159 a nie je čo riešiť. Ak to máš na očiach, tak pravidelné volanie ich postupne odnaučí hriechom proti pravidlám cestnej premávky. Spoveďou si môžu odľahčiť na duši a odľahčí sa im aj na peňaženke a to nie zrovna príspevkom do zvončeka.
zisti si ci nemaju specialne povolenie od mesta tam parkovat...v PK sa bezne parkuje pri kapucinskom kostole na cyklochodniku(inde v blizkosti sa neda) a mesto to povolilo....takze tam ty ludia mozu pocas omší parkovat...
Mesto nemôže nič také povoliť. Povoliť to môže akurát tak ORDI na žiadosť mesta. Ale aj to je na uváženie či je to vôbec v normách cestného zákona. Navyše ak by také niečo aj povolili, tak by to mali patrične aj označiť min. zvislým dopravným značením, že v čase a v dňoch vtedy a vtedy to slúži ako vyhradené parkovanie pre návštevníkov omší. To čo je nafotené vo Vrakuni, je iba chrapúňstvo pánbožkárov.
osbne mi to az tak neprekaza, nakolko ten "cyklochodnik" nezodpoveda konstrukcii mojho bicykla a vyuzivam radsej cestu (aj ked viem, ze som povinny ho z hladiska vyhlasky vyuzit)
Trochu som zmenil cestu do práce a jazdím cez Lamač, poza Tesco, Kramáre ... a naďabil som na ukážkovú ignoranciu vodičov dávať prednosť na kruhovom objazde pri vojenskej nemocnici pod Červeným mostom. Vchádzam do nej zhora od Partizánskej lúky a vychádzam smerom na Kramáre. Vodiči prichadzajúci od walecovej križovatky ani v náznaku nedajú prednosť keď som v kruháku.
V tom som s tebou nápodobne. 99 % cyklocestičiek, ktoré sú v BA skôr namaľované ako vybudované sú pre cestný bicykel nepoužiteľné a nebezpečné a preto volím, radšej cestu. Už rýchlosť 20 km/h je na nich riziková, no a bežne jazdím medzi 30-40 km/h po meste, čo je v tomto prípade na cyklocestičkách nemysliteľné.
Jediný úsek, kde využívam cyklopruh je na Viedenskej medzi mostom SNP a Starým a tam pravidelne vždy, keď týmto úsekom idem a vidím parkovať autá vedľa nej, alebo na nej, tak volám 159.
Klasika, nič nové pod slnkom. Mňa obiehal v malom kruháku pako s taxíkom a tak ma vyblokoval, že som musel v poslednej chvíli odbočiť do výjazdu, do ktorého som nemal v pláne ísť, ale on áno.
len hentak zaparkované autá sú nebezpečné nielen v tom že parkujú na cyklochodníku, ale predpokladám že sú to ignoranti ktorí sa ani nepozrú okolo pred otvorením dverí (ktoré samozrejme zásadne otvárajú naplno nech s tou tlstou riťou vylezú pohodlne)..
Klasika, nič nové pod slnkom. Mňa obiehal v malom kruháku pako s taxíkom a tak ma vyblokoval, že som musel v poslednej chvíli odbočiť do výjazdu, do ktorého som nemal v pláne ísť, ale on áno.
Ja to na kruháčoch riešim tak, že idem stredom pruhu, nie na okraji, takže ma nikto nemôže na aute predbehnúť a teda vytlačiť.
Mesto nemôže nič také povoliť. Povoliť to môže akurát tak ORDI na žiadosť mesta. Ale aj to je na uváženie či je to vôbec v normách cestného zákona. Navyše ak by také niečo aj povolili, tak by to mali patrične aj označiť min. zvislým dopravným značením, že v čase a v dňoch vtedy a vtedy to slúži ako vyhradené parkovanie pre návštevníkov omší. To čo je nafotené vo Vrakuni, je iba chrapúňstvo pánbožkárov.
ale v PK je vsetko v zmysle zakona. pred danym miestom je umiestnena dolnkova tabula. na druhej strane, ten cyklochodnik je holy nezmysel... vedie od nikam nikam, na 3/4 dlzky su tam osadene dopravne znacky, stlpy el. vedenia... a nik ho aj tak nerespektuje... a pri trasovani cez tri krizovatky a okolo krcmy je to uplne jedno:-))
Je to ešte (v PK) vobec cyklistický chodník? Mám pocit, že tabule demontovali.
tak uz to nie je ani cyklochodnik, aj dodatkove tabule pri kostole su odmontovane... uz je tam len zakaz zastavenia za branou do klastora... ale farnikom to predsa nemoze prekazat, predsalen sa vyspovedaju a hriechy su odpustene...
Ďalší dôkaz o tom, že kresťania sú najväčšie pokrytecké svine od začiatku ich sk..o náboženstva. Pomodliť sa a vyspovedať a všetko čo som napáchal je akože OK. Keď mohli vraždiť ľudí, páliť "čarodejnice", viesť križiacke výpravy, kradnúť a znásilňovať, nútiť ľudí dávať cirkvi dane a klaňať sa cirkevníkom hodnostárom a domnelému bohu, tak nejaké parkovanie nieje pre kresťana žiadna morálna prekážka.
Každý ma vlastný názor, ale nemal by si všetkých hádzať do jedného vreca. Mňa tiež vedia vytočiť poniektorý katolíci.. a tiež je pravda, že nie vštci to berú vážne, kopec z nich chodí do kostola len tak.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Presne toho sa vzdy bojim a nie raz, co som videl to tak skoro (nastastie len skoro) dopadlo
Jediný úsek, kde využívam cyklopruh je na Viedenskej medzi mostom SNP a Starým a tam pravidelne vždy, keď týmto úsekom idem a vidím parkovať autá vedľa nej, alebo na nej, tak volám 159.
Ja to na kruháčoch riešim tak, že idem stredom pruhu, nie na okraji, takže ma nikto nemôže na aute predbehnúť a teda vytlačiť.
ale v PK je vsetko v zmysle zakona. pred danym miestom je umiestnena dolnkova tabula. na druhej strane, ten cyklochodnik je holy nezmysel... vedie od nikam nikam, na 3/4 dlzky su tam osadene dopravne znacky, stlpy el. vedenia... a nik ho aj tak nerespektuje... a pri trasovani cez tri krizovatky a okolo krcmy je to uplne jedno:-))
http://auto.sme.sk/c/6755049/idu-do-kostola-no-pravidla-parkovania-su-im-ukradnute.html
EDIT: mi nejak vynechava prispevky ta mozila
na tom kruháku pod č.mostom som vždy dostal prednosť od auta.
tak uz to nie je ani cyklochodnik, aj dodatkove tabule pri kostole su odmontovane... uz je tam len zakaz zastavenia za branou do klastora... ale farnikom to predsa nemoze prekazat, predsalen sa vyspovedaju a hriechy su odpustene...