Tak ale od toho je forum aby si napisal a nie aby si sa vyhybal argumentovaniu. Pozrel som si to video znovu a aj tie spominane ciary na ceste. Uznavam, ze cyklista nedal znamenie lavou rukou a to je len a len jeho chyba. A tiez uznavam, ze cyklista spravil chybu, ze siel prilis ohladuplne / defenzivne vpravo. Opät raz priklad, preco sa ma cyklista pohybovat aspon v urcitych situaciach viac v pruhu a nie po krajnici. Ak sa ani neobzrel, tak je to darwinista, ale to sa z videa zistit neda. Ale nic to nemeni na tom, ze vodic bol idiot, ktory ho ohrozil.
Keď sa ide z Mary do centra Lipt. Mikuláša, je tam taká križovatka, kde hlavná pokračuje do mesta a odbočuje sa tam na diaľnicu. Priamy smer je do mesta, ale cyklisti tam ukazujú rukou odušu, lebo je to rozumné a tiež je to vec prežitia. Niekoľkokrát som tadiaľ nedávno išiel a stále tam boli cylisti, tak mi to dosť utkvelo v pamäti.
Attachment:
Mikuláš.jpeg
Dve zásady na zapamätanie:
1. Predvídateľnosť: Cyklista by mal určite zostať v pruhu, v ktorom pokračuje, ideálne 1/2 metra vľavo od prerušovanej čiary, tým dáva výrazne najavo, aké má úmysly. Pozrieť sa cez plece pred delením pruhov je rozumná vec a ja by som určite ukazoval rukou aj desať sekúnd. Ak cyklista odbočuje do pravého pruhu, mal by sa natlačiť ku krajnici, aby bolo jasné, kam bude pokračovať ďalej a tiež ukázať rukou smer jazdy. Účastníci premávky majú komunikovať a tým nemám na mysli nadávanie do kamery potom, čo došlo k incidentu.
2. Predvídanie: Šofér musí ubrať plyn, predvídať, že žiletkári idú často rýchlejšie, ako by si jeden myslel. Delenie pruhov môže byť fatálne miesto, robiť takúto myšičku je takmer trestný čin. Na druhej strane pokus obísť cyklistu zprava môže byť tiež smrteľné, lebo sa nedá vylúčiť, že ten predsa odbočí ku krajnici.
Poznámka: Ak tento cyklista neukazoval, držal sa vpravo od čiary, v prvej chvíli by si väčšina šoférov myslela, že je to ten typický idiotský brzdič, čo chce ísť vpravo, ale "defenzívne" blokuje celý odbočovací pruh.
Poučenie: Nemému decku ani vlastná mater nerozumie. Čím je niekto zraniteľnejší, tým viac by sa mal snažiť komunikovať ostatným svoje úmysly.
ftu2 na kole chlope ked oproti tebe leti motorka 150kmh nic prijemne ten 1.5meter od nej...dufam ze chlapec ma flek niekde na cintorine...este ze som pozeral pred seba lebo niekedy sa zvyknem otocit a tym aj vybocit trocha od krajnice...no nic mudrosov je tu stale hojno ako vzdy
nechcel som byt mudros, ale riesi sa tu to predchadzajuce video, kde sa asi tiez cyklista nevenoval premavke a skoro tak dopadol. nemozes sa otacat a vybacat a nevenovat sa premavke.
Nebuď zase taký precitliveny. Máš tam miesta a miesta, nemusíš sem dávať zase každú blbosť
Keby som sem dával všetko čo sa mi prihodí cestou do/z práce tak zahltim túto tému.
outsiiider ano, uznavam ti, je to neprijemne, ked zrazu oproti tebe leti motorka, ktora sa venuje premavke (a ty nebodaj nie) a vidi pred sebou kopec placu a prehladny usek pred sebou, alebo ked ta predbieha kamion 100km/h v tvojom smere. ale je to fakt uplne bezna premavka.
Ano v 150km je reakcny cas asi lepsi ako ja v kopci pri 15km.no kamion to je ina liga vtedy sa drzim biku jaj hluchy najprv ma pritiahne a potom odpluvne do sancu hah.nevadi aj tak len zahlcujem forum.dik za nazor a fajn zvysok dna a hlavne stastnych km.
Nebuď zase taký precitliveny. Máš tam miesta a miesta, nemusíš sem dávať zase každú blbosť
Keby som sem dával všetko čo sa mi prihodí cestou do/z práce tak zahltim túto tému.
zazitky cestou z/do prace radsej do temy "moja vysnivana zenska"
tak ale stretnut skuter v protismere (skoro pri lavej krajnici) v zakrute do ktorej nieje vobec vidiet (90° zakruta okolo domu v obci) ... to nevymyslis - to je slovensky kktizmus. moc nechybalo od celovice. by ma zaujimalo co si ten ***** myslel.
