Ja som dnes pri Spisskom Stvrtku pred vyjazdom na dialnicu smer PP pustal cyklistku, ktora chcela odbocit na "staru cestu". Obzerala sa, obzerala, ci moze, ale znamenie nedavala, tak som spomalil, takmer az zastavil, lebo som videl, ze chce ist do odbocovacieho pruhu...Keby som nesiel tak pomaly a ona by si ma nevsimla, tak ju urcite mam na kapote, kedze ruku vystrcila von az tesne predtym, ako som sa ocitol za jej zadnym kolesom a medzitym okolo nej preslo viacero aut. A o tom to je, ze ludia nevedia, ako sa maju na ceste spravat, davat vcas znamenia pre druhych a predvidat trosku.
nedela + pondelok = 3 zazitky s idiotmi na bratislavskych cestach
1. ECV TN - liznutie spätakom
2. ECV KE - liznutie spätakom
3. ECV NR - vytrubenie, ze mu zavadziam (zaradil sa za mna do pruhu, ktory hned za krizovatkou zanika - chcel sa cez neho predbehnut sprava pred ostatnych)
Urcite sa najdu aj idioti s ECV BA, ale statisticky ich je o dost menej. Este aj pri Ziline sa mi to potvrdilo. Vodici s ECV BA ma tam obiehali slusne a ohladuplne, zato ECV ZA polovica normal a polovica idioti.
Ja v nedelu vytrubenie v obci, po krajnici oproti mne islo dievča asi 6-7 rokov tak som sa stiahol viac do stredu, za mnou oktavka plna počerných spoluobčanov, vymenili sme si par teplych slov, samozrejme, že o 150 metrov dalej koncil, dalsia situaci, križovatka ja na hlavnej sprava auto, vchadzajuce do krizovatky oproti dve auta, ten druhy fas na dakom ML-ku nedostal lepsi napad ako zacat obiehat v krizovatke s cyklistom oproti a dalsim autom vchadzajucim dnu, ŠPZ som koli štatistike nestihol zaregistrovat
nedela + pondelok = 3 zazitky s idiotmi na bratislavskych cestach
3. ECV NR - vytrubenie, ze mu zavadziam (zaradil sa za mna do pruhu, ktory hned za krizovatkou zanika - chcel sa cez neho predbehnut sprava pred ostatnych)
Urcite sa najdu aj idioti s ECV BA, ale statisticky ich je o dost menej. Este aj pri Ziline sa mi to potvrdilo. Vodici s ECV BA ma tam obiehali slusne a ohladuplne, zato ECV ZA polovica normal a polovica idioti.
Prečo sa ani nedivím, že najväčšie pixoviny na cestách v BA robia práve cépečkári. Veď aj ja som to zrkadlo urval pakovi so žnačkou TO.
Tak priznam sa, ze to uz si naozaj nestiham vsimat ked ma nejaky vodic ohrozi, ze ci sa mu nieco hompala na vnutornom spätnom zrkadle. Som rozmyslal, ze ci nejde o nejaky zameriavaci kriz na pravom spätaku, aby dobre trafili.
Zaujímavé čítanie http://www.bikewalknc.org/2015/04/why-cyclists-ride-two-abreast/
To čo tam píšu o zvýšení bezpečnosti cyklistov, vedia už v niektorých krajinách, napríklad v Rakúsku, v Nemecku... U nás nie, pre našich zákonodarcov bolo najdôležitejšie zabezpečiť kšeft predavačom prilieb...
Môj osobný názor k uzákoneniu povinnosti cyklistov používať prilbu je taký, že k tomuto došlo z dôvodu ľahkého a jednoznačného preukázania porušenia predpisov zo strany cyklistu, ako účastníka cestnej premávky a jeho následného postihu, prípadne ľahkej vymožiteľnosti uloženej sankcie. Ak by bola uzákonená povinnosť o obchádzaní cyklistov, tak preukázanie porušenia už nie je také jednoduché a jednoznačné. Podotýkam, že som výhradným zástancom nosenia prilby na bicykli. Ak by sme chceli rozoberať nezmyselné návrhy nekompetentných ľudí a ich následné uzákonenia /ktoré sa vyhli zámeru/, môžeme založiť samostatné fórum.
PS: Mám pocit, že na prvoradú povinnosť PZ SR pôsobiť preventívne a vychovávať sa v dnešnej dobe na Slovensku už zabudlo a pôsobenie jeho príslušníkov na úseku cestnej premávky je len represívne. Nechcem sa nikoho dotknúť, ale výchovné pôsobenie má podľa môjho názoru väčší účinok než uložená finančná sankcia, ktorú si 99% ľudí nevezme k srdcu, iba bude nejaký krátky čas nadávať, že dostali pokutu.
K tomu obchádzaniu cyklistov chcem dodať, že tento predpis dokáže dodržiavať iba uvedomelý a tolerantný národ. Mám skúsenosť, že čím viac ma je na cesťáku vidieť a čím viac idem ku krajnici, tým tesnejšie ma autá obiehajú a viac vytrubujú. Je to o empatii vodiča k osobe chodca, cyklistu, prípadne iného účastníka cestnej premávky. Zamyslime sa sami nad sebou, či sa počas šoférovania naozaj dokážeme vcítiť do momentálnej situácie chodca, alebo cyklistu pred nami. Mám opodstatnený dôvod veriť tomu, že aspoň naše spoločenstvo "cyklistov" sa počas jazdy autom dokáže vcítiť do pozície cyklistu a správa sa tak, akoby na bicykli sedel on sám.
