Lokalizácia
Formulár sa odosiela
JOLI, máš na mysli niečo takéto?

Vážený pán sudca, tu prítomný vodič, s ktorým som mal kolíziu, počas vystupovania z vozidla pravdepodobne v dôsledku šoku neudržal rovnováhu a spadol na obrubník. Z mne neznámych dôvodov, asi v snahe zdokonaliť svoju motoriku, pád na obrubník zopakoval sedemkrát po sebe. Počas trénovania pádov na obrubník si spôsobil predmetné zranenia. Ja som sa ho iba po každom jeho páde snažil zodvihnúť a poskytnúť mu prvú pomoc.
Zobraziť komentár 20.05.2015 - 18:43:40
03
Dnes dalsi kamion. To co je...

https://www.facebook.com/odtahovka.sk/posts/10153367911612495
Zobraziť komentár 20.05.2015 - 20:36:37
00
Jezus zeby sa mu tam napchal a kamionista si to nevsimol? Nic neobvykle...
Zobraziť komentár 20.05.2015 - 21:36:02
00
Ja som zastavil na červenú, potom vedľa mňa zastavil Golf s EČV SE-. Keď naskočila zelená, pomaly sme sa rozbehli a asi 10 metrov za semaforom to bez smerovky stočil doprava a jasné, že ma sundal presne v polke auta. Kedy sa za ním nerozbehol motorkár ktorý stál na semafore za nami, ani nemal snahu zastaviť. Nechápem, ako môžu mať vodičské oprávnenie poloslepí polovodiči. Na semafore sme vedľa seba stáli asi 3 min. a mistr dôchodca povedal, že ma nevidel.

