..asi kazdy zaciatocnik aj skuseny bajker zaziva taketo stavy,alebo aj rozne krce,a ine telesne neduhy..tak prosim sem s tym!
a tymto prosim vas co sa vyznate (giro..a iny znalci) o rady!
...rozchodit sa mi to zatial nepodarilo ani po 2 dnoch-aj ked je to uz trochu lepsie.
existuju nejake pripravky proti-resp. potom??
-pricinu poznam-den pred 164km vyjazdom som bol na treku na strazove(1223n/m) a pri zostupe som z casovych dovodov bezal strmym kopcom...
posledný komentár: 25. 5. 2019 o 22:55
posledný komentár: 30. 8. 2016 o 12:06
MUDr. Vojtěchovský na Kpo písal čosi o mylnom vysvetľovaní vzniku svalovice.
Podľa neho ide o drobné, mechanické poškodenia svalov pri "brzdiacom" pohybe. Preto je svalovica po drepoch. Smerom dolu brzdíš záťaž a sval sa naťahuje, smerom hore sa sval zmršťuje. Pri biku žiadny brzdný pohyb svaly nevykonávajú. Takisto je svalovka zaručená pri behu z kopca , turistike a podobne. Na základe mojich skúseností sa mi táto teória javí ako veľmi života schopná. Kyselina mliečna, resp. laktát má na svalovicu pramalý vplyv. Preto sa kyslé a zásadité potraviny väčšinou prejavia akurát tak v zažívacom trakte.
Čiže, prvou pomocou na svalovicu by mal byť spomínaný Paralen, Acylpirín a podobné analgetikum, resp antipyretikum. Takisto masáž. Prekrvenie a teplo urýchľujú hojivé procesy
Inou vecou je potenciálny zápal šľachových úponov, vyplývajúci z preťaženia.
tento príspevok si tu už Robo určite dávnejšie dával...ja len súhlasím
Npísala som pred chvíľkou dosť dlhý text, čo si pod tým predstavujem, no už pár krát sa mi stalo, že mi príspevok chvíľu podržalo a potom sa nezobrazil. Už sa mi to nechce druhý krát písať, nakoniec názorov je tu až až.
Ale viac ma zaujíma, prečo mi to s príspevkami robí. Mám pocit, že je to vtedy, keď súbežne posiela okrem mňa ešte niekto. Je to možné?
A áno, už som to niekde dával.
Alenka, to bude tým, že ťa to upozornilo, že niekto medzitým napísal iný príspevok, stačilo opäť kliknúť na odoslať...
z mojej vlastnej skusenosti suhlasim aj ja..pretoze väcsinou som mal svalovicu prave po takychto zostupoch-behom,ci s velkym nakladom-na turistike...
ale stane sa mi obcas ,ze sice slabu svalovicu,ale predsalen mam obcas aj po riadnom bajkovani-s poriadnym prevysenim!
ale stane sa mi obcas ,ze sice slabu svalovicu,ale predsalen mam obcas aj po riadnom bajkovani-s poriadnym prevysenim!
Už len krátko, v žiadnom prípade nie klasická masáž, ako pár krát odznelo. Keď tak, len zľahka votrieť nejaký uvoľňujúci gel. či krém.
V žiadnom prípade nie beh- ako tiež niekto spomínal- treba týždeň viac-menej kľud
A najideálnejšie plávanie, ak máš možnosť-ale nie lámať rekordy za hodinu, len také relaxačné prsia.
Jediné miesto, ktoré ma po dlhých a náročných výjazdoch naozaj bolí je zadok.
nam vzdy odporucali kraula...a ak ide o vyplavovanie kyseliny, tak je podla mna jedno, aky pohyb nizkej intenzity, ci beh alebo bicykel alebo plavanie
Asi každý.
Pána beka, ja ani neviem, ako mi tá PN-ka pri tomto MTbiker prebehne. Dík za to.
Ale viac ma zaujíma, prečo mi to s príspevkami robí. Mám pocit, že je to vtedy, keď súbežne posiela okrem mňa ešte niekto. Je to možné?
Neviem prečo sa to deje, ale niekedy to urobí aj mne. Ak mám šťastie a zistím, že text neodoslalo, tak sa vrátim pár stránok späť, text nakopírujem a znovu pošlem.
Ale aj tak by som bol rád, keby si mi objasnila o čo ide
P.S.: V pondelok plánuješ nástup do práce?
Katko, tak teraz sa Ti zadarilo. Prisahám, že som mala v trúbe koláč-štrúdlu a tá je tmavšia, ako by mala. Ešte, že sú aj čuchové vnemy, ktoré ma na to upozornili. Ale to spraví príškový cukor.
Katko, Ty si veštec a či diabol, lebo toto sa mi stalo medzi týmito dvoma príspevkami.
...inak ako je to z BCAA-moc o tom neviem,ale dutchman mi raz spominal,ze par tabliet(3-5) po maratone a na druhy den bol fit ako rybicka!
..strecing robim pravidelne-aj pri kazdej pauze aj po..-je to fajn pocit sa trochu popretahovat
to shickmo: kedy sa konečne naučíš citovať....
Ale aj tak by som bol rád, keby si mi objasnila o čo ide
P.S.: V pondelok plánuješ nástup do práce?
Áno, od pondelka pracujem.
Myslíš objasniť o čo ide, čo sa týka toho Ph?
Či neodosielania príspevkov?
to shickmo: kedy sa konečne naučíš citovať....
som to tak spravil naschval..-mal som pocit,ze giro si to zabudol precitat,a nechcel som priamo citovat seba sameho
takze giro-ako je to s tym BCAA