Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Išiel si už niekedy po Kopčianskej? Alebo po Trenčianskej? Však to je výsmech cyklocestičiek. Každú som si vyskúšal raz a nikdy viac!
Zobraziť komentár 25.12.2015 - 18:38:36
04
Vsak ja tiez jazdim po ceste a nie po cyklochodniku. Ale randy tu mudruje a posiela ludi co sa boja ist medzi autami na cesty, lebo na chodniku porusuju zakon. Len som poukazal na to, ze by nemal tolko mudrovat, kedze aj on ho porusuje. To je vsetko.
Zobraziť komentár 25.12.2015 - 18:47:50
04
uz ked na chodniku ide cyklista, treba byt obozretny voci chodcom, ist pomalicky a tak ho aj obehnut. ukazat mu svoju ohladuplnost mozte potom, az po obideni tym, ze rapidne pridate do pedalov, co znamena, ze rychlost ste koli nemu znizili a na rychlost je casu dost aj inde. zvoncek taktiez na nieco sluzi. pocul som nazor, ako sa clovek splasi, ked sa cyklista preleti pri cloveku a o moznom nebezpeci zranenia moze byt tiez rec. to je v pripade, ze je chodcov poriedko. cyklocesticky si niektori chodci tiez pletu, no preukazovat sa neoblomnou silou vo vyhradenosti, ze tam nema co chodec robit, nie je nic cyklisticke. treba zachovat klud a byt slusnejsi, ved zmylit sa, zajst inam moze kazdy. aj my, cyklisti obcas zazmetkarime autam a kamionom pred nosmi... obcas sa nam predsa len chutnejsie ide po tom "inom". treba si vsak vcas uvedomovat tuto zmenu a vnimat, ze to moze byt aj nebezpecne a neliest tam.
Zobraziť komentár 25.12.2015 - 19:00:45
01
Jezus to snad nemyslis vazne. Cyklochodnik na ruzinovskej nie je. Je tam len zdielany chodnik pre cyklistov a chodcov plny dier a jeden jediny prechod je aj pre cyklistov. Pri vsetkych ostatnych treba zliezt z biku a tlacit bicykel. Jeho oznacenie je tiez otazne - nie vsade su znacky a ak si tu znacku chodec nevsimne, tak nema najmensiu sancu vediet, ze sa tam moze objavit cyklista. Asi som privelmi rozmaznany z inych europskych miest...

A ako joko uz spominal, tie cyklochodniky sa niekde zrazu objavia, povacsine vedu niekam do paze a hlavne idu cez najvacsi tankodrom. V konecnom dosledku jazda po niecom takom trva 2x dlhsie a je vyrazne nebezpecnejsia.
Zobraziť komentár 25.12.2015 - 19:50:47
01
Mne sa chodcu na chodniku este vystrasit nepodarilo ani ohrozit. Staci byt tolerantny a obozretny. Tiez si vzdy radsej vyberiem chodnik, vsetci dobre vieme ake to u nas je na cestach. Oto som na chodniku obozretnejsi, lebo keby k niecomu doslo, viem ze niesom v prave, kedze tam nemam co robit.
Zobraziť komentár 25.12.2015 - 19:57:21
01
A vsetci dobre vieme, ako vacsina cyklistov jazdi po chodnikoch. Je tam len vtedy, ked chcu predbehnut kolonu, inac hned a casto bez obzretia vyskocia na cestu, jazdia krizom cez preechody, do protismeru, natesno lizu chodcov a celkovo jazdia nepredvidatelne.

Btw. Kto z vas jazdi na cestaku po chodnikoch?
Zobraziť komentár 25.12.2015 - 20:00:09
00
Staci chodcov obchadzat tak ako chcete, aby vas obchadzali auta a naozaj sa nik nezlakne (+trosku spomalit).
Zobraziť komentár 25.12.2015 - 20:02:39
01
Moja skusenost je, ze je uplne jedno ako rychlo ides aj tak skacu do priekopi ked vidia cyklistu :-)
Zobraziť komentár 25.12.2015 - 20:27:49
00
(1) Na bicykli sa jazdí predovšetkým po cestičke pre cyklistov. Po cestičke pre cyklistov sa jazdí vpravo. Kde cestička pre cyklistov nie je alebo nie je zjazdná, jazdí sa pri pravom okraji vozovky. Ak sa tým neohrozujú ani neobmedzujú chodci, smie sa jazdiť po pravej krajnici vozovky.
Nemam pocit, ze to prikazuje jazdit po cesticke pre cyklistov. A keby aj ano, tak ako je definovana zjazdnost?
Zobraziť komentár 25.12.2015 - 20:36:00
00
Pre mna su napr. najnebezpecnejsi bezci na cyklocestach, behaju ako ovce, nic nepocuju, bo bud su pred kolapsom, abo maju sluchadla, po tme su vacsinou uplne neviditelni, randy urob si tam poriadok medzi svojimi :-P
Zobraziť komentár 25.12.2015 - 20:48:07
07
arrow_leftHosť napísal:
Mne sa chodcu na chodniku este vystrasit nepodarilo ani ohrozit.

