"Sudca pre obžalovanú 29-ročnú Luciu potvrdil dvojročný trest odňatia slobody s podmienečným odkladom na trojročnú skúšobnú dobu. Zároveň jej na 6 rokov zakázal viesť motorové vozidlá."
---edit: to fakt uz aj to neskodne slovicko g.rc je cenzurovane? grc
Ty vole tak jasné, že ľahostajní šoféri majú na háku cyklistov keď ich môžu zabiť a nič sa nedeje. A stavte sa, že keby ideme dvaja, nejaký vodič mi zrazí partaka tak, že ho na mieste zabije a ja ho vytiahnem za vlasy von a v amoku mu "rozkopem papulu" tak ešte ja mam väčší problém za dve výchovné po hube ako vodič, čo dakoho zabije. No nestačím sa čudovať nad touto legislativou.
tak toto ma zaujimalo - kedze je tam metrova krajnica a napalila do nich zozadu. cakal som ze to bude telefon v ruke - no to sa uz asi vazne nedozviem. trest je vysmech
Ja okrem toho trestu ktory je vysmechom nerozumiem ani tomu nad cim tam dva roky premyslaju. Par prispevkov dozadu tu bol clovek ktory urobil zlobu v 2016 a az teraz ho odsudili. Pokial nevypisuju pentelkou a sablonou 800 stranovy dokument, tak si to neviem vysvetlit.
Podmienka za dva životy? Výsmech a pľuvanec do tvare pozostalým...Niet sa čo čudovať že súdnictvo je dlhodobo najmenej dôveryhodnou inštitúciou na Slovensku.
Vdaka takymto pripadom sa ukazuje, ze nie sme normalna civilizovana krajina. Jasne, ze sa nevenovala riadeniu. A takmer urcite to bol mobil, lebo ako inak moze niekto napalit zozadu do cyklistov? Len tak, ze nepozera na cestu. Ale odhliadnuc od toho, co bolo dovodom zabitia dvoch nevinnych ludi, je podmienecny trest vysmech spravodlivosti aj pozostalym. Smutna realita...
Podelím sa o svoje skúsenosti z posledných dní. Vôbec by som nehádzal vinu iba na mobil. Po takmer 10tich rokoch som sa vrátil z Brna na Slovensko a nestíham sa diviť čo zažívam. Vyberiem dve posledné nepríjemné príhody.
Pred týždňom stúpanie z Bystrice na Králiky. Koncová dedina, minimálna premávka. Auto v protismere a samozrejme v tom momente ma auto zozadu musí stihnúť obehnúť. Bolo to dosť nebezpečné predbehnutie, zapamätal som si značku s tým že ak ju uvidím niekde vo dvore, určite sa zastavím a zaklopem. Mal som šťastie, chlap akurát zatváral auto do garáže. Slušne som mu popísal svoj pohľad a poprosil o väčšiu tolerantnosť do budúcna keďže nejaká agresivita by sa minula zámeru. Chlap samozrejme spomínal ako raz išli dvaja cyklisti vedľa seba atď. Argument s hodnotou nula.
Včera stúpanie na Kordíky, za Tajovom, ani nešlo auto v protismere aby ma zrazu auto obehlo tak 10cm od lakťa minimálne v 70ke. Striaslo ma tak, že som si zapamätal len typ auta a predposledné písmeno značky. V dedine som mal znova šťatie, že som auto uvidel vo dvore tak som prišiel ešte stále vytrasený zaklopať a znova som zopakoval svoj pohľad pánovi. Pozýval ma dnu, ospravedlnil sa, podali sme si ruky...
Neviem či to je nepozornosť, neuvedomelosť, neskúsenosť, nedostatok tolerancie alebo kombinácia všetkého, ale tieto situácie majú veľmi blízko k podobnému koncu.
Možno by pomohla úprava zákona a povinný odstup pri predbiehaní.
Máte prípadne tipy ako šoféra podvedome prinútiť k väčšiemu rozostupu? Resp. bude polícia riešiť kamerový záznam v prípade ohrozenia cyklistu?
Nedrz sa uplne vpravo na krajnici alebo za nou, drz sa v pravej tretine pruhu. Tym padom Ta auto musi obist cez protismer a teda Ta nemoze liznut spätakom ked ide nieco oproti, lebo "vsak sa vojdem".
Dovolím si tvrdiť, že nie som začínajúci cyklista a toto pravidlo dlhodobo ovládam a dodržujem, dokonca som tak dlho radil mamke keď sa bála chodiť po cestách. Pred mesiacom som sa jej ospravedlnil s tým, že som sa mýlil. S poslednou vetou už nesúhlasím (v praxi nefunguje). V provom spomínanom prípade som si sekundu pred hovoril to isté.
Včera som šiel celý zvyšok stúpania v ľavej tretine svojho pruhu s myšlienkou nech ma ďalší Pán šofér vezme frajersky na kapotu ako zbabelo si len poškodiť späťák. Máte niekto reálnu skúsenosť, či napríklad s reflexnou vestou obiehajú rozumnejšie?
Odkedy jazdím so zapnutou blikačkou, mám pocit, že odstupy sú lepšie. Ale aj tak sa mi minule prihodilo, že kretén sa rozhodol predbiehať aj napriek tomu, že oproti išiel autobus. A to sme išli s mládežou na treningu /asi 15 ks/ pekne v rade za sebou. Našťastie si manéver rozmyslel v poslednej chvíli a dupol na brzdu. Blatnik som mu videl periférne 15 cm vedľa osky zadnwho kolesa.
