Prečo potom cyklisti nemajú chodiť tiež vľavo?
Jáj tu už sa bavíme o vozidle, a to je úplne iná situácia.

Ciastocne to suvisi s rychlostou, ale inak ano .. ale tazko spravis z korculiara vozidlo, aj keby jazdil 50km/h .. nema totiz brzdy. Ani blatniky. Proste nie je to vozdilo a nemoze byt. Bicykel svojim sposobom moze byt vozidlo - aj konsky zaprah je vozidlo a ide priserne pomaly. Ale trvat dementne na tom, ze pretoze je definovany (bike) ako vozidlo by mal jazdit len po ceste /pricom aj tak ho nutia na cyklochodniky/ a nemal vchadzat do zakazu vjazdu pre vozidla - klasicka cervena gulata znacka /pricom ako
bicykel to mozem elegantne neporusit a vojst tam, preto je to nezmysel/
Znovu sa dostavame k tomu podstatnemu .. tam kde chyba rozum nepomoze nic. Jazdit ako debil /30km/h/ po chodniku , kde je plno chodcov, kociky, male
deti je arogancia. Ist po chodniku kde su ludia ich rychlostou nepovazujem za problem. A stretol som dost takych typkov. Ist po chodniku, kde nikto nie je, povazujem za normalne. Jazdit po ceste plnej aut a kamionov sice je podla vyhlasky, ale absentuje tu pud sebazachovy. Aj vyhlaska hovori, ze jazdit sa ma tak, aby 1) dodrzana bezpecnost - teda moja aj ostatnych 2) dodrzana plynulost dopravy - to jest, napr. aj chodci by sa mali uvedomit a neprechadzat po prechode ako kacice
Zaklad je predvidat .. aj chyby tych druhych a jazdit/chodit tak, aby som vedel bezpecne zastavit. S ohladom na situaciu. Jasne, nic neexistuje na 100%, ale meteorit tiez sa neda predvidat.