Keď sa ide z Mary do centra Lipt. Mikuláša, je tam taká križovatka, kde hlavná pokračuje do mesta a odbočuje sa tam na diaľnicu. Priamy smer je do mesta, ale cyklisti tam ukazujú rukou odušu, lebo je to rozumné a tiež je to vec prežitia. Niekoľkokrát som tadiaľ nedávno išiel a stále tam boli cylisti, tak mi to dosť utkvelo v pamäti.
Ako domáci tú cestu dôverne poznám a ako domáci tiež viem že presne popri nej (napravo od miesta, kde je fotka robená) je pekný cyklochodník ktorým sa dá dostať až na koniec mesta a prakticky sa z neho dá zísť hocikde do centra mesta, takže je zbytočné jazdiť v premávke. Ale chápem že ak niekto nie je tunajší, nemusí to tu poznať .
Inak ja dávam znamenie o zmene smeru vždy, či som na hlavnej alebo na vedľajšej, vždy keď prechádzam z pruhu do pruhu, vždy ak obieham pomalšieho cyklistu, vždy ak obieham chodca, vždy ak obieham stojace auto na krajnici. Samozrejme sa vždy otočím dozadu, či je prichádzajúce auto dostatočne ďaleko, aby som mu nevbehol rovno pod kolesá. Ak je blízko a skúsenosti mi hovoria zastať, nemám problém spomaliť alebo aj zastaviť.
Ked som robil autoskolu, instruktor mi na jazde hovori: "vidis cyklistu?" hovorim vidim. On mi nato: "tak si predstav, ze je to kamion. predbiehaj cez druhy pruh a vsetky manevre, ako keby to bolo auto." Dost dobre to mam zafixovane doteraz. A kto jazdi po KE dobre vie, ze smerovky su na okrasu
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Dve zásady na zapamätanie:
1. Predvídateľnosť: Cyklista by mal určite zostať v pruhu, v ktorom pokračuje, ideálne 1/2 metra vľavo od prerušovanej čiary, tým dáva výrazne najavo, aké má úmysly. Pozrieť sa cez plece pred delením pruhov je rozumná vec a ja by som určite ukazoval rukou aj desať sekúnd. Ak cyklista odbočuje do pravého pruhu, mal by sa natlačiť ku krajnici, aby bolo jasné, kam bude pokračovať ďalej a tiež ukázať rukou smer jazdy. Účastníci premávky majú komunikovať a tým nemám na mysli nadávanie do kamery potom, čo došlo k incidentu.
2. Predvídanie: Šofér musí ubrať plyn, predvídať, že žiletkári idú často rýchlejšie, ako by si jeden myslel. Delenie pruhov môže byť fatálne miesto, robiť takúto myšičku je takmer trestný čin. Na druhej strane pokus obísť cyklistu zprava môže byť tiež smrteľné, lebo sa nedá vylúčiť, že ten predsa odbočí ku krajnici.
Poznámka: Ak tento cyklista neukazoval, držal sa vpravo od čiary, v prvej chvíli by si väčšina šoférov myslela, že je to ten typický idiotský brzdič, čo chce ísť vpravo, ale "defenzívne" blokuje celý odbočovací pruh.
Poučenie: Nemému decku ani vlastná mater nerozumie. Čím je niekto zraniteľnejší, tým viac by sa mal snažiť komunikovať ostatným svoje úmysly.
https://ulozto.sk/!gBTCAjLuMZip/blbek-mp4
zazitky cestou z/do prace radsej do temy "moja vysnivana zenska"
Ako domáci tú cestu dôverne poznám a ako domáci tiež viem že presne popri nej (napravo od miesta, kde je fotka robená) je pekný cyklochodník ktorým sa dá dostať až na koniec mesta a prakticky sa z neho dá zísť hocikde do centra mesta, takže je zbytočné jazdiť v premávke. Ale chápem že ak niekto nie je tunajší, nemusí to tu poznať
Inak ja dávam znamenie o zmene smeru vždy, či som na hlavnej alebo na vedľajšej, vždy keď prechádzam z pruhu do pruhu, vždy ak obieham pomalšieho cyklistu, vždy ak obieham chodca, vždy ak obieham stojace auto na krajnici. Samozrejme sa vždy otočím dozadu, či je prichádzajúce auto dostatočne ďaleko, aby som mu nevbehol rovno pod kolesá. Ak je blízko a skúsenosti mi hovoria zastať, nemám problém spomaliť alebo aj zastaviť.