuji přes padesát let a za tu dobu jsem snad desetkrát objel svět. Zúčastnil jsem se závodů po celé Evropě a taky na americkém kontinentě v Mexiku.
Po revoluci jsem se snažil oživit slávu kol se značkou Laurin & Klement a byl jsem i prvním oficiálním dovozcem kol značky Merida, ale to je už jiná story.
posledne vety su uz na slzy
Tu nepomozu ziadne postihy, stav na cestach verne odzrkadluje stav spolocnosti. Borci v plechoviciach by sa mali obcas odviezt na bicykli po Bratislave, po tomto zazitku "z druhej strany" by sa mozno zamysleli nad svojim soferovanim.
Tym padom nevedia a nebudu vediet ake to je, ked ho da niekto zrkadlom na 2 cm od lakta alebo od rajd v 70tke. A to nespominam to vytlacanie na krajnicu az do travy ako naposledy napr. cestou na Zliechov.
http://ziar.sme.sk/c/6472782/dalsia-tragicka-nehoda-pri-kozelniku-zahynul-cyklista.html
musela to byť strašná rana
http://krimi.cas.sk/clanok/229002/sofer-medzi-dvomi-dedinami-zrazil-obchodnika-s-bicyklami.html
Je to tragedia pre obidve strany, avsak ja nemam zlutovania nad arogantnou a rychlou jazdou, alkoholom a drogami. Tragedia sa stane v sekunde, avsak su soferi, ktori su sustredeni, pozorni a tolerantni, ale su i taki, ktori si o tragediu toleruju.
No ale aby som bol objektívny tak dnes večer som zažil menší šok ked sa na mňa v kruhovom objazde vyrútil neosvetlený cyklista skracujúci si cestu domov v protismere.
musela to byť strašná rana
http://krimi.cas.sk/clanok/229002/sofer-medzi-dvomi-dedinami-zrazil-obchodnika-s-bicyklami.html
Musím povedať, že zle. Spomienky s mojej cesty na východ. Z rána celkom v pohode, mala premávka, nič ma nevytáčalo. Chcel som jazdiť mimo krajnice ale miestam som si povedal, že tí debili pôjdu okolo mňa ešte tesnejšie ako keď budem ďaleko na krajnici, ja múdrejší ustúpim na kraj. Niekedy to bolo o chlp, aj keď som šiel prakticky už po tráve! Potom poobede premávka k Prešovu hustla, za Prešovom na Vranov už prehustené. Čo ma nakoniec najviac vytáčalo, bolo predbiehanie keď som šiel ja v protismere. Vo mne postupne kypela žlč a keď jeden debil v bielej dodávke už v cieli v dedine na začiatku Čierneho začal predbiehať, som už nevydržal a gestikuloval aj rukami!!! (To som kľudná povaha) Oni si neuvedomujú následky? Mne vždy stíska žalúdok, keď vidím v protismere turovať auto, to sa už pomaly hádžem do garádu!!!
V Poľsku sa mi toto nestalo, len občas tesné obehnutie, ale do protismeru nikdy nešli, aj keď som už na nich videl, že chcú obiehať.