Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Po dnesnom rane, ked ma jeden SAD bus vytlacil nasjkor doprava na obrubnik, potom ked som ho dobehol o parkm na ZST Nove mesto a zacal mu nadavat, tak ma vytlacil este aj do elektrickovych kolaji....uz si zaluzie nerobim.

Mno jo. Ja som po 2 tyzdnoch presedlal opat na behanie do/z roboty po chodnikoch. Malo by to byt bezpecnejsie...ale tak ako vodici nevidia cyklistov, tak uz vobec nie chodcov/bezcov na chodniku, ked vychadzaju z parkoviska/ z vedlajsej ulice. Minule sa mi to stalo na Vajnorskej pri Adidase/Kotly, babenka vychadzala na Vajnorsku z toho parkoviska a pozerala sa stale len vlavo vlavo vlavo a na mna (vpravo) nic..ak by som nezastal tak ma zrazi.
Zobraziť komentár 30.04.2013 - 09:17:42
00

youtube.com/watch?v=dNFaAqS2f18&t=

Zobraziť komentár 30.04.2013 - 09:19:20
00
šogi pumpičku do ruky a rozbiť zrkadlo

hm, rozmyslal som, co si strcit do ruksaku - rozmyslal som, ci baseballka mi nebude tazka a velka,ale pumpa sa vojde do dresu a nemusim ani ruksak dat dole z chrbta...taketo vlemi extremne pripady mozno budem riesit tiez extremnym sposobom ...

Ostatne dva dni boli skutocne naprd z tohto pohladu...
Zobraziť komentár 30.04.2013 - 09:22:05
00
si kúp kladivko na okná :P

patooo ts taký ostrielaný fórista a nekukne si predchádzajúcu stranu? post698585.html#p698585
Zobraziť komentár 30.04.2013 - 09:24:45
00
a tak stane sa :-P
Zobraziť komentár 30.04.2013 - 09:26:36
00
Minule sa mi to stalo na Vajnorskej pri Adidase/Kotly, babenka vychadzala na Vajnorsku z toho parkoviska a pozerala sa stale len vlavo vlavo vlavo a na mna (vpravo) nic..ak by som nezastal tak ma zrazi.

toto sa mi stalo parkrat a v pohode som zastal a nechal auto vyjst. na chodniku nemas s bajkom co robit a ak ano mal by si ist rychlostou chodze. tiez ked autom vychadzam z parkoviska pozriem dolava doprava 10m na chodnik ci tam nie su chodci rychlejsie iducich cyklistov si nemusis vsimnut....
Zobraziť komentár 30.04.2013 - 09:36:14
00
aha cize bezca ktory bezi 16km/h v pohode zrazis lebo nejde rychlostou chode?? :fubar:
Zobraziť komentár 30.04.2013 - 09:44:36
00
egze: definuj rychlost chodze. Ja chodim bezne 6km/h, babenky sa vlecu 2km/h, ked pridam fest do kroku je to 8km/h. Poklus je 10-12km/h - stale chodza. Rychly beh 15km/h .. sprint sa blizi niekedy do 30km/h .. stale ide o chodca. Ak ti na prechode vbehne korculiar rychlostou 30-40km/h - samozrejme, ten kto to spravi je idiot, ale stale je to chodec (to je to co povazujem za hlupost vo vyhlaske, rovnako ako ze bicykel je vozidlo/. To iste lyziar. Podla vyhlasky stale chodec :)
Zobraziť komentár 30.04.2013 - 09:49:25
00
@lto , presne tak :-)
@egze, treba citat aj s porozumenim, v mojom prispevku spominam ze so msiel behom a vodici si nevimaju na chodnikoch bezcov/chodcov.

Je to pre mna vecna dilem,a co je to vlastne rychlost chodze? Ked idem aj s bajkom po chodniku. Kedze chodec je aj bezec a ako spominal - lto - chodec dokaze vyvinut rychlost nad 30km/h. Takto mam potom problem aj ako bezec, ak chcem bezat/korculovat po ceste. Podla zakona by som mal ist ako chodec po lavej strane cesty v protismere. Nerozumiem vsak tomu preco, ked mozno idem aj rychlejsie ako cylista, ktory ide 14km/h a ten ma zase ist vpravo po pravej strane. Jednoducho by mali zaviest do vyhlasky zmenu... ze bezec/korculiar/lyziar nie je chodec :-)

Kazdopadne k teme. Opat je to len o ohladuplnosti. Ja som v tomto pripade bol ohladuplny a radsej som zastal, chvilku pockal a nakoniec ju obehol poza jej auto.