1. ECV BA- obaja sme vchádzali do svetelnej križovatky z vedľajšej cesty- proti sebe. On odbáčal vľavo, ja som išiel rovno. Skončilo to flekovaním, nedal mi prednosť.
2. ECV BL- idem po hlavnej zľava z vedľajšej mi vbehne do cesty mladý blbeček na BMW, zase sme obaja skákali na brzdy.
3. ECV BA- prejdem kruháčom pri Vojenskej nemocnici. Tesne za ním mi z areálu sanatória do cesty naplno vycúva Passat Combi.
suhlas ,taktiez sa uz bez prilby na biku citim ako holy,ale ten zakon je nezmysel, uz len v tom ,ze tam, kde ma prilba najvacsi zmysel ochrany -nizsie rychlosti 50ka v meste a je zaroven najvecsia moznost a hustota moznych stretov, ju tento zakon umoznuje nenosit...
edit: nie je to o znackach ale ludoch, aj u nas v ZA jazdi kopa domacich vodicov na sluzobnych autach na BL znackach ...
na mňa dnes v kuse trúbilo auto, ktoré prichádzalo zo zadu a vtedy stlačil klaxón a držal ho pri celom predbiehacom manévri a aj po ňom, našťastie mu to trúbilo asi ako trúbievala jawa 50 ale neviem aký mal na to dôvod, šiel som pri krajnici, miesta tam bolo dosť, asi len klasický hejter cyklistov...
dobrý bol aj jeden v meste, vyšiel z bočnej uličky na cestu, ako slimák - nezrýchľoval, tak som sa rovno zaradil tak, že ho seknem a v tom začal točiť doľava na parkovacie miesto medzi dvoma autami, blinker ale nestihol dať, pretože ešte pri tom držal pri uchu mobil, ale aspoň že sa pozrel do spätného a ten manéver potom prerušil, keď ma zbadal...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://www.youtube.com/watch?v=MRPK1rBl_rI
ale skoro vyslo
Prečo sa ani nedivím, že najväčšie pixoviny na cestách v BA robia práve cépečkári. Veď aj ja som to zrkadlo urval pakovi so žnačkou TO.
http://www.bikewalknc.org/2015/04/why-cyclists-ride-two-abreast/
To čo tam píšu o zvýšení bezpečnosti cyklistov, vedia už v niektorých krajinách, napríklad v Rakúsku, v Nemecku... U nás nie, pre našich zákonodarcov bolo najdôležitejšie zabezpečiť kšeft predavačom prilieb...
PS: Mám pocit, že na prvoradú povinnosť PZ SR pôsobiť preventívne a vychovávať sa v dnešnej dobe na Slovensku už zabudlo a pôsobenie jeho príslušníkov na úseku cestnej premávky je len represívne. Nechcem sa nikoho dotknúť, ale výchovné pôsobenie má podľa môjho názoru väčší účinok než uložená finančná sankcia, ktorú si 99% ľudí nevezme k srdcu, iba bude nejaký krátky čas nadávať, že dostali pokutu.
K tomu obchádzaniu cyklistov chcem dodať, že tento predpis dokáže dodržiavať iba uvedomelý a tolerantný národ. Mám skúsenosť, že čím viac ma je na cesťáku vidieť a čím viac idem ku krajnici, tým tesnejšie ma autá obiehajú a viac vytrubujú. Je to o empatii vodiča k osobe chodca, cyklistu, prípadne iného účastníka cestnej premávky. Zamyslime sa sami nad sebou, či sa počas šoférovania naozaj dokážeme vcítiť do momentálnej situácie chodca, alebo cyklistu pred nami. Mám opodstatnený dôvod veriť tomu, že aspoň naše spoločenstvo "cyklistov" sa počas jazdy autom dokáže vcítiť do pozície cyklistu a správa sa tak, akoby na bicykli sedel on sám.
1. ECV BA- obaja sme vchádzali do svetelnej križovatky z vedľajšej cesty- proti sebe. On odbáčal vľavo, ja som išiel rovno. Skončilo to flekovaním, nedal mi prednosť.
2. ECV BL- idem po hlavnej zľava z vedľajšej mi vbehne do cesty mladý blbeček na BMW, zase sme obaja skákali na brzdy.
3. ECV BA- prejdem kruháčom pri Vojenskej nemocnici. Tesne za ním mi z areálu sanatória do cesty naplno vycúva Passat Combi.
Asi toľko k tým ECV, gentlemani.
edit: nie je to o znackach ale ludoch, aj u nas v ZA jazdi kopa domacich vodicov na sluzobnych autach na BL znackach ...
dobrý bol aj jeden v meste, vyšiel z bočnej uličky na cestu, ako slimák - nezrýchľoval, tak som sa rovno zaradil tak, že ho seknem a v tom začal točiť doľava na parkovacie miesto medzi dvoma autami, blinker ale nestihol dať, pretože ešte pri tom držal pri uchu mobil, ale aspoň že sa pozrel do spätného a ten manéver potom prerušil, keď ma zbadal...