Ja som zastavil na červenú, potom vedľa mňa zastavil Golf s EČV SE-. Keď naskočila zelená, pomaly sme sa rozbehli a asi 10 metrov za semaforom to bez smerovky stočil doprava a jasné, že ma sundal presne v polke auta. Kedy sa za ním nerozbehol motorkár ktorý stál na semafore za nami, ani nemal snahu zastaviť. Nechápem, ako môžu mať vodičské oprávnenie poloslepí polovodiči. Na semafore sme vedľa seba stáli asi 3 min. a mistr dôchodca povedal, že ma nevidel.
Junáčik, tebe ani
prilba nepomôže...
1. Ak zastavím na križovatke, tak zásadne stojím prvý. Predchádzať sprava stojace auto sa môže a prvé auto na križovatke väčšinou stojí 1-2 za čiarou. Ak na takého nenatrafím, tak stojím zadným kolesom na čiare, predným už na prechode
2. Stojím v prostriedku pruhu!!!
3. Očný kontakt je dôležitý. Ak chcem odbočiť doľava (je povinný mi dať prednosť, ale nemusí to vedieť), tak sa otočím a pozriem mu do očí. Ak ma zaregistruje a oči sa nám stretnú, tak mu ukážem ľavou rukou, že budem odbočovať. Ak hrozí nebezpečenstvo, že by mohol odbočovať doprava, tak po získaní očného kontaktu prenesiem zrak na pravý blinker a opať mu pozriem do očí Väčšina tých, čo chcú odbočiť doprava, zapne smerovku.
4. Ak som posraný (alebo sa nedá, niektorí pakovia občas stoja až na krajnici), tak sa opäť postavím do stredu pruhu za posledné auto - v žiadnom prípade neumožním, aby sa vedľa mňa postavilo auto.
5. Z križovatky zásadne vyletím - ak som prvý, mám dobrý prevod a snažím sa chytiť oranžovú, tak prvých 30 metrov som rýchlejší ako väčšina áut.