prikazuje to vyhlaska v popise znaciek: C8 - Cestička pre cyklistov: Značka Cestička pre cyklistov prikazuje cyklistom použiť v predmetnom smere takto označenú cestičku alebo pruh.....
este su znacky c12, c13
andrej ,nijaký zákon mi zatiaľ neprikazuje jazdu výlučne po cyklocestičke-v zákone je napísané,že sa jazdí predovšetkým,ale nie výlučne.Zákon mi zakazuje len jazdu na
bicykli po diaľnici a rýchlostných cestách!!!.Po cestách 1,2,3 triedy a nižších,môžem jazdiť,pokiaľ dodržujem pravidla cestnej premávky bez obmedzenia a nikto ma nemôže nútiť používať cyklocestu,pokiaľ ja nechcem po nej ísť!Napr.na J.Morave sa mi stalo,že cyklocesta v dĺžke 11km obchádzala celé mesto,ale nešla paralelne z hlavnou ale cca 1km od nej,bez možnosti odbočiť do mesta(info od miestneho cyklistu,ktorý videl moju bezradnosť

)Ja som potreboval priamo v meste odbočiť na križovatke na inú cestu.Práve z tohto dôvodu nepoužívam cyklocesty,hlavne tam,kde cyklocestu nepoznám,neviem,kade presne vedie a neviem,či je z nej možné odbočiť.Iné je,keď ide cyklocesta tesne vedľa hlavnej,ergo kedykoľvek, možem na ktorejkoľvek križovatke v meste odbočiť,v tom prípade,keď nie je rozbitá,tak ju použijem.Sú situácie,keď aj napriek tomu že existuje cyklocesta,ktorá to mesto obchádza,musíš,do toho mesta ísť,pretože sa nedostaneš na križovatku.Iné je, keď potrebuješ mesto len obísť(bez odbočenia)tam sa kvalitná cyklocestička hodí.Ešte raz,pokiaľ mi zákon nezakazuje jazdu po cestách 1 a nižších tried(alebo tam nie je zákaz vjazdu cyklistov)nijaký policajt mi nemôže dať pokutu za to,že nepoužijem cyklocestu,to je hlúposť.No a vrcholom všetkého sú tie uzučké kvázi cyklocestičky,ktoré sú ešte aj pre chodcov a cyklistov zároveň,to je kapitola sama o sebe...