Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Kde inde by ich mal predvídať ak nie spoza autobusu? V autoškole to bola vec, ktorú som sa dozvedel pri prvej zastávke okolo ktorej som prechádzal.
Zobraziť komentár 02.10.2017 - 16:22:25
03
rovnako ako vodic nema ako predvidat ze z pred autobusu niekto vybehne mimo prechodu pre chodcov

Myslím, že toto je notoricky známa schéma dopravnej nehody. Dieťa vystupujúce z autobusu nepozorne prebieha na druhú stranu.

Naposledy upravil Kice dňa 02.10.2017 - 18:33:02, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 02.10.2017 - 16:28:55
01
"Pri prechádzaní cez cestu je chodec povinný prednostne použiť priechod pre chodcov, nadchod alebo podchod. Na priechode pre chodcov sa chodí vpravo. "

ta ista logika - mas predvidat ze niekto bude tam kde primarne byt nema
Zobraziť komentár 02.10.2017 - 16:29:31
00
Keďže som sa neraz presvedčil že človek je tvor vynaliezavý, tak ak nemám dostatočný rozhľad tak s tým počítam. Kedže sedím v aute ktoré je potenciálnou vražednou zbraňou, tak za autobusmi očakávam ľudí ako aj v noci na ceste medzi poľami čakám srny.
Zobraziť komentár 02.10.2017 - 16:36:31
01
cim len potvrdzujes cim som tuto debatu zacal - vodic mal enduro bikera na prechode predvidat :)

(opat ad absurdum)
Zobraziť komentár 02.10.2017 - 16:37:59
01
arrow_leftHosť napísal:
rovnako ako vodic nema ako predvidat ze z pred autobusu niekto vybehne mimo prechodu pre chodcov .....

konkretne v tomto pripade nemusi nic predvidat, staci si spomenut na vyhlasku:
§ 14
Obchádzanie
(2) Vodič je povinný pri obchádzaní stojaceho vozidla pravidelnej verejnej dopravy osôb prihliadnuť na možnosť vbehnutia osôb na vozovku a jazdu prispôsobiť tak, aby neboli ohrozené; to platí aj pre vodiča vozidla jazdiaceho v protismere. Osobitnú pozornosť musí vodič venovať, ak ide o autobus označený ako autobus prepravujúci deti.
Zobraziť komentár 02.10.2017 - 17:47:48
01
arrow_leftandrej25 napísal:
staci si spomenut na vyhlasku:

Na zákon :!:
Zobraziť komentár 02.10.2017 - 17:57:37
00
abo tak :D
Zobraziť komentár 02.10.2017 - 18:05:32
00
stax
asi som to nenapísal dosť jednoznačne:
išiel svižne - športovo po chodníku od námestia Osloboditeľov a na križovatku vbehol bez zaváhania a zabrzdenia na prechod a keby prichádzajúci vodič svetlého SUV neskočil na brzdu tak mladík skončí na prednom blatníku auta, vyplašený začal brzdiť po .... a hneď začal hlasne pindať (kričať) na vodiča PREČO mu nedal prednosť
tzn: bajker išiel po chodníku (kde popravde NEMAL čo robiť) prišiel na križovatku s výhľadom, kde nemal problém (musel) vidieť prichádzajúce auto z prava, bez pribrzdenia prebehol cez prechod pre chodcov na odbočovacom pruhu (kde popravde NEMAL čo robiť) a plynule bez brzdenia pokračoval cez ostrovček na ďalší prechod pre chodcov,(kde popravde NEMAL čo robiť), kde si vynucoval a aj vynútil prednosť pred prichádzajúcim autom (mal šťastie, keby nebol vodič včas zareagoval, bol by skončil v jeho dverách, alebo na prednom blatníku toho auta) auto brzdilo "šmykom"

a s tým súvisel aj môj druhý príspevok ...
(ešte DODATOK súčasťou predmetného chodníka NIE je cyklochodník)

Naposledy upravil LL dňa 02.10.2017 - 20:47:20, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 02.10.2017 - 18:51:45
01
arrow_leftHosť napísal:
cast v bolde - LL nepisal ze vybehol na prechod spoza rohu.

rovnako ako vodic nema ako predvidat ze z pred autobusu niekto vybehne mimo prechodu pre chodcov - kedze chodci maju pouzivat najma prechod pre chodcov a aj tak to policajti pri takej nehode vyzaduju.

Az na to ze uz v autoskole ucia (a je to aj jedna z otazok v testoch) ze ak bodic obchadza autobus stojaci na zastavke ma spomalit a zvysit opatrnost....
Zobraziť komentár 02.10.2017 - 19:13:48
00
Alebo spomalit a zablokovat ho na zastavke :D presne to co robia cyklistom
Zobraziť komentár 02.10.2017 - 19:25:19
00
Tieto insitné interpretácie pojmov a dojmov vždy pobavia... vodič ma predvídať cyklistu ktorý nečakane vybehne z chodníku na cestu, obmedzenie je až keď je obmedzený nútený ísť do šmyku...krajina všeznalkov toto.
Zobraziť komentár 02.10.2017 - 19:38:57
00
§ 52, ods. 2 zákona o cestnej premávke znie: "Iní účastníci cestnej premávky než chodci nesmú chodník používať...

§ 52, ods. 5 zákona o cestnej premávke znie:"... Osoba, ktorá tlačí bicykel alebo motocykel, smie použiť chodník, len ak neohrozí ani obmedziť chodcov..."

Komentár k §52 až 54: "... Zakazuje sa iným účastníkom cestnej premávky, okrem chodcov, používať chodník..."

§55, ods. 8 zákona o cestnej premávke znie: "Pred vjazdom na priechod pre cyklistov sa cyklista musí presvedčiť, či tak môže urobiť bez nebezpečenstva. Cyklista môže prechádzať cez vozovku, len ak s ohľadom na vzdialenosť a rýchlosť jazdy prichádzajúcich vozidiel nedonúti ich vodičov k zmene smeru alebo rýchlosti jazdy"
Zobraziť komentár 02.10.2017 - 20:18:07
00
"Komentár k §52 až 54: "... Zakazuje sa iným účastníkom cestnej premávky, okrem chodcov, používať chodník..."

toto v BA urcite neplati :lol:
Zobraziť komentár 02.10.2017 - 20:22:27
02
Minule som videl vo vrabloch cyklistu ktory bez akehokolvek naznaku zrazu z chodnika zabocil cez travu rovno na cestu pod kolesa auta. To ked som videl v spatnom zrkadle az ma striaslo. Ak mal vodic par stotin na reakciu tak aj to bolo vela. Uz som ho videl pod autom no nechapem ako to stihol. Urobit toto mne tak sa otocim, idem za nim a ten bicykel mu zlomim na 1800kuskov.
Chvalabohu tadial uz nemusim jazdit kazde rano do prace, lebo co som tam videl, ze v hmle idu na bicykli kade tade,krizom cez cestu kedolovek, v protismere bez akehokolvek svetla, reflexneho prvku a v ciernom obleceni.. konec...
Zobraziť komentár 02.10.2017 - 20:23:11
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Elektronika a svetlá / Svetlá)
keyboard_arrow_up