Inak zrovna cestou z Tajova hore okolo kempingu mám rovnakú skúsenosť, ideme si hore a tam je fakt len pár domov, rekreačné objekty a baaaam 4 chlapci na Golfe s hlasným rádiom no 80tkou natesno a pritom cesta voľná a druhé auto detto síce pomalšie ale blízko a pritom oproti nikto.... Mne pomáha sa obzrieť ak sa blíži auto, mám pocit, že keď sa obzriem na toho šoféra a on registruje, že ho registrujem tak ma obíde väčším oblúkom a toto sa mi osvedčilo aj v meste. Samozrejme, že v BB je menšia premávka ale aj tak.
takto natesno sa jazdí aj v okolí Banskej Štiavnice, hlavne domaci, neprehľadná zákruta, vrchol stúpania, predbieha sa všade a stále...občas mám z toho strach
. Mal som šťastie, chlap akurát zatváral auto do garáže. Slušne som mu popísal svoj pohľad a poprosil o väčšiu tolerantnosť do budúcna keďže nejaká agresivita by sa minula zámeru. Chlap samozrejme spomínal ako raz išli dvaja cyklisti vedľa seba atď. Argument s hodnotou nula.
To je všetko o vnútornom nastavení. Ludia skôr nebicykluju a teda sa všade presúvaju autami. Cyklistov považuju za hmyz, čo obťažuje. To čo je par stranok dozadu, to auto ako umyselne zrazilo tych dvoch cyklistov je presne o tom. Krava, či somar sa nastavil vnutorne, že im chce niečo vyviesť. Ale tam sa nesranduje. Miesto toho, aby ich obehol s dostatočnym odstupom a možno zamaval, tak im chcel just nejaku kravinu vyviesť.
Ja by som to zhodnotil ako nedostatok pozornosti a hlavne tolerancie. Netvrdím že ma niekto z tých šoférov chcel ohroziť alebo si uvedomil aký pocit som mal ja (bohužial to nemení možný výsledok). Do zákona dať povinne 1,5m pri predbiehaní a hotovo.
Má niekto skúsenosť alebo vedomosť ako je to s kamerkou? Môžem to poslať polícii? Budú sa tým reálne zaoberať?
Na moto jazdim stredom svojho pruhu. Vcera som v stupani na poslednu chvilu zbadal cyklistu v pravej tretine pruhu. V takom pripade by nam obom pomohlo, keby mu blikacka blikala aj cez den. Cyklista bol "skryty" za slnkom. Az ma striaslo...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://mytrencin.sme.sk/c/22433006/vodicka-ktora-pri-mnichovej-lehota-zrazila-dvoch-cyklistov-spoznala-svoj-trest.html?ref=njct
no a je mi z toho na g.rc
"Sudca pre obžalovanú 29-ročnú Luciu potvrdil dvojročný trest odňatia slobody s podmienečným odkladom na trojročnú skúšobnú dobu. Zároveň jej na 6 rokov zakázal viesť motorové vozidlá."
---edit: to fakt uz aj to neskodne slovicko g.rc je cenzurovane? grc
Pred týždňom stúpanie z Bystrice na Králiky. Koncová dedina, minimálna premávka. Auto v protismere a samozrejme v tom momente ma auto zozadu musí stihnúť obehnúť. Bolo to dosť nebezpečné predbehnutie, zapamätal som si značku s tým že ak ju uvidím niekde vo dvore, určite sa zastavím a zaklopem. Mal som šťastie, chlap akurát zatváral auto do garáže. Slušne som mu popísal svoj pohľad a poprosil o väčšiu tolerantnosť do budúcna keďže nejaká agresivita by sa minula zámeru. Chlap samozrejme spomínal ako raz išli dvaja cyklisti vedľa seba atď. Argument s hodnotou nula.
Včera stúpanie na Kordíky, za Tajovom, ani nešlo auto v protismere aby ma zrazu auto obehlo tak 10cm od lakťa minimálne v 70ke. Striaslo ma tak, že som si zapamätal len typ auta a predposledné písmeno značky. V dedine som mal znova šťatie, že som auto uvidel vo dvore tak som prišiel ešte stále vytrasený zaklopať a znova som zopakoval svoj pohľad pánovi. Pozýval ma dnu, ospravedlnil sa, podali sme si ruky...
Neviem či to je nepozornosť, neuvedomelosť, neskúsenosť, nedostatok tolerancie alebo kombinácia všetkého, ale tieto situácie majú veľmi blízko k podobnému koncu.
Možno by pomohla úprava zákona a povinný odstup pri predbiehaní.
Máte prípadne tipy ako šoféra podvedome prinútiť k väčšiemu rozostupu? Resp. bude polícia riešiť kamerový záznam v prípade ohrozenia cyklistu?
Včera som šiel celý zvyšok stúpania v ľavej tretine svojho pruhu s myšlienkou nech ma ďalší Pán šofér vezme frajersky na kapotu ako zbabelo si len poškodiť späťák. Máte niekto reálnu skúsenosť, či napríklad s reflexnou vestou obiehajú rozumnejšie?
To je všetko o vnútornom nastavení. Ludia skôr nebicykluju a teda sa všade presúvaju autami. Cyklistov považuju za hmyz, čo obťažuje. To čo je par stranok dozadu, to auto ako umyselne zrazilo tych dvoch cyklistov je presne o tom. Krava, či somar sa nastavil vnutorne, že im chce niečo vyviesť. Ale tam sa nesranduje. Miesto toho, aby ich obehol s dostatočnym odstupom a možno zamaval, tak im chcel just nejaku kravinu vyviesť.
Má niekto skúsenosť alebo vedomosť ako je to s kamerkou? Môžem to poslať polícii? Budú sa tým reálne zaoberať?
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/doprava-nehoda-smrt-na-silnici.A200624_210452_domaci_lsv?zdroj=top