Ahojte, teraz v zime som začal praktizovať každý druhý deň spinning, no a chcem sa opýtať, či je to dobrá vec na zimné naberanie kondície a sily. Poprípade aké máte vy skúsenosti so spinningom?
nejakym nedopatrenim som aj ja zabludil na spinning a je to celkom zabava , prvy krat treba kukat co sa deje a nedavat si nejak velke zataze , neskor ked sa rozkukas mozes pridat , ja to beriem iba cisto na odreagovanie z toho nicrobenia co doma mam
trochu som sa ale zadivil na frekvencii tvojich spiningov , podla mna je to moc kazdy druhy den, ak je v pondelok stredu a piatok tak davaj pon pia ...
A prečo myslíš, že 3-4 krát do týždňa je moc? Veď pokiaľ človek vládze, tak si myslím, že by to nemal byť až taký problém. Avšak veľmi by ma zaujímalo, či vďaka spinningu sa dá nabrať kondícia a sila, keď je to moja jediná zimná príprava, čo sa biku týka.
da. ale na to potrebujes 2 veci
1 tepak a zony
2. schopneho instruktora ktory tam nie je na to aby z teba 50minut striekal laktat / moznost ignorovat instruktora
pozeram ze zvolen - livia hanesova este robi instruktorku?
vravel mi jeden byvaly zimny duatlonista ktory sa vrta v biochemii ze bolo meranie vykonnostnych parametrov po zimnej priprave cyklistov, bezkarov , a tych co jazdili iba spinning a jednoznacne na tom boli najhorsie prave spinnisti ,o kolko a ake merania robili by som sa musel doinformovat ....
tak isto, vo vytrvalostnych sportoch, akym je aj cyklistika, relativne kratke spinningove lekcie absolutne nestacia (vacsinou do 1hod. a vo vyssich tepovych pasmach). Treba ho vhodne kombinovat napr. s dlhym behom (vravi sa nad 40 min, optimum nad 1 hod.), bezkovanim, kde rozvijas earobne schopnosti organizmu.
da. ale na to potrebujes 2 veci
1 tepak a zony
2. schopneho instruktora ktory tam nie je na to aby z teba 50minut striekal laktat / moznost ignorovat instruktora
No sorry, ale ja som teraz pol roka mimo SR takže liviu nepoznám No a čo sa týka toho inštruktora, neviem to posúdiť, pretože striedam dvoch a inde som nebol, ale zdajú sa mi na úrovni. No ale snáď mi to niečo dá.
ser na pravidelny spinning...oblec sa a chod von behat v kludnom tempe a tepoch aspon hodinu...pomozes si 2x viac, nic ta to nestoji, nemusis nikam chodit a si na cerstvom vzduchu...spinning si daj ako doplnok na vyblbnutie...
vravel mi jeden byvaly zimny duatlonista ktory sa vrta v biochemii ze bolo meranie vykonnostnych parametrov po zimnej priprave cyklistov, bezkarov , a tych co jazdili iba spinning a jednoznacne na tom boli najhorsie prave spinnisti ,o kolko a ake merania robili by som sa musel doinformovat ....
No tak s toho mi vyplýva, že spinning asi veľmi vhodný na prípravu nieje. No ale čo narobím, keď je to moja jediná šanca na tréning, tu kde som, iné možnosti nemám.
tak isto, vo vytrvalostnych sportoch, akym je aj cyklistika, relativne kratke spinningove lekcie absolutne nestacia (vacsinou do 1hod. a vo vyssich tepovych pasmach). Treba ho vhodne kombinovat napr. s dlhym behom (vravi sa nad 40 min, optimum nad 1 hod.), bezkovanim, kde rozvijas earobne schopnosti organizmu.
Jasne, striedam to v kombinácii, jeden deň spinning, druhý deň beh aj keď len 30 min, no a na tretí deň, si poriadne zacvicim v posilke a takto stale dokola sa snazim. No ale keby som troska zvolnil tempo pri tom behu, tak tych 40 min by som dal urcite. No a bezkovanie to u mna nehrozí som mimo SR
Ja to tiez prekladam, vacsinu casu ale beham. 3-4x beh (moj okruh mi vychadza na 50-55 min:), ostatne trenazer, prip. este zoparkrat bike vonku. Jeden den v tyzdni mam volno. Posilovanie zacnem od noveho roku. Mal som problemy s kolenami ku koncu roka, tak musim zvolit postupnejsi nabeh, nech si zvyknu na zataz.
spinning sa da aj vhodne zaradit do treningoveho cyklu (ak ta to pravda bavi, mne sa to rovna smrti, radsej budem v dazdi, snehu von behat...) ale musis si sam urcit intenzitu a nie drzat sa instruktora
ak si zo ZV bezky by sa dali, ci?
No sorry, ale ja som teraz pol roka mimo SR takže liviu nepoznám No a čo sa týka toho inštruktora, neviem to posúdiť, pretože striedam dvoch a inde som nebol, ale zdajú sa mi na úrovni. No ale snáď mi to niečo dá.
Livia je bikerka, preto ma napadlo ze to asi prilis nehroti ak to sama berie ako zimnu pripravu. Na fore som ju dlho nevidel ale na facebooku ju urcite najdes.
Hlavne to jazdi s tepakom - ten nech ti je instruktor, clovek vpredu len doplnok
Spinning som skusal dve sezony ako pripravu a mozem povedat ze je to celkom k nicomu. Take tepy som nikdy nemal pretoze sa asi necham instruktorom moc vyhecovat.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
trochu som sa ale zadivil na frekvencii tvojich spiningov , podla mna je to moc kazdy druhy den, ak je v pondelok stredu a piatok tak davaj pon pia ...
1 tepak a zony
trochu som sa ale zadivil na frekvencii tvojich spiningov , podla mna je to moc kazdy druhy den ...
povec mi prečo si to myslíš?
nerozumiem celkom
1 tepak a zony
No sorry, ale ja som teraz pol roka mimo SR takže liviu nepoznám
No tak s toho mi vyplýva, že spinning asi veľmi vhodný na prípravu nieje. No ale čo narobím, keď je to moja jediná šanca na tréning, tu kde som, iné možnosti nemám.
Jasne, striedam to v kombinácii, jeden deň spinning, druhý deň beh aj keď len 30 min, no a na tretí deň, si poriadne zacvicim v posilke a takto stale dokola sa snazim. No ale keby som troska zvolnil tempo pri tom behu, tak tych 40 min by som dal urcite. No a bezkovanie to u mna nehrozí som mimo SR
ak si zo ZV bezky by sa dali, ci?
Livia je bikerka, preto ma napadlo ze to asi prilis nehroti ak to sama berie ako zimnu pripravu. Na fore som ju dlho nevidel ale na facebooku ju urcite najdes.
Hlavne to jazdi s tepakom - ten nech ti je instruktor, clovek vpredu len doplnok
Trenazer alebo ten beh je urcite vhodnejsi.
Odoslané z môjho Transformer TF101 cez Tapatalk
poctiva lekcia je 50-55min jazdenia + vyjazdenie + strecing. ak toto je malo a absolutne nestaci na co potom behas 50-55min?