Junáčik, tebe ani prilba nepomôže...
1. Ak zastavím na križovatke, tak zásadne stojím prvý. Predchádzať sprava stojace auto sa môže a prvé auto na križovatke väčšinou stojí 1-2 za čiarou. Ak na takého nenatrafím, tak stojím zadným kolesom na čiare, predným už na prechode
2. Stojím v prostriedku pruhu!!!
3. Očný kontakt je dôležitý. Ak chcem odbočiť doľava (je povinný mi dať prednosť, ale nemusí to vedieť), tak sa otočím a pozriem mu do očí. Ak ma zaregistruje a oči sa nám stretnú, tak mu ukážem ľavou rukou, že budem odbočovať. Ak hrozí nebezpečenstvo, že by mohol odbočovať doprava, tak po získaní očného kontaktu prenesiem zrak na pravý blinker a opať mu pozriem do očí Väčšina tých, čo chcú odbočiť doprava, zapne smerovku.
4. Ak som posraný (alebo sa nedá, niektorí pakovia občas stoja až na krajnici), tak sa opäť postavím do stredu pruhu za posledné auto - v žiadnom prípade neumožním, aby sa vedľa mňa postavilo auto.
5. Z križovatky zásadne vyletím - ak som prvý, mám dobrý prevod a snažím sa chytiť oranžovú, tak prvých 30 metrov som rýchlejší ako väčšina áut.
Zobraziť komentár 20.05.2015 - 23:12:35
03
To je pekná prevencia. Nestál som v strede pruhu, ale ani na pri okraji, ale stal som na semafore ako prvý a pánko sa postavil vedľa mňa. Na cesťáku tiež nechávám ťažký prevod a vyštartujem rýchlejšie ako auto. Po zelenej, ani nie po 10 m bez smerovky záhol v pravo na mojej úrovni. Je mi jasné, že tebe by sa nič také nemohlo stať, lebo dokonale predvídaš a máš očný kontakt. Nabudúce tie arogantné poznámky nechaj len vo svojej hlave.
Zobraziť komentár 20.05.2015 - 23:39:24
00
tak zas Joko to ma jednoduchsie, lebo kazdy vodic spozornie, ked vidi nervozneho dochodcu sa potulovat po meste na bicykli :devil: :D
Zobraziť komentár 20.05.2015 - 23:46:53
013
JoKo je typicky ziletkar, ofenzivny styl, postavit sa do stredu pruhu a podobne...
uz si mal niekedy fyzicky kontakt s autom, Joko?
Zobraziť komentár 21.05.2015 - 01:17:38
00
Stale sa treba uistit ze ta ten vedla teba / za tebou vidi. To, ze sa panko postavil vedla bola viac menej tvoja chyba. Nemal si mu nechat priestor. Vodici nepocitaju s akceleraciou a rychlostou cyklistu! Ked prichadzam na krizovatku kde uz su auta radim sa medzi prve a druhe. Vzdy tak, aby ma druhy vodic videl. Ked vystartujeme vsuniem sa do medzery medzi autami a na krajnicu vyleziem az za krizovatkou. Ak sa neviem obehnut (stoji tam bus alebo nakladak) radim sa za neho a opat, idem v strede pruhu a nenecham sa obehnut!
Zobraziť komentár 21.05.2015 - 05:53:30
00
Sorry, ale ani nemá vychovanie. Tento spôsob jednania považujem takmer za typický pre jeho generáciu. Nikdy by som si nedovolil po prvý krát niekoho osloviť "Junáčik, tebe ani prilba nepomôže..." a následne začal vychovávať. Ako dobrú radu od JoKa ten príspevok beriem, ale táto arogancia sem nepatrí a nemala by patriť ani do bežného života. Tvrdí sa, že mladšia generácia je nevychovaná. Ja budem tvrdiť, že opak je pravdou. Denne v práci stretávam ľudí a mladší normálne zdravia a dôchodca ani bú ani mú, ak už niečo povie, tak arogantne.Napr. Čo tu zase idete robiť a pod. Česť výnimkám. Ľudia, začnime sa správať slušne, život bude krajší.
Zobraziť komentár 21.05.2015 - 06:02:50
010
110mat110, áno bola to moja chyba, budem sa stavať do stredu, ale zbytkom si sa netrafil. Prosím nechcem to tu donekonečna opakovať, prečítaj ešte raz moje príspevky k tej kolízii.
Zobraziť komentár 21.05.2015 - 06:05:52
00
Dodávam, že je to semafor na hlavnom ťahu cez Senicu, kde je aj vyústenie parkoviska Lidl. Tak ak tam stojíš autom, bežne sa od Lidlu vedľa teba natlačia aj dve ďalšie autá. Tak radte, ako sa v takejto situácii postavíte. Podotýkam, že musíte na semafor prísť ako prvé a jediné vozidlo. Vybehnúť na chodník sa za riešenie nepovažuje. :y:
Zobraziť komentár 21.05.2015 - 06:13:58
00
Moj styl jazdy taketo pripady riesi. Ak si pred autom nema ta ako obehnut. 10m za krizovatkou by nemal sancu ta dobehnut kedze by si ho spomalil. Na krajnicu by si sa zaradil za druhou krizovatkou (kde ta sundal).
Zobraziť komentár 21.05.2015 - 06:20:40
00
Áno súhlasím, bola moja chyba, že som mu nechal priestor, aby ma mohol predbehnúť. Už sa to nestane. Ide len o to, že ma musel vidieť, keď prichádzal na semafor a napriek tomu ma sundal. A taktiež bola moja chyba, že som sa rozbehol pomaly a nie prudkou akceleráciou.
Zobraziť komentár 21.05.2015 - 06:31:46
00
Začal som tu s tým, že sme národ netolerantných a neohľaduplných vodičov, čo je dosť vážnym problémom aj pre cyklistov. Teda môže byť zákonom upravený akýkoľvek predpis, minie sa v značnej miere účinku. Ak by sme tieto pravidlá dodržiavali, nemusel by som na bicykli premýšľať, ako pôjdem po ceste, kde sa postavím na semafore a podobne.

Ísť proti netolerantnosti zas netolerantnosťou, proti egocentrizmu egocentrizmom a podobne, nepovažujem za správne riešenie. Nič to nezmení, poprípade len zhorší. Občas by sme mohli dodržiavať aj "Zlaté pravidlo morálky", Konfucius. :clap:
Zobraziť komentár 21.05.2015 - 06:54:30
01
Ocny kontakt je take placebo ako homeopaticka voda. Ja som raz takto pokojne po ocnom kontakte a plny vedomia ze ma sofer vidi pokojne siel aby mi vzapeti vosiel do cesty a mohol som lietat cez kufor aj bez platneho vycviku pilota. Treba si uznat, ze ak stretneme idiota, mozete predvidat, mozete mat aj prilbu na z materialu z buducnosti. V jednom momente je svet pekny a nic sa vam nemoze stat a v nasledujucom ste jednou nohou v hrobe. Spatne mzete rozmyslat co sa dalo inak, a pridete na to ze nic, ostat doma.
Zobraziť komentár 21.05.2015 - 08:55:11
01

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Elektronika a svetlá / Svetlá)
keyboard_arrow_up