Auto z jeho pravej strany vojde do krizovatky lebo on mu kusi dat prednost ale v krizovatke dava to auto prednost druhemu autu ktore ide rovno.. to teda vojde do krizovatky a dava prednost corsairovi… ten teda prejde krizovatkou ako prvy, potom prejde auto ktore mal corsair z lava lebo ide rovno a ako posledne prejde krizovatkou auto co bolo napravo a odbacalo dolava
🤦♂️ moje nervy .. keby si aspon cital s porozumenim kto kam ide ... ale aj pri tvojom vyklade smerov si uplne mimo s poradim .. to fakt toto ma vodicaky ?.
...auto zprava dáva prednosť protiiducemu a ja prejdem cez križovatku prvý.
vyplýva, že auto idúce (z pohľadu corsaira) zľava ide rovno. Inak by mu totiž auto idúce zprava (ako odbočujúce doľava) nedávalo prednosť, ale prešli by obe naraz.
no osobne by som zastavil a tvaril sa ze oody***** a cakal kym prejdu - lebo vobec bby som neveril tomu ze zeleny a hnedy zareaguju spravne.
"mam strasne rad" tieto neoznackovane krizovatky s pravidlom pravej ruky. min. tretina nevie co ma robit a ked sa im do toho primota cyklista tak su uplne v prdeli.
Auto z jeho pravej strany vojde do krizovatky lebo on mu kusi dat prednost ale v krizovatke dava to auto prednost druhemu autu ktore ide rovno.. to teda vojde do krizovatky a dava prednost corsairovi… ten teda prejde krizovatkou ako prvy, potom prejde auto ktore mal corsair z lava lebo ide rovno a ako posledne prejde krizovatkou auto co bolo napravo a odbacalo dolava
v krizovatke bez oznacenia prednosti je to presne takto. na 100%. skuste si online testy, mozno to tam aj najdete
1. oranzovy vojde do krizovatky, ale odbocuje dolava, takze dava prednost zelenemu, ktory ide rovno
2. cyklista iduci rovno moze prejst
3. po cyklistovi prejde zelene auto rovno
4. oranzove moze odbocit dolava
ale v praxi je to takmer vzdy tak, ako pise Gusto
v pripade, ze aj zelene odbaca dolava (co nie je z corsairovho postu zrejme), tak stale by malo zelene auto davat prednost vozidlu (cyklistovi) sprava, ale zase v praxi v 99% pripadov prejdu najprv auta spolu a potom cyklista
ale dodam aby som nebol za mudreho - casto neviem co mam v danej chvili robit - ked som uz unaveny, alebo nebodaj na srot, tak to uz trva, kym vykalkulujem celu situaciu ktora prave v danej sekunde vznikla, kto kedy cez koho a este si davat bacha na tych ktori maju dat prednost mne, lebo mozno o tom nevedia. cele pravidlo pravej ruky mi v dnesnej dobe pride ako nebezpecny prezitok.
konkretne tato situacia - blizis sa ku krizovatke, nepoznas ju, si unaveny lebo ides za svoje. ako prve nevidis znacku, si v SR tak nevies ci je v zbernych surovinach, alebo tam vazne nema byt, tak hladis po celej krizovatke ci v inych smeroch znacky niesu. potom si uvedomujes na ktorej strane je ta prava strana. bicykel pod tebou stale ide, vidis auto po pravej, tak brzdis, lenze ono ide aj z lavej a uz musis rozmyslat, uvedomovat si, co nie vzdy davas v realnom case - ten dava prednost mne, lenze ty uz skoro stojis, co on moze vyhodnotit ze mu davas prednost (pustas ho) alebo neznas pravidla. teraz si si nepodradil, lebo pri tej vsetkej kalkulacii si nestihol a nemas pinion, chces sa rozbehnut, nohy unavene, z lava na teba uz trubi co stvaras, ten v pravo nechape nicomu, ked kazdy stoji tak ide on ...
u nás v Košicoch máme pár špeciálnych križovatiek (Barca, Opátske) kde ty nemáš žiadnu značku ale ten čo k tebe ide sprava takže by si mu mal dávať prednosť tam má značku "Daj prednosť v jazde" ...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Či v košicoch učia ináč?
vyplýva, že auto idúce (z pohľadu corsaira) zľava ide rovno. Inak by mu totiž auto idúce zprava (ako odbočujúce doľava) nedávalo prednosť, ale prešli by obe naraz.
Nauc sa citat s porozumenim.
"mam strasne rad" tieto neoznackovane krizovatky s pravidlom pravej ruky. min. tretina nevie co ma robit a ked sa im do toho primota cyklista tak su uplne v prdeli.
v krizovatke bez oznacenia prednosti je to presne takto. na 100%. skuste si online testy, mozno to tam aj najdete
1. oranzovy vojde do krizovatky, ale odbocuje dolava, takze dava prednost zelenemu, ktory ide rovno
2. cyklista iduci rovno moze prejst
3. po cyklistovi prejde zelene auto rovno
4. oranzove moze odbocit dolava
ale v praxi je to takmer vzdy tak, ako pise Gusto
v pripade, ze aj zelene odbaca dolava (co nie je z corsairovho postu zrejme), tak stale by malo zelene auto davat prednost vozidlu (cyklistovi) sprava, ale zase v praxi v 99% pripadov prejdu najprv auta spolu a potom cyklista
konkretne tato situacia - blizis sa ku krizovatke, nepoznas ju, si unaveny lebo ides za svoje. ako prve nevidis znacku, si v SR tak nevies ci je v zbernych surovinach, alebo tam vazne nema byt, tak hladis po celej krizovatke ci v inych smeroch znacky niesu. potom si uvedomujes na ktorej strane je ta prava strana. bicykel pod tebou stale ide, vidis auto po pravej, tak brzdis, lenze ono ide aj z lavej a uz musis rozmyslat, uvedomovat si, co nie vzdy davas v realnom case - ten dava prednost mne, lenze ty uz skoro stojis, co on moze vyhodnotit ze mu davas prednost (pustas ho) alebo neznas pravidla. teraz si si nepodradil, lebo pri tej vsetkej kalkulacii si nestihol a nemas pinion, chces sa rozbehnut, nohy unavene, z lava na teba uz trubi co stvaras, ten v pravo nechape nicomu, ked kazdy stoji tak ide on ...