Ked uz chodim po chodniku, tak sa snazim ist pomaly ako chodec a hlavne, nepouzivam zvoncek. Aj tak vznikaju zabavne situacie, ked normalnym hlasom poprosim, aby som mohol prejst a chodci uplne zdesene odskakuju. Preto radsej jazdim po cestách. Je to rychlejsie a citim sa na nich lepsie. Aj napriek slovenskym vodicom.
Zobraziť komentár 25.12.2015 - 21:45:35
00
arrow_leftrandy napísal:
Nemam pocit, ze to prikazuje jazdit po cesticke pre cyklistov....

prikazuje to vyhlaska v popise znaciek: C8 - Cestička pre cyklistov: Značka Cestička pre cyklistov prikazuje cyklistom použiť v predmetnom smere takto označenú cestičku alebo pruh.....
este su znacky c12, c13
Zobraziť komentár 25.12.2015 - 21:54:48
00
Dzuch-Ban Ono vseobecne je u nas znacenie chaosne. Napr hradza - podla znaciek tam chodec nema co hladat. beriem ale len v tom pripade, ak je popri obdobna cesta kroru je mozne pouzit chodcami. Od Petrzalky po Cunovo je to v podstate spravne spravene, ked idu dve subezne cesty. Smer na Rakusko je uplne zle a nik s tym nic neurobi. Dokonca aj trasy pretekov vedu prave po tych cykli cestickach (a cyklo strane mostov) a tak si bezci myslia, ze su tam doma. A na taky Smolenicky zamok pre istotu vedie asfaltova cesta so zakazom viazdu vsetkych vozidiel s vynimkou ubytovanych hosti. Hlavne ze tam vedu cyklotrasy...
Uz davnejsie som spominal, ze ked tam uz bezim (asi 3x do roka), tak bezim v "protismere" pri uplnom okraji. No casto je to horsie, kedze vacsina ludi sa mota v smere jazdy...

andrej25 Dik, pozeral som len ten zakon.
Zobraziť komentár 26.12.2015 - 10:38:55
00
arrow_leftandrej25 napísal:
prikazuje to vyhlaska v popise znaciek: C8 - Cestička pre cyklistov: Značka Cestička pre cyklistov prikazuje cyklistom použiť v predmetnom smere takto označenú cestičku alebo pruh.....
este su znacky c12, c13

andrej ,nijaký zákon mi zatiaľ neprikazuje jazdu výlučne po cyklocestičke-v zákone je napísané,že sa jazdí predovšetkým,ale nie výlučne.Zákon mi zakazuje len jazdu na bicykli po diaľnici a rýchlostných cestách!!!.Po cestách 1,2,3 triedy a nižších,môžem jazdiť,pokiaľ dodržujem pravidla cestnej premávky bez obmedzenia a nikto ma nemôže nútiť používať cyklocestu,pokiaľ ja nechcem po nej ísť!Napr.na J.Morave sa mi stalo,že cyklocesta v dĺžke 11km obchádzala celé mesto,ale nešla paralelne z hlavnou ale cca 1km od nej,bez možnosti odbočiť do mesta(info od miestneho cyklistu,ktorý videl moju bezradnosť :D )Ja som potreboval priamo v meste odbočiť na križovatke na inú cestu.Práve z tohto dôvodu nepoužívam cyklocesty,hlavne tam,kde cyklocestu nepoznám,neviem,kade presne vedie a neviem,či je z nej možné odbočiť.Iné je,keď ide cyklocesta tesne vedľa hlavnej,ergo kedykoľvek, možem na ktorejkoľvek križovatke v meste odbočiť,v tom prípade,keď nie je rozbitá,tak ju použijem.Sú situácie,keď aj napriek tomu že existuje cyklocesta,ktorá to mesto obchádza,musíš,do toho mesta ísť,pretože sa nedostaneš na križovatku.Iné je, keď potrebuješ mesto len obísť(bez odbočenia)tam sa kvalitná cyklocestička hodí.Ešte raz,pokiaľ mi zákon nezakazuje jazdu po cestách 1 a nižších tried(alebo tam nie je zákaz vjazdu cyklistov)nijaký policajt mi nemôže dať pokutu za to,že nepoužijem cyklocestu,to je hlúposť.No a vrcholom všetkého sú tie uzučké kvázi cyklocestičky,ktoré sú ešte aj pre chodcov a cyklistov zároveň,to je kapitola sama o sebe...
Zobraziť komentár 26.12.2015 - 12:15:24
00
Spominal som niekde "zakon"?
Zobraziť komentár 26.12.2015 - 12:22:44
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Elektronika a svetlá / Svetlá)
keyboard_arrow_up