PS: Moja priemrna rychlost behu do /z prace je 12km/h, aby som sa moc nespotil :-)

Naposledy upravil PALOsvk dňa 30.04.2013 - 09:59:28, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 30.04.2013 - 09:57:53
00
korčuliar je určite definovaný ako chodec?
ale btw keby som mal všade v meste predpokladať že sa mi niekde vyrúti chodec rýchlosťou 30km/h tak sa pomaly nepohnem z miesta a viac ako 2ku nezaradím..
Zobraziť komentár 30.04.2013 - 09:58:55
00
Neviem ci to este vo vyhlaske je, ale asi tak, ze chodec je povinny sa presvedcit, ci je schopny bezpecne vkrocit na vozovku /teda tym automaticky kazdy kdo ma trochu rozumu nebude na prechod vbiehat - aj bicykel znamena, ze zabrzdim, pripadne zastanem. Potom cez prechod prejdem .. NETLACIM! .. nebudem robit idiota kvoli tomu, aby bola dodrzana litera zakona, pricom to podstatne je uplne inde/. A je jedno, ci ide cez prechod, alebo na zelenu. Proste by to MAL robit. Kedysi sa to deti ucili v ramci obcianskej nauky na zakladnych skolach.
Chodec ma chodit vlavo (okrem pripadu, ze tlaci vozidlo, ci vozik, alebo je organizovana skupina) preto, aby videl, ze nieco oproti ide. Je to velmi dolezite .. inak sa moze stat, v opacnom smere, ze spanikari a uskoci. Napriklad. Ten ocny kontakt s priblizujucim sa vozidlom je dolezity. Preto lava strana, resp. opacna strana ako sa jazdi.
Zobraziť komentár 30.04.2013 - 10:01:46
00
ale btw keby som mal všade v meste predpokladať že sa mi niekde vyrúti chodec rýchlosťou 30km/h tak sa pomaly nepohnem z miesta a viac ako 2ku nezaradím..

Tak vidis. Zil som viac ako rok v Nemecku, najpr v meste Erlangen (raj cyklistov do prace) a potom vo Frankfurte. V Erlangene sa nestane, aby vodic len tak vysiel z parkoviska alebo z vedlajsej bez toho, aby nezastal pred chodnikom/cyklochodnikom a nepozrel sa vlavo/vpravo. Potom, ked vidi, ze nikto nejde, tak sa pohne o tych 1,5m dalej a zase pozera, ci mu nejdu auta :-) Da sa to, ide to. Ja som si tam na to tak zvykol, ze som mal teraz v BA problem, ze som to takto dodrziaval a ludia na mna pozerali ako na blbca, par krat zatrubili pri vyjazde z parkoviska ze co stojim....
Zobraziť komentár 30.04.2013 - 10:03:15
00
Prečo potom cyklisti nemajú chodiť tiež vľavo?
Jáj tu už sa bavíme o vozidle, a to je úplne iná situácia. :)
Zobraziť komentár 30.04.2013 - 10:05:14
00

Ano .. v poslednej novele je priamo vymenovany. Aj lyziar. Sankar je tiez chodec. Ovsem trojkolka (ak si dobre pamatam) nie je podla zakona bicykel /ten je totiz defijnovany ako 2 kolesa :lol:/ a tym padom nie vozidlo. Ani 4kolka bike. Proste ... ke chyba zdravy rozum ..
Zobraziť komentár 30.04.2013 - 10:06:01
00
Prečo potom cyklisti nemajú chodiť tiež vľavo?
Jáj tu už sa bavíme o vozidle, a to je úplne iná situácia. :)

Ciastocne to suvisi s rychlostou, ale inak ano .. ale tazko spravis z korculiara vozidlo, aj keby jazdil 50km/h .. nema totiz brzdy. Ani blatniky. Proste nie je to vozdilo a nemoze byt. Bicykel svojim sposobom moze byt vozidlo - aj konsky zaprah je vozidlo a ide priserne pomaly. Ale trvat dementne na tom, ze pretoze je definovany (bike) ako vozidlo by mal jazdit len po ceste /pricom aj tak ho nutia na cyklochodniky/ a nemal vchadzat do zakazu vjazdu pre vozidla - klasicka cervena gulata znacka /pricom ako bicykel to mozem elegantne neporusit a vojst tam, preto je to nezmysel/

Znovu sa dostavame k tomu podstatnemu .. tam kde chyba rozum nepomoze nic. Jazdit ako debil /30km/h/ po chodniku , kde je plno chodcov, kociky, male deti je arogancia. Ist po chodniku kde su ludia ich rychlostou nepovazujem za problem. A stretol som dost takych typkov. Ist po chodniku, kde nikto nie je, povazujem za normalne. Jazdit po ceste plnej aut a kamionov sice je podla vyhlasky, ale absentuje tu pud sebazachovy. Aj vyhlaska hovori, ze jazdit sa ma tak, aby 1) dodrzana bezpecnost - teda moja aj ostatnych 2) dodrzana plynulost dopravy - to jest, napr. aj chodci by sa mali uvedomit a neprechadzat po prechode ako kacice

Zaklad je predvidat .. aj chyby tych druhych a jazdit/chodit tak, aby som vedel bezpecne zastavit. S ohladom na situaciu. Jasne, nic neexistuje na 100%, ale meteorit tiez sa neda predvidat.
Zobraziť komentár 30.04.2013 - 10:09:10
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Elektronika a svetlá / Svetlá)
keyboard_arrow_up